Club WAS. weigert bezoekers met kaartje omdat ze de naam van de dj niet kennen | De Utrechtse Internet Courant Club WAS. weigert bezoekers met kaartje omdat ze de naam van de dj niet kennen | De Utrechtse Internet Courant

Club WAS. weigert bezoekers met kaartje omdat ze de naam van de dj niet kennen

Club WAS. weigert bezoekers met kaartje omdat ze de naam van de dj niet kennen
Archieffoto
De club ‘WAS.’ aan de Tractieweg heeft gisteravond bezoekers met een kaartje geweigerd omdat zij niet aan de huisregels voldeden. Eén van die regels is dat je op de hoogte moet zijn van de programmering.

De club ‘WAS.’ aan de Tractieweg heeft gisteravond bezoekers met een kaartje geweigerd omdat zij niet aan de huisregels voldeden. Eén van die regels is dat je op de hoogte moet zijn van de programmering.

Een aantal bezoekers reageren verontwaardigd onder de aankondiging van het evenement op de Facebookpagina van WAS.. “Belachelijke club. (..) Met kaartjes kom je niet binnen omdat je de achternaam van een dj niet weet? Schande voor Utrecht”, schrijft één van de bezoekers. Iemand anders, die weken geleden al een kaartje had gekocht, werd vanwege dezelfde reden geweigerd. “Anderen die er hip en jong uitzien en minder vragen kunnen beantwoorden mogen gewoon naar binnen, dit gaat dus niet over kennis maar over uiterlijk. Achterlijk!”

Een ander merkte al aan de sfeer in de rij dat er iets mis was. “Voor ons werden de bezoekers, met kaartjes, bij bosjes de entree geweigerd. De heren voor ons in de rij werden aan een kruisverhoor onderworpen, wat eigenlijk gewoon een beetje lachwekkend was. Wij kregen zonder goedenavond de vraag ‘wat komen jullie hier doen?’ toegesnauwd. Na het logische antwoord te hebben gegeven kwamen we gewoon binnen, maar mijn humeur had wel een deuk opgelopen.”

Jasper Coenen, mede-eigenaar van WAS., zegt dat een deurbeleid nieuw is voor Utrecht en reageert op de reacties. “Wij hebben heel duidelijk gemaakt dat er huisregels zijn en dat je daar als bezoeker aan moet voldoen om binnen te komen. De regels zijn terug te vinden op de website en op de ticket, twee dagen voor het evenement hebben we ze gepost op Facebook en we hebben iedereen de huisregels in een persoonlijke mail toegestuurd.” Coenen zegt daarnaast ook dat mensen die geweigerd zijn vanwege het niet voldoen aan de huisregels het aankoopbedrag van hun ticket van minimaal €16,- niet terug krijgen.

Met de regels wil WAS. liefhebbers van de muziek aantrekken en bij elkaar brengen. Coenen: “Als je gezellig een biertje wil drinken met je vrienden kun je beter naar de binnenstad van Utrecht gaan.” Tot slot wijst Coenen op de vele positieve reacties die hij kreeg op het deurbeleid. “De sfeer was uitstekend en heel veel mensen zijn blij dat we het op deze manier hebben gedaan.”

Update, maandag 9 oktober 16.00 uur: De organisatie van Club WAS. bood eerder vandaag excuses aan voor het afgelopen weekend en komt later vandaag met een uitgebreide verklaring.

Update, maandag 9 oktober 19,00 uur: De organisatie heeft beloofd het geld van geweigerde bezoekers (boven de 21 jaar) terug te geven. Lees hier meer.

67 Reacties

Reageren
 1. Natte Otter

  Nou laten we maar hopen dat club WAS snel verleden tijd is.

  Dat asociale hipster gelul heeft niemand wat aan. Ga dat maar lekker in Amsterdam doen. Doei!

 2. Zeer oncool

  Deurbeleid my ass, gewoon irritant hipster geneuzel.

  Als die schijthipsters nu eens gewoon verhuisden naar Amsterdam of Berlijn en daar lekker niet achter de zin en onzin van het leven komen. Zijn wij er vanaf en kan Utrecht weer gewoon leuk en gezellig worden; zonder uitsluiting (op basis van zogenaamde hipheid; hebben die hipsters nu niet door dat zij gigantisch gebruikt en misbruikt worden door de marketingindustrie?).

 3. Stephanie

  Niks mis mee om in ‘stijl’ met andere uitverkorenen naar de klote te gaan. Fuk de paupers!

 4. Klaas

  Wat een arrogante onzin. Veel mensen werden weggestuurd voordat ze wat hadden kunnen zeggen – omdat ‘ er teveel mannen’ waren. Waaronder, geloof mij, heel veel echte house- en technoliefhebbers. En ja, sommigen wisten niet alle drie de namen of konden niet zeggen waar ze Jobse eerder hadden gezien. Maar is dat een reden om iemand te weigeren? Het was ook de manier waarop je werd behandeld – snauwend, minachtend. Maar het belangrijkste punt is natuurlijk dat ze je eerst 20 euro laten betalen voor een kaartje, om je vervolgens sarcastisch de toegang te weigeren. Bah, wat een onsympathieke klootzakken. Eens en nooit meer.

 5. M bouwman

  Lekker links laten liggen, en elders je verdiende eurootjes uitgeven!!

