Concrete plannen voor groot Stayokay-hostel op de Neude: opening voor zomerseizoen 2016 | De Utrechtse Internet Courant Concrete plannen voor groot Stayokay-hostel op de Neude: opening voor zomerseizoen 2016 | De Utrechtse Internet Courant

Concrete plannen voor groot Stayokay-hostel op de Neude: opening voor zomerseizoen 2016

Concrete plannen voor groot Stayokay-hostel op de Neude: opening voor zomerseizoen 2016
Hostelketen Stayokay heeft vergevorderde plannen om een vestiging te open aan de Neude. Het leegstaande kantoorpand op nummer 4 en 5 moet omgebouwd worden tot een budgethotel met 260 bedden. In zomer van 2016 moet de locatie openen.

Hostelketen Stayokay heeft vergevorderde plannen om een vestiging te open aan de Neude. Het leegstaande kantoorpand op nummer 4 en 5 moet omgebouwd worden tot een budgethotel met 260 bedden. In zomer van 2016 moet de locatie openen.

Stayokay heeft door heel Nederland zo’n 25 hostels zitten. Graag wil de keten ook het pand op de Neude betrekken. Het gebouw staat nu grotendeels leeg. Jarenlang was er een kantoor van ABN AMRO gevestigd, gevolgd door Dutch Game Garden. De bank heeft er nog wel een publieksbalie maar de kantoorruimten staan leeg.

Het bestaande ABN AMRO gedeelte kan blijven bestaan. In het projectplan is te lezen dat op de begane grond een entree met receptie ten behoeve van Stayokay gerealiseerd moet worden. Op de eerste verdieping komt een lounge, restaurant/ontbijtzaal, keuken, vergaderzaal en enkele kamers. Op de tweede tot en met vijfde verdieping komen de rest van de kamers. Een deel van de kelder zal worden ingericht als opslag. Het hostel moet een oppervlakte van 3500 vierkante meter krijgen. “Een hostel op een straat die ook voorkomt op het Monopolyspel; Dat is toch geweldig”, laat Peter Coffeng van Stayokay weten.

De keten heeft het plan om 60 kamers te realiseren in het gebouw; van 2-persoonkamers tot grotere slaapzalen. Backpackers, gezinnen en scholen behoren tot de doelgroep.

Het huidige bestemmingsplan laat het gebruik van dit pand als budgethotel echter niet toe. De keten meent echter dat het gebruik als hostel een goede aanvulling is voor de stad. Stayokay is de afgelopen maanden druk bezig geweest met het voorbereiden van de vergunningsaanvraag. Het bedrijf wil de aanvraag 15 juli gaan indienen. Normaal wordt er op voorhand een informatieavond georganiseerd, maar Stayokay laat weten dat dit door de vakantieperiode niet meer gaat lukken. Na de zomervakantie wordt er een inloopavond georganiseerd voor belanghebbenden om de plannen verder toe te lichten.

19 Reacties

Reageren
 1. Bart de Slemper

  Goed nieuws, vaak genoeg kom ik met een chick uit De Beurs en is mijn huis wel erg ver lopen.

 2. StayOkayNee

  Dat is verschrikkelijk slecht nieuws! Zoals bekend logeert nou niet exact het toeristische neusje van de zalm in deze keten, dus bereid je voor op honderden dronken budget backpackers op de Neude. Utrecht wordt het Barcelona van NL!

 3. Jacco

  Zeurpiet. Utrecht trekt overwegend geen tokkies aan, zoals Amsterdam. Dat zal met 1 hostel niet veranderen.

 4. Arno Ruis

  Zestig kamers is middelgroot te noemen, niet groot zoals kop van artikel doet vermoeden. Utrecht wil 1.000 nieuwe hotelkamers tussen 2010 en 2020, past prima in deze ambitie. Budgethotel zeer welkom, want gesignaleerd tekort. StayOkay sterk merk, binnenstad prima, doelgroep geen parkeerplaatsen nodig. En herbestemming van leegstaand kantoorpand. Kortom kunnen we blij mee zijn.

 5. herman

  Leuk idee. Trekt weer een speciale groep toeristen die het beeld en de sfeer in de stad nog leuker maken!

