Code geel voor onweer in Utrecht; plaatselijk wateroverlast mogelijk Code geel voor onweer in Utrecht; plaatselijk wateroverlast mogelijk

Code geel voor onweer in Utrecht; plaatselijk wateroverlast mogelijk

Code geel voor onweer in Utrecht; plaatselijk wateroverlast mogelijk
Archiefbeeld onweer in Utrecht.
Het KNMI heeft voor vrijdagmiddag en -avond code geel afgegeven in Utrecht. Er is kans op stevige onweersbuien en plaatselijk kan wateroverlast voorkomen.

Het KNMI heeft voor vrijdagmiddag en -avond code geel afgegeven in Utrecht. Er is kans op stevige onweersbuien en plaatselijk kan wateroverlast voorkomen.

In Utrecht is er kans op enkele stevige onweersbuien met kans op hagel en veel regen in korte tijd. Plaatselijk is er wateroverlast mogelijk, verkeer moet volgens het KNMI rekening houden met ondergelopen wegen en tunnels. Later vanavond verdwijnen de meeste buien. Code geel is in Utrecht van kracht van 14.00 uur tot middernacht.

Het KNMI gaf afgelopen weken vaker code geel af voor Utrecht. Het KNMI kan een weerwaarschuwing – code geel, oranje of rood – afgeven als het weer een risico vormt. Mensen kunnen zich dan voorbereiden op gevaarlijk weer, waardoor de kans op schade en letsel beperkt wordt. Code geel wordt afgegeven voor kans op gevaarlijke weersituaties die in Nederland vaak voorkomen.

“De mate waarin het weer een risico is, bepaalt of het KNMI code geel, oranje of rood uitgeeft”, legt het KNMI uit. Hiervoor wordt een zogenoemde impactanalyse gemaakt, waar verschillende overheids- en brancheorganisaties bij betrokken zijn. Code geel houdt volgens het KNMI in dat het raadzaam is om op te letten als je onderweg bent. Er kan bijvoorbeeld verkeershinder ontstaan door veel regenval of harde windstoten.

Bij code oranje is er grote kans op gevaarlijk weer waarbij de impact groot is, met mogelijk schade, letsel of veel overlast tot gevolg. Code rood is het weeralarm voor extreem weer met een grote impact op de samenleving.

1 Reactie

Reageren
  1. Plenzen

    Niet bijzonder meer, de laatste tijd. Naast zon, elke dag lekker plenzen. Zelf hou ik wel van die afwisseling, en bovendien groeizaam voor de tuin.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).