 6. Marielle

  “Als je gezellig een biertje wil drinken met je vrienden kun je beter naar de binnenstad van Utrecht gaan.” Dit antwoord verrast me niet.
  Hoe denkt Was. te weten of ik binnen ga dansen, kletsen, roken, eten, drinken, zitten, of wat dan ook.
  Mijn punt blijft dat ik kennis heb van Job Jobse, zijn muziek en de scene. En dat ik een kaartje kocht omdat ik Job heel graag (voor de 4e keer) wil zien/horen.
  De vragen die je gesteld worden om te achterhalen of je kennis van zaken hebt slaan nergens op (“Naar welke clubs ga je”) en als vervolgens andere bezoekers binnen gelaten worden die nog minder ‘goede antwoorden’ gaven dan weet je genoeg.
  Jasper Coenen: noem het beestje bij de naam, jullie selecteren, aan de deur en niet op basis van de juiste criteria.

 7. Ferjan

  Jasper: er werd ons aan de deur niet alleen gevraagd wie er allemaal draaiden die avond (dat wisten we gewoon, want we hadden hier super veel zin in ), maar ook in welke andere clubs we recent geweest waren. Onze bezoekjes aan Lowlands (daar draait Job Jobse al jaren!), ADE en Poema werden hautain afgedaan. Kan je me vertellen waar de voorwaarde van eerder club-bezoek in jullie huisregels staat? En laat je ook even weten waarom dat zo belangrijk is? Dit had helemaal niks te maken met een poging om oprechte muziekliefhebbers bij elkaar te brengen, maar was gewoon ordinaire ‘face control’s.

 8. Michael

  De reactie van de eigenaar zegt genoeg… ik volg niet alles op Facebook. En had het kaartje niet zelf gekocht. Ik was me dus ook niet bewust van de regels. Soms heb je geen voorkennis van artiesten, omdat je ze nog wilt ontdekken. Dat neemt niet weg dat je geen liefhebber bent. Of dat je dan maar een biertje in de kroeg moet drinken. Wat een hoop pretentie. Overigens was rubber in basis echt zeer geslaagd. Mede ook, omdat er een leuke mix was met WAS afvalligen.

 9. Berend

  Goede zaak! Eindelijk een serieuze club in Utrecht, die zich richt op de liefhebber. Je gaat ook niet naar een concert zonder te weten wie er speelt.

 10. gert

  Duidelijk een publiciteitstrucje om zich te onderscheiden, dat gejat is van de bekende club Berghain in Berlijn. Ik dacht altijd dat dit soort hautain ge-OH juist niet in Utrecht aanwezig was…

  Voor mij een plek die ik ga mijden. Niet omdat ik denk dat ik niet hip genoeg maar ik leef maar graag in een wereld waar we iedereen tolereren en accepteren. Daar horen dit soort praktijken mijns inziens niet bij.

 11. Fokke Broersma

  Al 4 weken naar uitgekeken, voorgeluisterd klaar om een avond te dansen. Dan geweigerd worden op een vernederende manier zonder legitieme reden. Geen reactie op geld terug vragen voor onze kaartjes. Arrogantie ten top en geen aanwinst voor deze stad. Als ik wil ouwehoeren met vrienden, ga ik inderdaad naar de stad, maar als ik een kaartje koop voor een avond dansen, verwacht ik een warm welkom, klantgerichtheid en een goede sfeer in en buiten het pand. Snap niet hoe je dit goed kan praten Jasper Coenen.

 12. Erik Smit

  Oke. Je vrienden vragen of je meegaat. Je zit niet zo in de dance maar vindt zo’n feest wel leuk. Dan mag je er niet in? En weten de artiesten dat liefhebbers bij wie ze nog niet zo bekend zijn worden geweerd, zodat ze dus nooit aan nieuw publiek kunnen komen?

 13. Rob

  Haha, wat een treurige bedoening zeg. Krampachtig proberen een strak deurbeleid proberen te hanteren zoals bij de Berghain in Berlijn (wat ik eveneens triest vind) en dan ook nog d.m.v. een vragenlijst. Ik adviseer mensen stellig om dit enge clubje lekker te laten voor wat het is. Zo weet je in ieder geval welke plek je moet mijden om dit soort zielige hipsters niet tegen te hoeven komen.

 14. Wasper

  Ben benieuwd of het drugsbeleid ook zo strict is?
  “Als je gezellig een biertje wil drinken met je vrienden kun je beter naar de binnenstad van Utrecht gaan.”

  En dan ook altijd maar pretenderen dat je openminded bent..
  De visboer vraagt toch ook niet hoeveel vissoorten je kent voordat je je visje meekrijgt?
  Wat een lachertje deze tent.

 15. Fab

  Misschien moet deze club vooraf geen kaartjes verkopen. Kunnen ze aan de deur nee verkopen, zonder al gecashed te hebben. Wel zo netjes i.p.v. dit geneuzel. Was, de naam alleen al is een inkoppertje.

 16. Django

  Nou sluit die tent maar weer als het liefhebbers met kaartje niet toe laat. Wie denkt Jasper Coenen wel niet dat hij is?

 17. Roy

  @Berend: de echte liefhebbers van muziek gaan juist naar concerten van bands die je niet kent. Zo ontdek je juist nieuwe muziek!

 18. Luuk Upuuk

  Begrijp ik goed dat geweigerde mensen met reeds betaalde kaartjes hun geld niet terugkregen? Een slimme advocaat springt daarop in en start een collectiefje om WAS naar het verleden te helpen.

