Celstraffen tot zes jaar geëist voor woningoverval Zuidpooldreef | De Utrechtse Internet Courant Celstraffen tot zes jaar geëist voor woningoverval Zuidpooldreef | De Utrechtse Internet Courant

Celstraffen tot zes jaar geëist voor woningoverval Zuidpooldreef

Celstraffen tot zes jaar geëist voor woningoverval Zuidpooldreef
De officier van justitie eiste vandaag celstraffen van drie tot zes jaar voor de vier mannen die begin dit jaar een woning op de Zuidpooldreef gewelddadig overvielen. 

De officier van justitie eiste vandaag celstraffen van drie tot zes jaar voor de vier mannen die begin dit jaar een woning op de Zuidpooldreef gewelddadig overvielen. 

Vandaag stonden de vier mannen voor de rechter. Één man stond terecht voor zijn rol als tipgever, tegen hem werd vier jaar geëist. Hij vertelde twee andere mannen namelijk dat de bewuste bewoner op de Zuidpooldreef veel geld in huis zou hebben. Die twee mannen, van 39 en 28 jaar, gingen daarop naar de woning, belden aan met bivakmutsen en drongen de woning binnen.

Eenmaal binnen bedreigden ze de twee bewoners, een vader en zijn zoon, met een (nep)vuurwapen en bonden ze hen vast. Daarna doorzochten ze het huis, waarbij ze 1800 euro, een telefoon en een pakje shag buitmaakten. Voordat ze het huis verlieten, sloten ze de vader en zijn zoon op in het toilet. Tegen deze twee mannen is 5,5 jaar en zes jaar onvoorwaardelijke celstraf geëist.

De vierde verdachte had bij de diefstal geholpen door op de uitkijk te staan. Aangezien de overval plaatsvond in een woning tegenover het politiebureau, was zijn rol volgens de officier van justitie essentieel. Tegen hem is drie jaar cel waarvan één voorwaardelijk geëist.

Media-aandacht
Voor de bewuste overval op de Zuidpooldreef is veel media-aandacht geweest, zo zaten beelden van de overval in Opsporing Verzocht. Daaruit kwamen meerdere tips. De rechter doet op 5 oktober uitspraak over de zaak.

 

Gekoppelde berichten

1 Reactie

Reageren
  1. Geenstijl@Utrecht

    Zo we gaan het eindelijk eens leren om dit soort tuig eens goed te straffen, nu nog zeer sober regime zonder playstation, ik ga ervan uit dat de slachtoffers ook schadeloos gesteld gaan worden door deze hersenloze heren.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).