The Colour Kitchen failliet: restaurants blijven voorlopig open | De Utrechtse Internet Courant The Colour Kitchen failliet: restaurants blijven voorlopig open | De Utrechtse Internet Courant

The Colour Kitchen failliet: restaurants blijven voorlopig open

The Colour Kitchen failliet: restaurants blijven voorlopig open
Het restaurant aan de Oudegracht.
The Colour Kitchen is failliet verklaard, maar de activiteiten kunnen voorlopig worden voortgezet. Ook de franchiserestaurants in Zuilen en aan de Oudegracht blijven gewoon open.

The Colour Kitchen is failliet verklaard, maar de activiteiten kunnen voorlopig worden voortgezet. Ook de franchiserestaurants in Zuilen en aan de Oudegracht blijven gewoon open.

Bij The Colour Kitchen worden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt opgeleid voor een baan in de horeca. Het faillissement werd vorige week al uitgesproken voor alle bv’s van The Colour Kitchen. De bv’s van de franchises in Zuilen en aan de Oudegracht én The Colour Kitchen On Tour zijn echter niet failliet.

Directeur Christine de Mes van The Colour Kitchen schrijft: “Helaas is het niet gelukt om het faillissement van de The Colour Kitchen BV’s te voorkomen. Dat spijt ons enorm. Maar dit betekent niet dat The Colour Kitchen stopt met haar maatschappelijke missie.”

In overleg met de curator gaat de sociaal-maatschappelijke onderneming wel gewoon door omdat er een grote kans op overname van de activiteiten zou zijn. Er lijkt een doorstart of overname in het verschiet.

“De storm waar we doorheen gaan is dus nog niet gaan liggen. De medewerkers van TCK werken hard door om onze dienstverlening voort te zetten en een overname in goede banen te kunnen leiden”, aldus De Mes.

Colour Kitchen On Tour

The Colour Kitchen On Tour, het cateringbedrijf van TCK, is niet failliet. De Utrechtse ondernemers Arne en Bas Flantua zeggen wel hinder te ondervinden van het faillissement van TCK, maar ook dat zij hun werkzaamheden gewoon doorzetten. Tegelijkertijd gaan ze op zoek naar een gepaste oplossing.

Gekoppelde berichten

2 Reacties

Reageren
  1. Hadjememaar

    Ik zou wel eens willen weten wat er mis gegaan is (niet om te oordelen, maar om van te leren). TCK is een mooi concept, waar mensen met persoonlijke problemen leren voor zichzelf te zorgen. Als iemand die langdurig niet kan werken een baan vindt scheelt dat de maatschappij ongeveer 25.000 euro aan kosten op jaarbasis, los van het persoonlijke leed dat aan langdurige werkeloosheid gepaard gaat. Dus sociale initiatieven als TCK zijn waardevol voor de maatschappij. Waarom gaan ze dan failliet?

    Als ik lees dat “meerdere bv’s” van de Colour Kitchen failliet zijn verklaard, dan denk ik, waar gaat dit over? Volgens het faillissementsregister gaat het om zeven dossiers. Waarom zijn er zoveel BVś nodig om een maatschappelijk initiatief te runnen? Wat is er precies mis gegaan en wat kunnen we daarvan leren? Misschien kan DUIC een openhartig diepte interview met de ondernemers organiseren?

  2. Piet

    @Hadjememaar. Waar meerdere bv’s is dus uit bovenstaande artikel te lezen. The colour kitchen on tour is niet failliet verklaard en maar goed ook. Dit is dus vast in een aparte bv ondergebracht en kan daardoor blijven bestaan.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).