‘CO2-uitstoot in Utrecht daalt’ | De Utrechtse Internet Courant ‘CO2-uitstoot in Utrecht daalt’ | De Utrechtse Internet Courant

‘CO2-uitstoot in Utrecht daalt’

‘CO2-uitstoot in Utrecht daalt’
De CO2-uitstoot is, volgens het Duurzaamheidsverslag en de Voortgangsrapportage Utrechtse Energie 2017, gedaald. Het zou met 6 procent zijn afgenomen tussen 2010 en 2016.

De CO2-uitstoot is, volgens het Duurzaamheidsverslag en de Voortgangsrapportage Utrechtse Energie 2017, gedaald. Het zou met 6 procent zijn afgenomen tussen 2010 en 2016.

Zowel bij bedrijven als bij mobiliteit nam de uitstoot af. In de rapportage wordt echter gemeld dat er bij particulieren wel sprake is van een lichte stijging van de CO2-emissie.

“Utrecht heeft met haar energiebeleid al jaren een koploperspositie in Nederland. Zo heeft de stad het hoogste aantal deelauto’s per inwoner”, wordt geschreven in het onderzoek. In Utrecht zijn gemiddeld 739 deelauto’s per 100.000 inwoners. Utrecht is hiermee koploper van Nederland wat betreft het aantal deelauto’s per inwoner. Eind 2017 waren in totaal 2.536 deelauto’s in gebruik in Utrecht.

Elektrisch rijden
Op dit moment is ongeveer 2 procent van de voertuigen in Utrecht elektrisch. Het aantal volledig elektrische auto’s is toegenomen met 78 procent. Het aantal elektrische bromfietsen steeg met 17 procent.  Het aantal laadpunten voor elektrische auto’s groeide de afgelopen jaren ook enorm. Tussen 2013 en begin 2018 is het aantal toegenomen van 122 naar 1.405 laadpunten. Dat is goed voor de vierde plaats van Nederland.

Utrecht wil verder bedrijven stimuleren om energiebesparende maatregelen te nemen en handhaaft actief op de milieunormen. In 2017 kregen 197 bedrijven een energiecontrole. Bedrijven nemen bijna 56 procent van de CO2-uitstoot in de stad voor hun rekening.

1 Reactie

Reageren
  1. Theo

    Volgens Eurostat neemt de CO2-uitstoot van Nederland ieder jaar een paar procent toe.
    Maar in Utrecht neemt het juist jaarlijks af.
    Er klopt iets niet.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).