Celstraf geëist voor dodelijke aanrijding maaltijdbezorger in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Celstraf geëist voor dodelijke aanrijding maaltijdbezorger in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Celstraf geëist voor dodelijke aanrijding maaltijdbezorger in Utrecht

Celstraf geëist voor dodelijke aanrijding maaltijdbezorger in Utrecht
De rechtbank in utrecht
Tegen de 22-jarige automobilist die in januari van dit jaar een 15-jarige maaltijdbezorger aanreed op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht is 12 maanden cel geëist, waarvan 6 voorwaardelijk. De 15-jarige jongen overleefde het ongeval niet.

Tegen de 22-jarige automobilist die in januari van dit jaar een 15-jarige maaltijdbezorger aanreed op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht is 12 maanden cel geëist, waarvan 6 voorwaardelijk. De 15-jarige jongen overleefde het ongeval niet.

Het  Openbaar Ministerie (OM) verwijt de man dat hij het ongeluk heeft veroorzaakt. Niet alleen reed hij harder dan toegestaan, ook was hij onder invloed van cannabis.

De 15-jarige jongen werkte als maaltijdbezorger bij Burger Me aan de Amsterdamsestraatweg en was die woensdagavond net klaar met een bestelling. Toen hij om ongeveer 20.45 uur de Amsterdamsestraatweg overstak, werd hij aangereden door een auto. De jongen werd zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij een dag later overleed aan zijn verwondingen.

Uit het onderzoek dat daarop werd gestart, is komen vast te staan dat de bestuurder van de auto onder invloed was van cannabis. Volgens de verdachte had hij die dag niet gebruikt. Volgens het NFI zou de concentratie in zijn bloed echter aangeven dat hij recent had gebruikt.

Snelheid

Op basis van camerabeelden en een reconstructie van de Verkeersongevallen Analyse van de politie is de snelheid waarmee hij reed, bepaald op 80 km/uur. Op de Amsterdamsestraatweg is 50 km/uur toegestaan. De verdachte zei dat hij dacht 55 km/uur te hebben gereden en dat hij de fietser pas laat zag vanwege de geparkeerde auto’s.

Het onderzoek door de politie bevestigt dat fietsers pas laat zichtbaar zijn voor automobilisten in deze straat. Maar de conclusie is ook dat als de bestuurder zich aan de maximum snelheid had gehouden, de jongen op tijd over had kunnen steken of de bestuurder op tijd kunnen remmen.

Rijontzegging

De ouders van de overleden jongen benadrukten dan ook in hun verklaring dat het onverteerbaar is dat dit ongeluk niet had hoeven gebeuren en dat ‘veilig en rustig rijden levens kan sparen’.

De verdachte, een jonge jongen met een blanco strafblad, heeft geen opzet gehad op dit ongeval, maar het is volgens het OM wel zijn schuld dat de 15-jarige maaltijdbezorger is overleden. Daarom werd een celstraf van 12 maanden geëist, waarvan 6 voorwaardelijk. Daarnaast eiste het OM een rijontzegging voor de duur van drie jaar.

3 Reacties

Reageren
 1. Nathan

  Kinderen van 15 mogen helemaal niet na 19.00 werken dus hoe zit het met de verantwoordelijkheid van het bedrijf en de ouders?

 2. Koel Hoofd

  Een kind van 15 mag wel op een eBike zonder rijbewijs, maar moet voor een scooter 15,5 jaar zijn en een AM rijbewijs hebben. Beide voertuigen kunnen officieel 25km/u maar in de praktijk harder, en op beide voertuigen zijn de bestuurders even kwetsbaar. Dat is best een kromme situatie welke de politiek hier als wetgever toestaat dankzij de klimaathysterie.

 3. Kadoendra

  @Nathan & @Koel Hoofd

  Die gast reed 80 kilometer per uur op een weg waar slechts 50 kilometer gereden mag worden en tevens was hij onder invloed!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).