 19. Sarah

  Jasper Coenen, creatief boekhouder! Hoeveel kaarten hebben jullie uiteindelijk verkocht? Lekker cashen over de rug van muziekliefhebbers als je de helft met voorverkoop bij de deur weigert zonder geld retour?

 20. Marco Knol

  Twee dagen van te voren de huisregels pas kenbaar maken? Dat hoor je te doen bij de kaartverkoop. Niet alleen dat er huisregels zijn, maar ook de inhoud daarvan.

 21. Deuterium

  Berlijntje spelen. Jammer. Hipster of niet daar heb ik geen moeite mee. Prima.

  Maar zulk deurbeleid moet je verdienen. Vorige keer ook door een trutje van 22 “ondervraagd”. Wel binnengelaten, maar was er wel klaar mee. En om nou te zeggen dat het pibliek anders was dan anders… gewoon jong en doorgehaald. Gezellig, maar net als anders!

  Volgende keer doen we een wedstrijdje met deurtrutje wie t meeste scene points heeft. Als ik de afgelopen 16 jaar mag meetellen. Verliezer gaat naar huis.

  Ik had goede hoop op een leuke vette club. Maar hard geluid in een betonnen bunkertje kennen we wel intussen. Uit berlijn. Amsterdam. Frankfurt. Groningen. Vorden en elk ander gat met wat industrie. Dit is niks nieuws maar kopieren. dit deurbeleid houdt dus in dat je niks nieuws mag ontdekken, alleen al dat wat je kent, met dezelfde mensen. Jammer.

  Dit past prima bij de rest van de geschiedenis van elevation events.

  Hoe dan ook, ik zal er toch nog wel een keer eindigen. Ik had alleen zoooo graag zoiets gehad als de “toren van Babel”. Dat was echt tof.

 22. Woutje

  Was is verleden tijd van is. Doei!

 23. Frances

  @Berend: ik als echte muziekliefhebber wilde zo graag Job Jobsen leren kennen met mijn 3 vrienden die al wel echte Job Jobsen-kenners zijn….. Mag ik niets nieuws leren kennen? Enthousiast nieuwsgierig zijn? Gewoon, omdat ik dat wil en omdat dat kan en mag in Nederland?! Ik noem dit gedrag van WAS. pretentieus en discriminerend

 24. Jdv

  Kaartje kopen, geweigerd worden en geen geld retour? Dat zou bij mij gevolgen hebben. Als iemand mij beroofd van 20 euro zal ik daar consequenties aan verbinden. Zowel voor de eigenaar als voor diegenen die zo ongelukkig zijn dan op dat moment voor de deur te staan en mij weigeren toe te laten. Sommige mensen moeten nou eenmaal op duidelijke wijze worden geleerd dat sommige zaken niet door de beugel kunnen. Dan laten ze het in het vervolg wel uit hun hoofd.

 25. Jasper

  De naam zegt al genoeg. WAS. Doei.

 26. Mikel

  Jasper coenen,als je mij intree laat betalen enje laat mij niet binnen en je geeft mij mijn geld niet terug. Dan weet ik je te vinden. Simpel.

 27. Berend

  @diverse reaguurders: Ik moet mijn opmerking nuanceren. Ik begrijp dat mensen die niet naar binnen mochten niet alleen naar hun avondje Job Jobse konden fluiten, maar ook hun geld kwijt waren. Dat is niet acceptabel…

  WAS. zou er goed aan doen om ‘gedupeerden’ hun geld terug te geven en in de toekomst geen voorverkoop meer te houden. Dat doen buitenlandse clubs met een strict deurbeleid (waar zij zich waarschijnlijk graag aan spiegelen) ook niet. Mensen eerst laten betalen en dan onder vage voorwendselen de toegang weigeren zonder restitutie van het entreebedrag is niet correct.

  Verder moet een club lekker zelf weten wat voor deurbeleid ze hanteren, maar ik denk dat als je grote groepen buiten houdt, de man/vrouw-verhouding in balans houdt, dronken/asociaal volk weigert en alleen uitgaanskledij toestaat, dat je het voor Nederlandse begrippen al heel goed doet. Ook vragen naar wat namen uit de line-up vind ik helemaal niet gek, maar sla daarin ook niet te ver door. Misschien moet men daar nog een middenweg in vinden.

 28. Bill

  Staat gewoon in de policy van WAS., geen gezeur dus. Was btw een topfeestje!!!!

 29. john

  sluiten voor een paar weken en dat geld terug geven dieven baba

 30. WAS een eikels

  Bizar. Is er geen jurist die hier met wat geweigerde mensen tegen in actie wil komen? Buiten de bizar arrogante houding, begrijp ik uit de reacties dat sommige mensen niet eens de kans kregen. Zelfs als je in de bevreemdende redenering van die huisregels mee zou willen gaan, ben ik benieuwd hoe dit juridisch stand houdt.

  WAS niks, wordt niks.
  Een beetje meer liefde, betrokkenheid en elkaar erbij betrekken, daar heeft de wereld meer aan.

 31. Ihsan

  Een DJ maakt geen muziek. Een DJ is een plaatjesdraaier. Waarom zou ik de naam van een of andere gehypte DJ onthouden? Ik onthoud alleen de naam van live acts. Wat een mega suffe tent is die Club WAS. Ik ga al 15 jaar naar techno, house en electro feesten, maar nooit van mijn leven zal ik een cent bij WAS uitgeven. Ik woon er om de hoek en hoewel ik graag een avond ga stappen hoop ik WAS snel failliet gaat.

