Cirkels in Julianapark Utrecht laten zien waar bezoekers kunnen zitten | De Utrechtse Internet Courant Cirkels in Julianapark Utrecht laten zien waar bezoekers kunnen zitten | De Utrechtse Internet Courant

Cirkels in Julianapark Utrecht laten zien waar bezoekers kunnen zitten

Cirkels in Julianapark Utrecht laten zien waar bezoekers kunnen zitten
Foto's: Bas van Setten
Op een deel van het grote grasveld van het Julianapark in Utrecht zijn afgelopen week cirkels aangebracht. Deze cirkels moeten ervoor zorgen dat bezoekers afstand van elkaar houden.

Op een deel van het grote grasveld van het Julianapark in Utrecht zijn afgelopen week cirkels aangebracht. Deze cirkels moeten ervoor zorgen dat bezoekers afstand van elkaar houden.

Het park trok zondag behoorlijk wat bezoekers en de markeringen leken effectief. Elke afzonderlijke groep bleef binnen de lijnen en zat daardoor met genoeg tussenruimte bij elkaar vandaan. Op een deel van het grote grasveld, en ook op de kleinere veldjes in het Julianapark, zijn geen cirkels aangebracht.

Naast het Julianapark zijn ook in delen van het Grifpark markeringen getekend. Wethouder Kees Diepeveen zei dinsdag in de raadsvergadering dat de gemeente het aanbrengen van de cirkels wil opbouwen. Als het systeem in het Julianapark en het Griftpark succesvol blijkt, kunnen ook in andere parken cirkels komen.

Gekoppelde berichten

15 Reacties

Reageren
 1. Wouter

  Met zo’n patroontje vind ik die cirkels er best wel leuk uitzien eigenlijk!

 2. Angelique

  De natte drom van elke in het maakbaarheidsideaal gelovende politicus. De mensen in de openbare ruimte kunnen betuttelen tot in het extreme….

 3. Koel Hoofd

  Wel binnen de lijntjes kleuren!

 4. Henk

  Het gelukkige-slaafsyndroom kan worden vergeleken met verdoofd zijn. We zijn net lichamen die eigenlijk op dezelfde manier denken. We denken dat we doen wat we willen, maar de werkelijkheid is totaal anders. We zijn gelukkige slaven.

  Je kan niemand anders veranderen, maar je kunt jezelf veranderen. Bevrijd jezelf van de ketens. Zoek je eigen geluk, maak jezelf los van wat de samenleving voor je dicteert.

 5. Joas

  Prima oplossing, eigenlijk voor altijd. Ik zit helemaal niet te wachten op mensen die altijd maar ‘in mijn space’ willen komen. Echt gruwelijk irritant. Precies de reden waarom mensen in Utrecht zo snel opgefokt zijn doorgaans (staat Utrecht buiten Utrecht om bekend, weten Utregters zelf alleen niet), omdat iedereen veel te veel op elkaars lip vertoefd. Dat is niet goed voor een mens. Prima dit dus.

 6. W

  Prima opgelost!!!
  Een groot deel van de mensen heeft soms dat beetje sturing nodig, zo simpel is dat nu eenmaal.
  Daarom heb je ook klassikaal onderwijs en de vrije school voor kinderen.

 7. Bram de Goede

  Verwarrend meerdere groepjes binnen 1 grote cirkel. In andere steden is dat beter gedaan 1 cirkel per gezin.

 8. Angelique

  Dit is toch de natte droom van elke maakbaarheidspoliticus?
  Dat je gewoon lijntjes op de grond kan tekenen en mensen als makke schapen hun vrijheid daarmee laten bepalen.

 9. Joas

  @ Angelique?

  In hoeverre is een cirkel die voldoende afstand aangeeft als richtlijn (geen wet waar je jezelf aan moet houden) en er sierlijk uitziet, die er voor zorgt dat juist iedereen in vrijheid kan picknicken, zonder dat parken afgesloten hoeven te worden, juist ook voor armere mensen die geen terras kunnen betalen, vrijheidsbeperking?

  Je spoort in dit opzicht met je opmerking (niet als persoon bedoel ik) niet helemaal.

 10. De count

  Joas, dat is vrijheidsbeperking omdat mensen inmiddels zo geconditioneerd zijn dat zij voor het overgrote merendeel in de cirkels plaats zullen nemen, en niet zelf kiezen waar ze gaan zitten. Tel daar de boete-angst bij op en vrijheidsbeperking is compleet. Zo is bijvoorbeeld lopen op de stoep ook (redelijk noodzakelijke) vrijheidsbeperking. Je moet eens zien als er een autovrije dag is hoe weinig mensen de vrijheid nemen om dan midden op de weg te lopen, maar nog steeds als lemmingen op de stoep. Keuzes worden beperkt. Overigens klein leed vergeleken met problematiek elders op de wereld

 11. Joas

  @ de count

  Spelregels in een SAMENLEVING hebben niet tot zeer weinig met vrijheidsberoving te maken. Koekoek. Terug naar groep 1 langs start. Zonder eenvoudige spelregels is het spel niet te spelen.

 12. De count

  Beperking, niet beroving, goed lezen. Spelregels in de samenleving zijn dat nu eenmaal. Te goeder en kwader trouw. Veel plezier met de spelregels van de noord koreaanse samenleving. Hebben ook niks met vrijheidsbeperking te maken? Want spelregels in samenleving?

 13. Joas

  @ De Count

  Misschien zou je jezelf eens wat meer moeten verdiepen hoe zaken in Nederland werken en hoe ze in dictaturen werken.

  Nederland is niet perfect. Zo hebben wij problemen met corruptie, vermenging politiek met bedrijfsleven, voortrekken van multinationals ten opzichte van het eigen groot-, midden- en kleinbedrijf en zo zijn er nog tal van agendapunten, Maar spelregels in NL vergelijken met die van 1 van de ergste dictaturen ter wereld? je spoort echt niet, sorry.

  Je bent nog niet eens verplicht in de cirkels plaats te nemen, ze zijn er ter verduidelijking.

  En als je zo nodig je eigen regels wil maken of geen regels wil volgen, dan adviseer ik je in je 1-mansleving te gaan wonen op een eiland ergens in internationale wateren. Daar kun je echt doen waar je zin in hebt. Ik wens je heel veel succes. Zelfs een kleuter kan je nog uitleggen waarom bepaalde spelregels nodig zijn.

  Door je overdrijvingen kan je de echte pijnpunten in Nederland niet meer zien en aanpakken.

 14. De count

  Je spoort niet is niet echt een argument om de ander te overtuigen, mocht je dat al willen. Denk eens na over de zienswijze van een ander zonder meteen te veroordelen, dat doen we al genoeg in nederland. Je argument wordt ook niet sterker door te zeggen dat de cirkels er ter verduidelijking zijn (van de spelregels?) en dat je er niet in hoeft te gaan liggen. Dat is licht tegenstrijdig met het concept spelregel. Wat angelique (denk ik) en ik proberen duidelijk te maken is dat we de overheid niet nodig hebben voor dit soort dingen. Als dit doorslaat licht meer controle en een totale overheid op de loer. Klein probleempje minder, kunnen we weer over grote problemen na gaan denken

 15. Angelique

  @Joas
  Ik begrijp niets van je reactie

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).