Code geel in Utrecht opgeschaald naar code oranje vanwege mogelijk zware onweersbuien Code geel in Utrecht opgeschaald naar code oranje vanwege mogelijk zware onweersbuien

Code geel in Utrecht opgeschaald naar code oranje vanwege mogelijk zware onweersbuien

Code geel in Utrecht opgeschaald naar code oranje vanwege mogelijk zware onweersbuien
Archiefbeeld onweer in Utrecht.
Er trekken dinsdagavond mogelijk zware onweersbuien over Utrecht waarbij ook hagelstenen van zo’n 2 centimeter uit de lucht kunnen vallen. Maandag was daarvoor nog code geel afgekondigd, maar dinsdag heeft het KNMI dat opgeschaald naar code oranje.  

Er trekken dinsdagavond mogelijk zware onweersbuien over Utrecht waarbij ook hagelstenen van zo’n 2 centimeter uit de lucht kunnen vallen. Maandag was daarvoor nog code geel afgekondigd, maar dinsdag heeft het KNMI dat opgeschaald naar code oranje.  

Vanaf ongeveer 15.00 uur trekken de zware onweersbuien volgens het meteorologisch instituut via het zuidwesten Nederland binnen. Vanaf 17.00 uur geldt code oranje in Utrecht. “Bij de buien kan veel neerslag in korte tijd vallen. Ook zijn hagelstenen van circa 2 centimeter mogelijk en plaatselijk kunnen zware windstoten van 80 kilometer per uur voorkomen”, is te lezen op de website van het KNMI.

Om 21.00 uur vervalt code oranje weer in Utrecht. Tot 22.00 uur geldt echter nog wel code geel. Via het noordoosten verlaten de buiten Nederland weer.

Droogte

Het KNMI waarschuwt dat er schade en gevaar kan ontstaan als gevolg van wateroverlast, grote hagelstenen, omvallende bomen, rondvliegende voorwerpen en blikseminslag.

Het groen in de stad daarentegen is door het uitblijven van regen op veel plekken al verlept geraakt en veel grasvelden zijn geel geworden. Er is al een maand geen neerslag gevallen en dus is het zeer droog. Mogelijk komt daar dinsdag dus verandering in.

Gekoppelde berichten

8 Reacties

Reageren
 1. W

  Nog niks aan het handje.
  Gisteren ook al geen vuiltje aan de lucht.

 2. EB

  @W: we zouden ook pas on 17.00 uur aan de beurt zijnvolgens dat artikel.

 3. WvR

  @W:
  Er is ook niks aan het handje.
  Het is meer dat het extreem noodzakelijk wordt geacht alles van een gevarenkleurtje te voorzien.

  Situatie in Nederland momenteel: Het regent, met ter plaatse onweer.
  Vrij normaal, niks aan de hand, ieder normaal persoon kan hier mee omgaan. Maar niks doen is simpelweg niet spannend en eng genoeg, en verschaft daarnaast geen extra werkgelegenheid.

  Dus volslagen lulkoek, dat hele “Code [kleur]” gebeuren.
  Vals alarm, niemand die het interesseert, en als er echt iets is, gelooft ook niemand het, want in het verleden was het ook niks, kortom:
  Chapeau overheid.

 4. Nuchter

  Code groen was de realiteit. Zelfs bij de KNMI loopt het dun door de broek

  Nul risico is belachelijk. Morgen stap ik op de fiets. Het risico dat ik niet heelhuids thuis kom is groter. Accepteer de realiteit van het leven. U leefde nog nooit in een zo veilig omgeving.

 5. Bart van Dam

  jeetje wat was dat een pandomie. Ik hoop dat er overlevenden zijn

 6. Michiel

  Was uiteindelijk een storm in een glas water. Nauwelijks onweer en zeker geen hagel van 2cm.

 7. Pee

  Nou , wat een noodweer .

 8. w

  hee mensen, is code oranje voorbij? kan ik de schuilkelder verlaten?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).