 32. Berend

  @Ihsan: Onzinnige reactie. Alsof er vandaag de dag nog dj’s zijn die hun brood verdienen met enkel wat plaatjes draaien. Elke dj van naam produceert zijn eigen muziek. Noem dan maar eens 5 relevante house of techno dj’s die zelf geen muziek maken.

  En je schept op over hoe lang je al wel niet naar allerlei feesten gaat, maar namen onthouden van ‘gehypte dj’s’ doe je niet? Heel geloofwaardig.

 33. Sjaak

  Gevalletje verduistering lijkt me dit. Waarom niet massaal aangifte doen of naar civiele rechtbank?
  Niet alleen klagen op Duic maar aanpakken die boeven!

 34. Saskia S. Soren

  Haha, Coenen wijst nog even fijntjes op de ‘huisregels’ en doet daarmee het bezwaar af. Een club is geen openbare gelegenheid, dus hij mag in feite schermen met die huisregels. MAAR je gaat genadeloos de fout in als je kaartjes in de voorverkoop doet. Wees dan een club met ballen en neem het risico door alleen aan deurverkoop te doen. Nu eet WAS van twee walletjes: je weet zeker dat je bent uitverkocht én gaat vervolgens mensen weigeren. Lekker cashen zo. Je betaalt voor een product, maar krijgt het niet. Dat heet in Nederland gewoon (en dus ook in Utca) diefstal. En ja, bad publicity is publicly maar je onderschat mensen als je denkt dat ze je niet alsnog kapot kunnen maken. WAS was.

 35. Oncool

  En dan zitten hier ook nog mensen tussen die serieus denken dat samen met mensen een feest bezoeken die op hipheid of uiterlijk geselecteerd worden een leukere avond opleveren. Hoe sneu en triest ben je dan (arrogant en vol van grootheidswaan zit je)?

  Geef mij maar heel veel gezellige oncoole sukkels om mij heen. Heb ik een tien keer leukere avond.

 36. Henk

  Jaja. Lekker 20% meer kaarten verkopen dan je plek hebt in je tent en vervolgens 20% weigeren zonder geld terug zeker?

  Lijkt mij dat hier het laatste woord nog niet over gesproken is

 37. Remco de Visser

  Ronduit pretentieus deurbeleid. Je komt aan bij het feestje, je ziet een enorme rij staan. Na een minuut valt je op dat nog maar zo’n 8 mensen in de tussentijd naar binnen zijn gegaan. Je lacht met de mensen in de rij nog even om hoe idioot het idee is dat alleen mensen die de naam van de DJ kennen geschikt publiek is, voor een groot deel van de liefhebbers het tegenovergestelde waar een feest over zou moeten gaan. Je leert mensen in de rij dat je het als mapatsie uitspreekt, zoals het indianenvolk. Want dat is namelijk belangrijk. Als je verder in de rij vordert valt je op dat veel mensen weggestuurd worden, sommigen komen van ver. Er staan boze mensen bij de ingang, die bijzonder arrogant en neerbuigend door een lid van de organisatie worden aangesproken. De groep die voor je staat wordt weggestuurd omdat er teveel mannen binnen zijn. Nou mensen, je bent binnen en het feestje kan beginnen! Gezellig!
  Nou nou nou en de sfeer, die met dit deurbeleid wordt “gecreeerd”! Geweldig! Donker hol met desorienterend strobo patroon, geen enkel interactie in het publiek. 2,75 voor een gierig bekertje heinekenwater.
  Regel nummer 1 t/m 3 van een goed feestje organiseren is “Doe niet gierig”. Op het moment dat je 10 minuten binnenstaat heb je die regel al 5 keer keihard overtreden zien worden. Het deurbeleid is volledig willekeurig en heeft geen enkele invloed op de sfeer binnen, maar zorgt er enkel voor dat dat mensen chagrijing binnenkomen. Een deurbeleid prima, maar doe dan zonder voorverkoop en zet dan daadwerkelijk een ervaren persoon bij de deur die duidelijke criteria heeft.
  De boeking was overigens prima en ja er staan wat leuke design dingetjes binnen.

 38. Remco de Visser

  Nu ik het interview met Jasper Coenen hieronder zie staan kan ik overigens bevestigen dat hij degene was die geweigerde gasten toesnauwde.

 39. Ron

  Meld het aan http://www.paneldeurbeleidutrecht.nl

 40. Technokoning

  Echt super leuk vrijgezellen feestje gehad hier met 25 dronken Twentenaren. Job jobse vond de dildo op mijn hoofd hilarisch!

 41. Ihsan

  @Berend, kun jij niet lezen? Ik zeg toch dat ik de naam van die suffe DJ’s die hun eigen plaatjes draaien niet ken, dus waarom zou ik de namen van nog suffere DJ’s onthouden die niet eens zelf muziek produceren. Je eigen plaatjes draaien maakt het nog geen live act. Ik kom voor de muziek, niet voor de mixtechniek. Ben je wel eens naar een Electro optreden geweest? Ja ik dans nu 15 jaar, ook op die matige house en techno. Dat is geen opscheppen maar gewoon realiteit. Door dit soort commerciële hipster onzin zul je mij echter niet snel zien in het reguliere uitgaansleven.

