Code geel voor stevig onweer in Utrecht Code geel voor stevig onweer in Utrecht

Code geel voor stevig onweer in Utrecht

Code geel voor stevig onweer in Utrecht
Archiefbeeld onweer in Utrecht.
Het KNMI heeft voor Utrecht code geel afgegeven vanwege stevige onweersbuien die donderdagmiddag kunnen vallen. Er worden windstoten verwacht van tussen de 60 en 70 kilometer per uur.

Het KNMI heeft voor Utrecht code geel afgegeven vanwege stevige onweersbuien die donderdagmiddag kunnen vallen. Er worden windstoten verwacht van tussen de 60 en 70 kilometer per uur.

Het KNMI meldt dat de onweersbuien voor kunnen komen in het westen, midden en zuiden van het land. Naast windstoten is er kans op hagel en veel regen in korte tijd.

Code geel geldt voor Utrecht, Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Gelderland en Overijssel. De weerwaarschuwing is afgegeven voor donderdag van 12.00 tot 18.00 uur. Vanavond verdwijnen de meeste buien weer.

11 Reacties

Reageren
 1. Benno

  Niks van terecht gekomen.

 2. W

  Nou, dat zal wel weer loslopen. Het beste is om dit soort berichten te negeren.

 3. K

  Voor de zoveelste keer weer een misser, leefde Pelleboer nog maar, die maakte geen gebruik van (Amerikaanse) computermodellen, gewoon net als vroeger zelf berekenen.

 4. de hovenier

  storm in een glas water tenminste Utrecht west 2 druppels en ik heb zelf maar een windje gelaten

 5. S

  Als ik een horecatent zou hebben zou ik het knmi aanklagen vanwege gederfde inkomsten – potentiele klanten die thuisblijven vanwege de code geel paniek.
  Terzijde: Als het trouwens echt een keer nodig is, gelooft niemand het knmi meer.

 6. Berend

  code geel in je onderbroek!

 7. Bert van der Slagmulders

  Straten onder gelopen, putdeksels weggedreven, bomen ontworteld, rieten daken in de fik door het onweer….

  …oh nee toch niet

 8. Paniek

  @S
  Als je van code geel in paniek raakt snap je de codes waarschijnlijk niet. Dat kun je moeilijk het KNMI kwalijk nemen, want die leggen het op de website prima uit.

 9. W.

  S: bij wie heeft u paniek gezien dan?

 10. Niels

  Welk onweer?

 11. Paniek

  Voor de mensen hierboven die reageren alsof er elke week ten onrechte code rood wordt afgegeven zal ik het nog even voorkauwen: https://www.knmi.nl/kennis-en-datacentrum/uitleg/knmi-waarschuwingen
  “Code geel: wees alert
  Er is mogelijk kans op gevaarlijk weer. Dit zijn weersituaties die in Nederland vaak voorkomen waarbij het raadzaam is op te letten, met name als men onderweg is. […] De zekerheid is minstens 60 procent.”

  Kortom code geel komt vaak voor, is slechts een oproep om een beetje extra op te letten als je de weg op gaat en er is tot 40% kans dat er niks aan de hand is.
  Dan kun je steeds achteraf gaan roepen: welk onweer, niks van terecht gekomen, storm in een glas water, negeren, etc. maar dat komt in deze context niet al te snugger over hè?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).