CDA wil fietsbrug bij het gloednieuwe verkeersplein Paardenveld - De Utrechtse Internet Courant CDA wil fietsbrug bij het gloednieuwe verkeersplein Paardenveld - De Utrechtse Internet Courant

CDA wil fietsbrug bij het gloednieuwe verkeersplein Paardenveld

CDA wil fietsbrug bij het gloednieuwe verkeersplein Paardenveld
Het CDA in Utrecht wil een fietsbrug bij het nieuwe verkeersplein Paardenveld. Het huidige plan zou namelijk niet zorgen voor een goede ontsluiting vanaf het Paardenveld naar de Amsterdamsestraatweg en vice versa.

Het CDA in Utrecht wil een fietsbrug bij het nieuwe verkeersplein Paardenveld. Het huidige plan zou namelijk niet zorgen voor een goede ontsluiting vanaf het Paardenveld naar de Amsterdamsestraatweg en vice versa.

Het verkeersplein is de afgelopen maanden al flink getransformeerd: wat ooit een grote rotonde was, is nu een dubbele T-splitsing. Door de nieuwe indeling moet het verkeer veiliger worden en komt er ruimte vrij om de Catharijnesingel door te trekken.

Het CDA meent echter dat het plan tekortkomingen heeft. Zo zou het fietsverkeer vanaf de Amsterdamsestraatweg niet makkelijk meer in het centrum komen. Gemeenteraadslid Sander van Waveren: “Fietsers vanaf het Paardenveld moeten straks omrijden naar de Monicabrug of via het drukke knooppunt bij Vredenburg. Een eenvoudig bruggetje kan dat oplossen.”

De nieuwe Paardenveldbrug die honderd meter van het Paardenveld ligt is volgens Waveren ook geen goede optie. Deze brug is vorige week in gebruik genomen voor fietsers, voetgangers en hulpdiensten maar zorgt volgens het raadslid voor complexe verkeerssituaties. Daarom ziet Van Waveren graag nog een nieuwe brug honderd meter verderop.

Gekoppelde berichten

11 Reacties

Reageren
 1. tja

  Zitten al deze partijen en raadsleden soms te slapen tijdens de planvorming ofzo? Beetje laat nietwaar? Of worden de pratijen soms tich stiekem gesteund en/ of betaald door de bouwwereld, want voor ieder probleem lijkt het bouwen van het een of ander als oplossing gezien te worden.

 2. R

  In de bocht van de gracht – tussen de skatebaan en het begin van de Amsterdamsestraatweg – lag vroeger een bruggetje. Deze werd samen met veel ander moois gesloopt tbv die stadssnelweg. Prima dus wanneer ze op die plek een nieuwe brug leggen; hoe meer hersteld wordt hoe beter de oude dynamiek rond deze gracht weer terug komt.

 3. Atilla Vigh

  Ik snap absoluut de noodzaak niet. Het doet me denken aan een oud vriendin die vond dat op elk ANWB bord “Zandvoort” moest staan, want anders is het zo moeilijk te vinden. Er zijn genoeg manieren om de stad in te komen vanaf de A’damse straatweg (je zit zo ie zo al aan de goede kant van de spoordijk, want dat is pas echt een barrière). Ik vind spijkers op laag water zoeken.

 4. Floris

  Door dit soort plannen lopen de kosten gigantisch op. Dit zijn de kersen op de taart voor de bouwer, op het laatste moment nog kleine aanpassingen willen in je plannen, dan kan de offerte overboord en de hoofdprijs gevraagd worden.

  Wanneer leren de politici dit nu eens, maak goede doordachte plannen en wijzig ze niet meer nadat er gestart is.

 5. Herman

  Logische vraag, als je de tekeningen bekijkt valt meteen het enorme gat tussen Monica en Paardenveldbrug op. Zeker ook omdat de Straatweg een belangrijke aanvoersroute vanuit Zuilen richting Stad is.

  Wel raar, dat niemand dat eerder opgemerkt heeft.

 6. Robbie

  Als ik vanuit Zuilen van en naar de stad fiets, dan is het via de Straatweg of langs de Vecht. Dus die hele Monicabrug is niet nodig. Slopen dat kreng!

  Maar serieus. Je weet toch waar je wezen moet en daar plan je op. Anders kun je voor die arme mensen in de Singelstraat ook nog wel een extra brug bouwen…

 7. Ineke Thierauf

  De fietsersbond heeft de noodzaak van een extra brug al vaak aangekaart in overleggen met de gemeente. In de digitale nieuwsbrieven voor de leden kwam dit onderwerp regelmatig naar voren. Helaas is er niet eerder naar geluisterd.

 8. bram

  Kan iemand uitleggen wat het probleem is?
  Als je van de Amsterdamse straatweg komt dan heb je de Paardeveldbrug en de brug bij de Media markt om het centrum in te gaan.
  Als je uit de buurt van de Singelstraat of Oudenoord enz komt heb je nog als extra mogelijkheid de Monicabrug.
  Moet daar tussenin dan nog een brug komen?

 9. Brigit

  Geen goed plan. Visueel ook zonde. Je gaat daar een mooie, open ruimte krijgen met zicht op het water. Om dan weer een bruggetje erover te maken.
  En voor wie? Het zal niet zijn om de beoogde Kade bezoekers sneller de bioscoop in te krijgen, want het CDA is tegen die bouwplannen. Als er geld ‘over’ is, stop het in de aanleg van het groen op die plek.
  De Paardenveldbrug is heerlijk breed voor de fietsers en sinds de ‘knijp’ bij de Monicabrug valt me op dat ik als fietser iedere keer zo snel door die stoplichten heen ga.

 10. Luuk Upuuk

  Zeker een lobbyist ter compensatie voor het koeiebruggetje in Bunnik wat niet door gaat. CDA=bruggenbouwers!!

 11. Dirk

  Op zich prima dat er voortschrijdende inzichten komen (gebeurt altijd zodra iets af is en mensen het echt beginnen gebruiken), maar ik ben wel benieuwd waar van Waveren het geld vandaan wil halen (en met name: wat hij ervoor wil laten). We hebben ook nog een gracht aan de kant van het moreelsepark die verlengd moet worden (en waar de financiële dekking vooralsnog voor ontbreekt).

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).