 42. Mark

  Deuterium, dank voor je heldere review….nu hoef ik voor de volgende avond geen moeite te doen. Ik was van plan het te checken, omdat ik het initiatief goed vind/vond. Het beleid lijkt afgekeken van de School in Amsterdam. overigens heb ik in Berlijn nooit een vragenlijst afgevuurd gekregen, maar is er gewoon een goed deurbeleid. Was klinkt als hoogmoed komt voor de val. Ow en consumentenrechtelijk kan het beleid overigens niet, tenzij je direct geld terug krijgt.

 43. WAS. was

  een bericht van een gedupeerde bezoeker! Hoi lieve mede-muziekliefhebbers, en vooral diegenen die een kaartje hadden gekocht voor gisteren en aan de deur zijn geweigerd: jullie zijn het slachtoffer van oplichting. Weigering aan de deur mag (maar hierbij discrimineren is strafbaar, dus op basis van geslacht is wettelijk verboden. Daarnaast is het niet redelijk en billijk om van elke bezoeker te vereisen dat zij de namen van de muzikanten van die avond volledig en foutloos herinneren als basis voor het ontzeggen van de toegang). Maar weigering aan de deur zonder terugbetaling van een reeds gekocht ticket (waarbij “entree tot en verblijf op het evenement” de dienst is) is juridisch gezien oplichting. Vergelijkbaar met bij de supermarkt je boodschappen betalen, de deur uit willen lopen en een bewaker die je boodschappen weer afpakt omdat “je niet goed bent voor de uitstraling van de supermarkt”. Dus doe aangifte bij de politie, schrijf, mail of tweet de wethouder die vergunningen uitgeeft voor evenementen in de gemeente Utrecht (via de website Utrecht.nl zoek direct contact(@JeroenKreijkamp), mail Was. dat je je geld terug wilt, mail Soenda dat een partij met wie zij samenwerken hun goede naam bezoedeld, en laten we hopen dat deze arrogante lui die onze geliefde scene een slechte naam geven snel ophoepelen <3
  Om het verder juridisch te onderbouwen: volgens het bezoekersreglement (hier te vinden: http://was030.nl/nl/terms-of-service/ ) ben je een bezoeker als je een overeenkomst hebt met Was. (oftewel, een ticket hebt gekocht). En als je al een bezoeker bent, gelden andere regels dan dat je aan de deur een ticket komt kopen en geweigerd kunt worden. In artikel 4.2 van het bezoekersreglement ("4.2 Een Toegangsbewijs wordt eenmalig aan Bezoeker verstrekt en geeft aan één Bezoeker toegang tot het Evenement en de Evenementenlocatie.") wordt geen melding gemaakt van het weigeren aan de deur bij bezit van een toegangsbewijs of het bestaan van enige andere voorwaarden om toegang tot het evenement te krijgen indien je al in het bezig bent van een ticket. Ook verderop wordt geen melding gemaakt van het weigeren aan de deur van bezoekers ("8.2 Bezoekers zijn gehouden zich in overeenstemming met de huisregels van Elevation en/of de Evenementenlocatie als ook de in het maatschappelijk verkeer geldende regels van goed fatsoen en goede zeden te gedragen. Indien de Bezoeker zich naar het oordeel van medewerkers van Elevation en/of de Evenementenlocatie en/of beveiligingspersoneel niet op een dergelijke wijze gedraagt, kan de Bezoeker hier door medewerkers van Elevation en/of de Evenementenlocatie en/of beveiligingspersoneel op worden aangesproken. Bij herhaling of voortduren van gedragingen van de Bezoeker die niet in overeenstemming met de genoemde huisregels en de in het maatschappelijk verkeer geldende regels van goed fatsoen en goede zeden zijn, kan de Bezoeker de toegang tot het Evenement worden ontzegd en indien noodzakelijk worden overgedragen aan de politie, zonder het recht op vergoeding van de Toegangsprijs van het Toegangsbewijs en eventuele in rekening gebrachte service- en/of administratiekosten en/of anderszins ontstane kosten."). Ook wordt er nergens melding gemaakt dat bezoekers op elk moment moeten kunnen ophoesten wie er die avond draait op straffe van het ontzegd worden van de toegang tot het evenement, want het zijn al bezoekers dus ze kunnen niet meer aan de deur geweigerd worden zoals vermeld in de huisregels. En zelfs áls dat zou kunnen, dan staat in artikel 8.2 dat bezoekers eerst zullen worden aangesproken op hun gedrag, en daarna pas verwijderd (hoewel ze bij overtreding van de huisregels natuurlijk direct verwijderd mogen worden in geval van een strafbaar feit). Bij het kopen van een ticket verwacht je toegang te krijgen zoals omschreven in het Bezoekersreglement, en niet een "kans op toegang" met een niet te specificeren risico op basis van ongedefinieerde en niet-toetsbare richtlijnen zonder wettelijke basis.

