CMU vraagt handhavers om oog voor Utrechtse ondernemers te blijven houden in moeilijke tijden CMU vraagt handhavers om oog voor Utrechtse ondernemers te blijven houden in moeilijke tijden

CMU vraagt handhavers om oog voor Utrechtse ondernemers te blijven houden in moeilijke tijden

CMU vraagt handhavers om oog voor Utrechtse ondernemers te blijven houden in moeilijke tijden
Centrum Management Utrecht (CMU) doet een beroep op Toezicht en Handhaving om oog voor de ondernemers te blijven houden in deze moeilijke en onzekere tijden. Daarmee wordt ook gedoeld op het commentaar van Café de Zaak over de verkoop van glühwein.

Centrum Management Utrecht (CMU) doet een beroep op Toezicht en Handhaving om oog voor de ondernemers te blijven houden in deze moeilijke en onzekere tijden. Daarmee wordt ook gedoeld op het commentaar van Café de Zaak over de verkoop van glühwein.

Café de Zaak aan de Korte Minrebroederstraat in de Utrechtse binnenstad verkocht de afgelopen periode glühwein. Dit was afgelopen week onderwerp van discussie. De glühwein die werd verkocht werd vervolgens op straat opgedronken. Handhavers van de gemeente hebben daarop het personeel aangesproken.

Het is volgens de gemeente namelijk niet de bedoeling dat Utrechtse horeca glühwein verkoopt. Met name niet als dat direct wordt opgedronken op straat. Alcohol drinken op straat is namelijk niet toegestaan.

De ondernemer van Café de Zaak was hier niet over te spreken. “De rijen bij de grootwinkelbedrijven zijn geen enkel probleem natuurlijk maar een paar mensen wachtend bij een kroeg of restaurant dat kan niet, en met een glühwein rondlopen al helemaal niet”, was te lezen op de Facebookpagina van het café.

Oproep

CMU doet nu dus een beroep op de handhavers. “We willen allemaal goede maatregelen nemen om de anderhalvemeterregel te waarborgen, maar we moeten ondernemers ook de ruimte bieden om te laten zien dat ze open zijn”, zegt Jeroen Roose-van Leijden van CMU.

Daarnaast zegt Roose-van leijden dat er momenteel gesprekken lopen met de gemeente. “Het is natuurlijk niet de bedoeling van ondernemers om een kerstmarkt op te zetten die uitnodigt tot verblijf. Maar ik begrijp wel dat ze zoeken naar mogelijkheden om bezoekers hun gastvrijheid te laten ervaren en bezig te blijven nu ze zelf gesloten zijn in een voor hen economisch zo belangrijke periode . Daar zijn het immers ondernemers voor. Er mag ook koffie, thee en warme chocolademelk worden verkocht als dat maar wordt meegenomen (take-away). Je kunt je afvragen in hoeverre de verkoop van glühwein voor take-away dan nog heel schadelijk is.”

Gekoppelde berichten

13 Reacties

Reageren
 1. Bromsnor

  Het lijkt Bromsnor beter dat de gemeente met een verordening komt dat verkoop van glühwein tijdelijk is toegestaan. Weten de handhavers ook waar ze aan toe zijn.

 2. Wim

  Alcohol op straat drinken verboden?
  Hoe zit het dan met het drinken in de parken?
  Waarom wordt dat wel toegelaten?

 3. Manou De R.

  Typisch ook weer dit. Je moet je smeekbeden niet bij de handhavers zelf doen maar bij het management een laag hoger welke de handhavers met een duidelijke opdracht de straat op stuurt. Hoe moeilijk is het.

 4. Binnenstadsbewoners

  Aan al de pro horeca reacties
  Tip, Loop eens week mee op de Corona ic
  Huiver!!

 5. Manou De R.

  Pool-tje maken anyone? Ik zet mede dank zij al die funshoppers en eigenwijze studenten die in de nachtelijke uren nog steeds van studentenhuisfeestje naar studentenhuisfeestje trekken 5 euro in op een harde lockdown dinsdag.

