Climate Planet gebruikte dieselaggregaat als stroomvoorziening | De Utrechtse Internet Courant Climate Planet gebruikte dieselaggregaat als stroomvoorziening | De Utrechtse Internet Courant

Climate Planet gebruikte dieselaggregaat als stroomvoorziening

Climate Planet gebruikte dieselaggregaat als stroomvoorziening
De wereldbol op het Jaarbeursplein. Foto: Bas van Setten
De organisatie van Climate Planet gebruikte een dieselaggregaat om hun film over klimaatverandering te kunnen laten zien. Nadat er ophef over ontstond op sociale media is het aggregaat weggehaald. Dat meldt het AD.

De organisatie van Climate Planet gebruikte een dieselaggregaat om hun film over klimaatverandering te kunnen laten zien. Nadat er ophef over ontstond op sociale media is het aggregaat weggehaald. Dat meldt het AD.

De batterijen waar de organisatie in eerste instantie de film mee wilden laten draaien bleken niet voldoende energie te hebben. Daarom werd er gekozen voor een dieselaggregaat als noodoplossing.

“Natuurlijk hebben we aan andere oplossingen gedacht, die beter passen bij de uitstraling van ons evenement, maar er was onvoldoende vaste stroom aanwezig op het plein. Na een dag is dat opgelost en nu ligt er een vaste stroomvoorziening naar het bouwterrein van Ballast Nedam”, zegt woordvoerster Maike van Eijndthoven tegen het dagblad.

13 Reacties

Reageren
 1. Harry

  Ja je moet wat als er de afgelopen 20 jaar geen significante opwarming heeft plaatsgevonden. Het artisch eis weer aan het groeien is, de bloemen en bomen op de wereld door CO2 aanzienlijk toenemen en geen van desastreuze voorspelling is uitgekomen. Dan kan je inderdaad zonder de planeet pijn te doen beter een dieselaggregraat huren en wellicht je geld stoppen in het opruimen van echte vervuiling.

 2. mees kees

  “Een goed begin is het halve werk”, luidt een bekend spreekwoord….

 3. bureaulesswatts

  Ik had een binnenpretje toen ik het zag . De enorme -twee stuks – diesel aangedreven generatoren, de bossen vuistdikke kabels en de uit plastic opgetrokken wereldbol- kerk- waar de groene meisjes en jongens hun geloof kwamen celebreren in doffe basdreunen gedrenkt. In onze kerk vroeger hadden ze alleen kroonluchter met kaarsjes.

 4. Carbopapa

  Als je dan maar niet gaat klagen als er teveel CO2 in de lucht zit en het water ineens over dijken en duinen tegen je voordeur aan klotst.

 5. Martin

  Iedere keer als ik er langsloop vraag ik me af hoeveel CO2 uitstoot en dergelijke dit circus heeft. Daarnaast ontbreekt het belangrijkste “wereldoel” namelijk: geboortebeperking.

 6. Bram de Goede

  Heeft een evenementenplein in het centrum van Utrecht geen vaste aansluiting voor voldoende kracht stroom?

 7. Scherpschutter

  Humor!

  Het doet me denken aan klimaatpaus Al Gore, die met een prive jumbojet de hele wereld over vliegt om aan de discipelen het evangelie der Co2 reductie en consumptievermindering te verkondigen, terwijl in zn megavilla thuis de verwarming door staat te loeien en 3000 sproeiers zijn gigantische tuin bewateren.

  Thanks Duic. Een vette glimlach hier!

 8. ACTK

  @Harry Mooi dat het met het artisch eis wat beter gaat. Jammer dat het met het Arctische en Antarctische ijs zo slecht gaat. Laten we ons bij de feiten houden en de optimistische sprookjes van mensen die graag aardig gevonden willen worden vanwege electoraal gewin ter zijde schuiven…
  Lees wat rapporten die door mensen met verstand van zaken zijn geschreven en die zich laten toetsen door andere mensen met verstand van zaken. Dat helpt niet alleen de feiten onder ogen te zien; nadat je het vaker gelezen hebt ga je als vanzelf de woorden herkennen en zelf beter spellen zodat je niet alleen een geloofwaardige mening kunt ontwikkelen, maar die ook nog redelijk geloofwaardig kunt formuleren. En het is nog leuk om te doen ook! Succes en plezier met je nieuwe tijdverdrijf: “verdiepen in de materie”!

 9. Herman

  pffffff is dit nu nieuws?
  omdat zij dit deden, kunnen we hen, e hun boodschap, uitlachen…

 10. Harry

  @ACTK. Hier wat wetenschappelijke leermomentjes voor u verzameld. Veel leesplezier.
  https://www.dailymail.co.uk/news/article-6259555/Climate-scientist-says-climate-claims-nonsense-coral-reefs-not-danger.html
  http://www.drroyspencer.com/2018/10/uah-global-temperature-update-for-september-2018-0-14-deg-c/
  https://notalotofpeopleknowthat.wordpress.com/2018/10/02/arctic-sea-ice-update-3/

  En deze blijft ook leuk.
  https://klimaatgek.nl/wordpress/2018/09/23/het-raadsel-van-de-verdwenen-hittegolven-deel-5/

 11. Bert

  @scherpschutter

  Je hoeft niet zover te zoeken. Onze ‘eigen’ mevr Thieme, van de PvdD (die nu ook weer een paar maanden uit de kamer is, met als reden ‘prive’), was de afgelopen periode het minst aanwezige kamerlid in de Kamer.

  Niet omdat ze bezig was met met haar kiezers of de dieren in Nederland; nee, mevrouw had het te druk met de wereld over te vliegen om daar diverse ‘bewegingen’ te starten t.b.h.v haar eigen partij.

  En anders hebben we nog de directeur van Greenpeace, die bijna dagelijkse werd ingevlogen – met het vliegtuig vanuit het buitenland – naar Amsterdam, omdat hij daar niet wenste te wonen.

 12. cas

  Het is natuurlijk mooi om als klimaatstrijder naar anderen te wijzen, maar wel in de zomer een selfie te maken op weg naar een verre bestemming om daar met een rugzakje de natuur en cultuur plat te stampen vanuit je mooie hotel op het strand.

 13. Toine Goossens

  @ACTK,
  Verwijzingen graag. Als u naar Mileudefensie verwijst, die verkondigen slechts bijgeloof. Er is in Nederland slechts een wetenschappelijk laboratorium dat over luchtkwaliteit gaat. Het RIVM. Alleen hun gegevens zijn betrouwbaar. De rest is lariekoek.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).