 44. Matthijs

  mijn vrienden en ik kwamen er in eerste instantie ook niet in. We waren met té veel! Dus we zijn opgesplitst. Aangepapt met wat meisjes, jassen omgewisseld, brillen opgedaan. En jahoor we kwamen binnen. Belachelijk! Deurbeleid ok maar niet als je al een kaartje hebt kunnen kopen, dan moet je dat aan de deur doen en dan selecteren. Of bij de verkoop op internet op een gegeven moment stoppen mer kaartjes aan mannen verkopen en het zo reguleren. Dit is gewoon een ordinaire manier van meer kaartjes verkopen dan dat er relaxt mensen passen in een club. Daar waren het aantal kluisjes het bewijs van. Verder zou ik de club zoiezo links laten liggen. Het beleid was het gesprek van de avond bij iedereen. Echt kut voor de sfeer. Daarbij is het geluid heeeeeel slecht. Heel erg dof en goedkoop. Het licht komt uit de prehistorie en je staat mega lang op je drinken te wachten.. de wc’s waren schoon. Dat dan weer wel maar komop mensen. Dit soort dingen moet je niet willen

 45. Angelique

  De groeten, na zo’n arrogante reactie van het management… met zulk deurbeleid ga je maar failliet.

 46. Anne

  Wij werden als verrassing door vrienden meegenomen naar WAS. We gaan vaak naar techofeestjes in Amsterdam, ook in Berlijn. Netjes kaartjes gekocht a €20,-, door de regen gefietst, in de rij gestaan: mochten we er niet in omdat 1 iemand van onze groep (die dus verrast werd met dit feestje) niet alle namen van de DJs kon benoemen! Volgens de ‘doorbitch’ waren we daarom geen echte techno liefhebbers. Echt belachelijk! Achter ons werden 4 mensen weggestuurd omdat ze te oud waren (35-40) terwijl zij al oppas hadden geregeld en een taxi hadden betaald naast de ticketkosten. Er werden daarnaast mensen weggestuurd omdat ze met een groep van 6 waren (terwijl het geen vrijgezellenfeestje was), en heel veel mannen omdat er al teveel mannen binnen waren! Ik hoorde zelfs dat een paar donkere jongens wel werden toegelaten, met als commentaar van een medewerker: ‘Niemand aanranden binnen hè?’ Bijzonder, in de huisregels staat namelijk ook dat er niet gediscrimineerd mag worden en dat WAS een plek is waar mensen zichzelf moeten kunnen zijn… Right! De ‘doorbitch’ zei tegen ons trouwens dat je als je geweigerd werd wel je geld kon terugvragen en nu zegt de eigenaar Jasper Coenen in dit artikel van niet. Riekt naar oplichterij!

 47. Laurens

  Ik was er ook zaterdagnacht. We waren vroeg, en hadden ons van tevoren al opgesplitst in kleinere groepjes. Geen probleem met binnenkomen verder. Wel steeds meer verhalen over het deurbeleid naarmate de avond vorderde, wat de sfeer niet ten goede kwam.

  Ik vind het een prachtige locatie, goed aangekleed, uitstekend geluid, alleen het licht is wat karig. Persoonlijk vind ik dat de uitbaters invloed mogen hebben over welk publiek ze aantrekken. Maar niet op deze manier. Mensen met een kaartje de toegang weigeren omdat ze met teveel zijn of de line-up niet kennen
  is belachelijk. Dit soort in-crowd praktijken is precies wat we niet willen in Utrecht. Dat doen ze maar in Amsterdam of Berlijn.

  Ik denk niet dat ik daar nog eens heen ga, tenzij er een knieval komt vanuit WAS. Jammer, wat nogmaals, verder is het wel de soort gelegenheid die nog ontbrak in Utrecht.

 48. follow the Connie

  De geweigerden worden gebruikt – en dat snappen ze ook – om een nep-laagje exclusiviteit te verlenen aan een nieuwe club zonder enige naam. Dat is nog niet zo erg, dat is gewoon pretentieus. Als dit écht een steengoeie club blijkt te zijn hebben ze het klagende gewone Utrechts gepeupel niet nodig en kunnen ze lekker incrowden en doen alsof ze in het Berlijn van 20 jaar geleden zijn.

  Wat het echte karakter van de organisatie toont is daarentegen het schaamteloos in de borstzak steken van het geld van alle niet-toegekende bezoekers, en de klinkklare leugens over een “flexibele houding en tolerantie”. Daaruit blijkt maar 1 ding: WAS is een bedrijf dat boven alles geld wil verdienen aan muziekliefhebbers. Muziek, originaliteit en ervaringen zijn overduidelijk bijzaak.

 49. Jh

  Wij kende de DJ’s, labels waarop ze uitkomen, veel liefde voor de muziek en tevens hadden onze kaarten vanaf dag 1 op zak.

  Aangekomen bij WAS kregen we niet eens de kans één van haar ‘lastige vragen’ te beantwoorden. Instant zegt de bitch: ‘d’r is een mannenstop, willen jullie NU uit de rij gaan.’

  Wij zijn in vele clubs binnen- en buitenland geweest, ook weleens vragen moeten beantwoorden prima maar nooit geweigerd, zeker niet zoals afgelopen Zaterdag. Dat was ronduit asociaal en is gewoon diefstal om zoveel mensen met geldige tickets op zo’n manier te weigeren. Heel jammer dit pretentieuze gedrag. WAS is nu al verleden tijd

 50. WAS. een slechte start.

  Beste WAS./Jasper/Doorbitch,

  Wij zijn zaterdag avond wel binnen gekomen. Nadat we eerst als groep geweigerd werden kwamen we bij een 2e poging wel binnen. Mede met behulp van wat enthousiaste dames werden we mondjes maat toch toe gelaten. Maar wat een manier om je avond te beginnen zeg! De sfeer was in de rij gespannen en kon binnen maar moeilijk los gelaten worden.