 6. Anne Marie ten Berge

  “Alcohol drinken op straat is namelijk niet toegestaan!”: Weer een staaltje nep-nieuws van de gemeente. Zie art.40 van de APV Utrecht: ‘Hinderlijk drankgebruik.’
  Je mag alcohol drinken en in een glas bij je hebben op een terras dat behoort bij een inrichting als bedoelt in art 1, onderdeel A, sub1 van de Horecaverordering Utrecht. In deze kwestie is ‘de Zaak’ (met haar personeel) de rechthebbende die enige zeggenschap heeft krachtens een zakelijk of persoonlijk recht: de verkoop van alcoholische dranken. Het Centrum Management Utrecht (CMU) heeft als taak om de Gemeente op dit recht te wijzen.

 7. Joas

  @Binnenstadsbewoners

  Corona wordt verspreid: thuis, op illegale feesten, op black friday, in winkels, in de IKEA, in het openbaar vervoer, op het werk, in het klaslokaal, etc,.

  Niet door 2 mensen die op geruime afstand van elkaar bij een to go marktkraampje iets bestellen voor de deur van een cafeetje.

  Wat een misplaatste reactie van u.

 8. Lombokker

  Ik zou graag zien dat die handhavers hier op de Kanaalstraat ook eens zo doortastend optreden. Maar daar hebben we al een straatconciërge, zullen ze bij de gemeente waarschijnlijk zeggen. Misschien moeten ze in de binnenstad dan ook maar een straatconciërge inzetten.

 9. Janine

  Wat een diep diep trieste samenleving dat je op je vingers getikt wordt als je BUITEN een gezellig verbroederend of verzusterend glaasje kut met peren wil drinken of wil verkopen.

  Mijn God!

 10. Scherpschutter

  @Janine

  Ik voel en deel uw hartekreet. Ongeveer 99.5% van de besmettingen vinden indoor plaats, outdoor raakt helemaal niemand besmet, dus ook deze apekool heeft natuurlijk helemaal niets te maken met een praktische oplossing voor een probleem inzetten, maar alles met een overheid die een extreem middel als social engineering inzet om het sociale weefsel in een samenleving verder af te breken.

  Gezelligheid wordt afgeschaft en menselijke interactie tot een absoluut minimum beperkt. Het is een beetje de blauwdruk die je in iedere socialistische/communistische samenleving in de geschiedenis van de mensheid hebt kunnen zien en nu hier toegepast wordt zonder dat daar ook maar 1 rationele reden voor te ontdekken is.

  Het gaat al lang niet meer alleen om het bezorgen van een extra levensjaartje aan een handjevol zieke kwetsbare 70+’ers…Dit gaat veel veel verder. Er vindt een ongekende wereldwijde machtsgreep van overheden plaats. Er is geen land ter wereld meer waar de overheid niet dicteert of u een voet buiten de deur mag zetten of niet en of u uberhaupt andere mensen mag ontmoeten. Stalin en Mao hadden letterlijk in hun wildste stoutste dromen nog niet de huidige overheidsgevangenissen kunnen voorzien…

  Laat ze uw spirit niet breken. Dit toestaan is geen optie. Al helemaal niet door dit soort armoedigen van geest.

 11. Hadjememaar

  Ik was vandaag in de stad, best druk en gezellig. Veel restaurants hebben een soort marktkraam voor de deur waar ze lekkere dingen verkopen zoals soep, glühwein, verse ingrediënten, broodjes BBQ, best leuk en gezellig, maar door de aantrekkingskracht van de binnenstad ook wel weer een coronarisico.

 12. Mark

  Het stikt van de glühweinverkoop in de stad! Beetje selectief om dan De Zaak erop aan te spreken.

  Daarnaast, supergezellig, ik hoop dat het gewoon blijft.

 13. Manou De R.

  Dit micro gedoe is vanavond om 19.00 opgelost. Alles is dan dicht. Iedereen kan weer verder?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).