 6. Bert

  Stayokay voorziet in overnachting voor ook belangrijke doelgroepen als: jongeren onder de 18 jaar (geen alcohol) en jonge gezinnen met kinderen (voor 22.00 uur naar bed). De voordeur gaat daarom veelal dicht om 23.00 uur voor de nachtrust van de jongsten.
  Heel goed dat Stayokay voor deze groepen overnachtingsmogelijkheden gaat bieden! Jammer dat gevangenis Wolvenplein nu met gaan zoeken naar een nieuwe bestemming.

 7. Hotel Neude

  Een uitstekende locatie voor een Hotel,liever natuurlijk een keten met een hoger nivo. Anderzijds mist Utrecht in deze prijs klasse juist veel kamers.
  De ambitie om 1000 kamers te realiseren past goed bij de te verwachte groei aan buitenlandse toeristen, en gewenste stimulans van het historische centrum.

 8. @hotel neude

  Wat voor stimulans heeft het historische centrum van Utrecht dan nodig?

 9. Ramon

  Hoewel een hostel natuurlijk een bepaald publiek aantrekt welke ervan houdt om tot laat in de nacht door te drinken verwacht ik niet dat we dit verschil zullen gaan merken op de huidige populatie dronken studenten die het centrum nu al bevolkt.

 10. Utregter

  @Arno Ruis: 60 kamers. Klopt. Maar het concept van StayOkay is wel iets anders dan een normaal middelgroot hotel waar 2 bedden per kamer de norm is. Nu is er sprake van 260 (!!) bedden.

 11. Kurt Westermann

  Mooie bestemming voor dat pand. Ik vermoed dat de zuipende Britten nog steeds vooral naar Amsterdam en Oost-Europa zullen gaan en dat dit hostel vooral de wat serieuzere backpacker die (ook) voor de cultuur komt aantrekt.

 12. Hotel Neude

  antwoord op je vraag; meer buitenlandse bezoekers zorgen voor een betere internationale bekendheid, waardoor ook de kansen op vestiging b.v. van buitenlandse ondernemingen, congres bezoek, beurs bezoek,event bezoek e.d wordt bevordert.Een economische stimulans in een wereld die dagelijks meer mondiaal wordt…
  Bij toeristen wordt hier vaak te veel negatief gedacht aan de ” zuipende Britten” , ik denk dat die altijd liever in Amsterdam dronken op de wallen lopen, dan in Utrecht. De tourist die hier heen komt zal doorgaans meer geïnteresseerd zijn in zijn omgeving/bewoners ipv een ” zuip decor” te willen….

 13. Herman

  Het blijft me keer op keer verbazen dat er überhaupt toeristen willen komen naar onze stad (buiten de Tour de France evenementen uiteraard). Valt niet veel te beleven hier..

 14. beestje

  @Herman. Eerlijk gezegd begrijp ik je opmerking “niet veel te beleven hier”, niet zo goed. Wat mis jij hier waarvan je denkt dat toeristen graag willen? Alle toeristen zijn toch niet een pot nat?

 15. Newsfinder

  Wat een slechte locatie voor een StayOkay.

 16. Newsfinder

  @Herman, toeristen uit het buitenland zijn gek op Utrecht, met z’n grachten en geschiedenis enz….

 17. Vg

  Geweldig. Niks mis met meer toerisme in deze regio. Niks mis met het gebruik van een pand dat al eeuwig niet meer gebruikt wordt. Niks mis met wat meer openheid in deze regio in plaats van dat gezeur over dronken lui. Als studentenstad is dat niets nieuws. Mocht het lukken kom ik gezellig als vrijwilliger werken!

 18. WP

  Mooi initiatief! En prima locatie. Volgens mij missen we juist in Utrecht hostels. En vergeet niet dat de scholieren en jongeren die hier verblijven, later als ze wat ouder zijn waarschijnlijk wel weer een keer terugkomen.

 19. Freek

  Een mooi initiatief en gelet op sommige reacties weet niet iedereen hoe zo’n moderne Stay Okay er tegenwoordig uit ziet en welke mensen er zoal overnachten. Bij de meeste Stay Okay ‘s komen heel veel gezinnen, sportteams, scholen, koren en orkesten. Laten we blij zijn dat er nu ook een goedkopere accommodatie in onze stad komt en dan gerund door een organisatie die ook nog oog heeft voor het milieu en Duurzaamheid. Wij vinden dit Okay!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).