  Ben je een ware liefhebber als je de namen van de DJ kent, of als je die DJ onlangs nog hebt zien draaien? Ik bedoel, het is “maar” Job Jobse en niet Carl Cox ofzo. En staat het niet een ieder vrij om eens iets nieuws te beluisteren?

  Het is prima om een deur beleid te voeren maar dan moet je niet aan online verkoop doen. Betalende gasten aan de deur weigeren is alles behalve sjiek!
  Bovendien kun je wel heel tof doen met een streng deurbeleid, maar nu was de club half leeg. Lijkt me niet de bedoeling?

  Kom op WAS, jullie hebben goud in handen maar dan moet je niet zo pretentieus doen.

 51. Kees

  Het lijkt me dat de gemeente/ de wethouder (Kreijkamp) gelijk moeten optreden en handhaven. Wellicht kan de vergunning per direct ingetrokken worden. Dit is geen ondernemer maar een oplichter.

 52. Theo

  Laten we een koekje van eigen deeg aan die Jasper Coenen teruggeven en ook zijn andere locaties/festivals boycotten: SOIA, WAS.

 53. Peter

  Zo lang er vooraf geen exacte criteria aangegeven kunnen worden waarmee mensen de toegang geweigerd wordt (“interesse” en “gebrek aan kennis” is niet concreet en meetbaar genoeg), heeft WAS juridisch geen poot om op te staan om mensen in ieder geval hun kaartje niet te vergoeden. De rest (weigeren) mag gewoon en valt onder het kopje asshole-gedrag.

  Dit soort assholes pak je verder niet direct maar indirect: via de gemeente en via de eigenaar van de venue die ze huren.

  De drie relevante BV’s van deze types zijn: Elevation Events BV, Soendra BV en Smeerboel BV. De eigenaren van die BVs, Jasper Coenen en Joris Coenen, bezitten geen panden, dus dat betekent dat ze van derden afhankelijk zijn voor hun locatie en die zijn weer afhankelijk van de gemeente.

  Die BV’s en de namen van de eigenaren noem je in een directe klacht bij de verantwoordelijke Utrechtse wethouder (Jeroen Kreijkamp), die vervolgens met de werkspoorcathedraal in contact kan treden over of de vergunning die afgegeven op deze manier gebruikt moet worden.

  Daarnaast kunnen gedupeerden dezelfde vraag stellen aan de eigenaar van de werkspoorcathedraal (Bob Scherrenberg van Overvecht Vastgoed BV).

  Geen dank. 🙂

 54. Stapper

  Dit is gewoon oplichting, mensen een kaartje laten kopen en die mensen dan vervolgens weigeren. Hoe durf je dit te doen? Ik denk dat een beetje jurist hier gehakt van maakt. Laat die eigenaar maar financieel bloeden voor deze oplichterspraktijken. Dit kan niet.

 55. Luuk Upuuk

  De WAS is aan het smelten, lees maar eens de mededeling (in het engels) op hun Facebookpagina:
  “On behalf of WAS we would like to explain ourselves about the situation that has occurred last Saturday and the decisions that have been made with focus on the door policy of our event(s). First of all we would like to offer our sincere apologies for any negative experiences that people have had. We take all the feedback from people that were refused at the door very seriously and want to give an extended explanation. Since we want this explanation to be comprehensive this will take some time. Therefore this response will be posted this later today.”

 56. Oncool

  Dan deze wannabehippe reactie in het Engels:

  “On behalf of WAS we would like to explain ourselves about the situation that has occurred last Saturday and the decisions that have been made with focus on the door policy of our event(s). First of all we would like to offer our sincere apologies for any negative experiences that people have had. We take all the feedback from people that were refused at the door very seriously and want to give an extended explanation. Since we want this explanation to be comprehensive this will take some time. Therefore this response will be posted this later today.”

  Lekker interessant doenerij, die reactie in het Engels, terwijl de bezoekers gewoon omhooggevallen provincialen uit de provincie zijn. Opvallend hoeveel hipsters in Utrecht uit Brabant afkomstig zijn overigens. Vaak uit de welgestelde dorpen (al die tegendraadse mensen hebben gewoon een rijke pappa en mamma hoor, die vaak hun kost en inwoning betaalt. Wie heeft er anders zoveel geld om meerdere dagen in de week naar de klote te gaan?).

  Opvallend 2: ze hebben veel tijd nodig om met een reactie te komen. Zo veel tijd dat ze eerst een reactie typen om een reactie aan te kondigen.

  Daarnaast, hebben ze zo veel tijd nodig om recht te lullen wat krom is?

  Sympathieke mensen willen toch niet in zo’n oppervlakkige club komen. Die ben je dus al tot in lengte van dagen kwijt als bezoekers.

  Dan hou je dus de oppervlakkigen over, zeg maar de cokesduivers meestal. Misschien wordt het eens tijd dat de organisatie van was (een betere naam voor iets wat volledig passé is, is er niet) het boek Gimmick gaat lezen. Beschrijft de generatie hipsters uit de eighties, die ook al aan oppervlakkigheid en drugsgebruik ten onder zijn gegaan, en aan een cynische levenshouding.

  Het meest simpele is dat de gemeente de vergunning intrekt van deze sneue toko.

