College wil in overleg met raad over verkoop Informatiecentrum | De Utrechtse Internet Courant College wil in overleg met raad over verkoop Informatiecentrum | De Utrechtse Internet Courant

College wil in overleg met raad over verkoop Informatiecentrum

College wil in overleg met raad over verkoop Informatiecentrum
Het college wilde alleen verkopen aan religieuze instellingen, maar die hebben zich niet gemeld.

Het nieuws dat het college in april in het geheim had besloten dat het Informatiecentrum Leidsche Rijn verkocht zou worden aan een religieuze instellingen, zorgde voor nogal wat ophef. Zo stelde de VVD raadsvragen en startten omwonenden van het pand aan de Verlengde Vleutenseweg een petitie tegen de komst van een kerk of moskee.

De omwonenden kunnen vooralsnog gerust zijn, want tijdens een raadsinformatieavond bleek dinsdag dat zich nog geen religieus genootschap heeft gemeld om het gebouw over te nemen voor de door het college ingestelde vraagprijs van 1,8 miljoen euro. Er was slechts één bod binnengekomen, maar dat bleek ongeldig door het ontbreken van handtekeningen en vereiste stukken.

Het college schrijft dat het in overleg wil treden met de gemeenteraad over een mogelijk nieuwe bestemming. De reden dat het college had besloten tot verkoop aan uitsluitend religieuze instellingen kwam na aandringen, onder meer vanuit de raad, op meer locaties voor dergelijke voorzieningen in Leidsche Rijn.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).