College verder met plannen ondergrondse theaterzaal Stadsschouwburg | De Utrechtse Internet Courant College verder met plannen ondergrondse theaterzaal Stadsschouwburg | De Utrechtse Internet Courant

College verder met plannen ondergrondse theaterzaal Stadsschouwburg

College verder met plannen ondergrondse theaterzaal Stadsschouwburg

De plannen voor een ondergrondse zaal voor de Stadsschouwburg Utrecht kunnen verder worden uitgewerkt. Dat meldt de gemeente Utrecht in een bericht op haar website. Het college van burgemeester en wethouders ziet voordelen in een ondergrondse zaal boven het verbouwen van de bestaande zaal. Uit een eerste verkenning blijkt volgens het college voldoende draagvlak bij omwonenden, belanghebbenden en de gemeenteraad om de plannen verder uit te werken. De nieuwe zaal maakt een verbouwing van de te kleine Blauwe Zaal overbodig.

Al in april sprak de lokale politiek zich in grote meerderheid uit voor uitvoering van de ambitieuze uitbreidingsplannen van de Stadsschouwburg Utrecht. Wel vonden de fracties dat de bouw van de zaal moet worden gekoppeld aan die van een ondergrondse fietsenstalling die ernaast moet komen omdat hiervoor het bestemmingsplan gewijzigd zal moeten worden. Bijkomend voordeel van die koppeling is dat er slechts één keer overlast is voor omwonenden. Op dit moment wordt de haalbaarheid van de ondergrondse fietsenstalling in het Zocherplantsoen onderzocht. Het zijn echter twee afzonderlijke projecten met gescheiden financiering. Indien een ondergrondse fietsenstalling niet haalbaar blijkt zal deze uit de procedure worden gehaald.

In oktober wil het college een besluit nemen over de stedenbouwkundige randvoorwaarden voor de ondergrondse zaal en de ondergrondse fietsenstalling. De tijdsduur van deze procedure is afhankelijk van inspraak en mogelijk ingebrachte bezwaren. Een voorzichtige schatting is oplevering medio 2015.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).