 57. Cico

  Dit lijkt me voer voor advocaten. Een kaartje kopen betekend een koopovereenkomst. Maar dit soort vage voorwaarden rieken naar willekeur en misleiding, terwijl Jasper al de cash money kan innen.

  Lijkt me zinniger dan het blinde gehaat op ‘hipsters’ omdat ze niet genoeg op je lijken. Dat is gewoon triest.

 58. Cico

  Wow, nu ik de reeks reacties heb doorgenomen (wanneer komt de boekversie?), moet ik mijn mening bijstellen. Jasper Coens is ronduit een oplichter en zou er verstandig aan doen om per direct het geld te retourneren omdat hij geen product heeft geleverd. Daarnaast discrimineert hij bij de deur. Op kleur, op leeftijd, op sekse, enzovoorts. Dat is een tweede misdaad.

  Staat wel los van het feit dat ik een exclusieve club wel toejuich. Met een strikt deurbeleid om de zuiplappen eruit te houden. Beetje elitair is lekker, zeker in een stad waar elke kroeg wordt gedomineerd door studerende 20-25jarigen en een groot gebrek is aan alternatieve clubbing. Ik moet ervoor naar Rotjeknor, desnoods naar Amsterdam (en weet geen enkele naam van de DJ, want het poppetje boeit me geen flikker).

 59. Madelief

  Onwijs vet gave toko. Wie huisregels niet (goed) leest is nog nooit in een club geweest. Iedereen die niet bij de tijd is leert het op deze manier: door eerst een keer geweigerd te worden. Volgende keer netjes jezelf inlezen boys and girls.

  De industriële feel van de club kwam in de intieme setting extra goed tot zijn recht vanwege de fijne splitsing tussen hip en pauper bij de ingang. ‘Doorbitch’ is dan ook een te waarderen geuzennaam, lekker gewerkt meid.

 60. Nachttrein

  @ Cico

  Wat een afgegeef op wat Utrecht is. Dan ga je toch lekker interessant doen in Rotjeknor en A’damski. Er rijden genoeg nachttreinen en je bent er ook nog eens zo. Voor ieder wat wils zo.

  Laat Uutje geen tweede Amsterdam worden! Het is er ronduit irritant vertoeven namelijk.

 61. Sanne Mertens

  Ik ben met twee vriendinnen naar het feest geweest. Wij kwamen in tegenstelling tot veel anderen wel binnen. Het viel nogal tegen. Op zich niet vreemd als je clubs als Bergain gewend bent, waar wij al een paar keer zijn geweest. Of in New York in het ware house district waar we vaak zijn gaan stappen. Of plekken zoals club Aquarium in Boedapest waar die vibe gewoon helemaal goud is. Daarmee vergeleken was dit een lachtertje: Zo provinciaal: Het deurbeleid asociaal: het geluid: echt niet goed. Te luid en te schel. Het barpersoneel: rude en arrogant. En de mensen die wel binnen waren, waren gewoon nogal suf.. Net-niet publiek. Van sommige mensen begreep ik echt niet waarom ze er niet in kwamen, als je zag wat er binnen rond liep.. Wat ik denk, is dat ze van Was proberen een Utrechtse Bergain te maken, door een extreem deurbeleid neer te zetten. Sorry, een extreem deurbeleid en oplichting zijn twee andere dingen en stijl en een goede sfeer kun je niet kopen. Wij gaan volgende keer gewoon weer naar Rotterdam Amsterdam, Boedapest, New York of Berlijn of desnoods naar de Woo. Dus…Alle mensen die er niet in kwamen: JE HEBT NIETS GEMIST. TREUR NIET. En ga volgende keer gewoon naar een leuke club. Wel jammer van die 16 euro.

 62. Pee

  Ik gun die Jasper Coenen echt de ondergang met z’n lachwekkend pretentieuze beleidje.

 63. Rikus Spithorst

  Naast vergoeding van de tickets, dient deze club de gedupeerden ook schadeloos te stellen voor reis- en andere kosten. Daarnaast dient de club iedereen een bedrag van E 20 te vergoeden ter compensatie van een verpeste avond. Dus als gedupeerde niet zomaar akkoord gaan met slecht vergoeding van de tickets.

 64. AdHoc

  Pretentieus is het woord dat al jaren rondom Elevation cs hangt.
  Nog niet zo lang geleden wilden ze tot grote drie behoren (info afkomstig van hun eigen site destijds). De grote drie als in UDC (Dance valley), IDT en Awakenings.
  Droom lekker verder.

 65. Cico

  @nachttrein: kan je niet tegen kritiek jochie? Ik ga hier niet weg, ben hier geboren en getogen. Maar je mag best zeggen dat er iets ontbreekt in je stadsie. Het is toch maf dat bijna alles draait om de Tivoli tegenwoordig.

 66. RdB

  Als je mensen geld vraagt en vervolgens niets, nul komma nul levert, lijkt me dat oplichting. Dat kan je niet goedpraten met huisregels. Of het wettelijk ook oplichting is weet ik niet, maar dit kan je als normaal mens gewoon niet maken.
  Ik heb plaatsvervangende schaamte voor het tuig dat deze tent runt. Berghain is al lichtelijk belachelijk en pretentieus, maar dit slaat alles. Wie dit beleid nog probeert te rechtvaardigen is een hopeloze (millenial) scenester. Als je hier nog naar toe gaat ben je niet goed bij je hoofd.

 67. Boris

  Pure discriminatie. Makkeliijk aan te vechten.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).