Coronamaatregelen lijken effect te hebben; aanzienlijk rustiger in Utrechtse binnenstad Coronamaatregelen lijken effect te hebben; aanzienlijk rustiger in Utrechtse binnenstad

Coronamaatregelen lijken effect te hebben; aanzienlijk rustiger in Utrechtse binnenstad

Coronamaatregelen lijken effect te hebben; aanzienlijk rustiger in Utrechtse binnenstad
De coronamaatregelen lijken in Utrecht het gewenste effect te hebben. Het is zaterdagochtend namelijk aanzienlijk rustiger dan andere keren.

De coronamaatregelen lijken in Utrecht het gewenste effect te hebben. Het is zaterdagochtend namelijk aanzienlijk rustiger dan andere keren.

Voorgaande weekenden zag de Utrechtse binnenstad er nog anders uit. In de tussentijd is het aantal coronabesmettingen aanzienlijk toegenomen. Het kabinet heeft eerder deze week dan ook extra maatregelen genomen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Eén van die maatregelen is het sluiten van de horeca.

Het is deze zaterdag dan ook rustiger in het centrum. Dat is onder andere te zien op de Oudegracht, Steenweg en Lange Elisabethstraat. Bij bijvoorbeeld de mondkapjeswinkel aan het Vredenburg stond wel een rij. Dit heeft mogelijk te maken met de aankondiging dat mondkapjes binnenkort op veel meer plekken verplicht worden.

(Tekst loopt door onder afbeelding)

In het Utrechtse winkelgebied zijn in mei van dit jaar een aantal maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat mensen veilig de binnenstad kunnen bezoeken. DUIC deed onlangs samen met onder andere wethouder Klaas Verschuure een rondje door het centrum om te kijken hoe die maatregelen uitpakken.

Gekoppelde berichten

26 Reacties

Reageren
 1. Inez

  Op de bloemenmarkt op het Janskerkhof was het wel vrij druk.
  En op het Domplein stond een bak met gratis appels, daar kwamen ook best veel mensen op af.

 2. Piet

  Heerlijk die rust zoals vroeger toen Utrecht nog een dorp was en iedereen elkaar kende wie kent nog Limburgia/Hordijk/Catouche/Utrechts nieuwsblad op de Drift
  en dat je nog gewoon met de auto over de Elisabethstraat kon rijden ach er zijn zoveel provinciale gekomen het hart is uit de stad
  Nu het zo stil is in de stad is kan sinterklaas met pieten eindelijk weer zijn intocht met paard over de Steenweg maken zoals vroeger

 3. Gerard Brugmans

  Dat ziet er hoopvol uit! Het heeft ‘even’ geduurd, maar kennelijk is het muntje nu ook eindelijk bij de funshoppers gevallen.

 4. Massegast

  @Piet — Ken ik allemaal Piet. Alleen ben ik bij Limburgia nooit binnen geweest…. Dat was het verdriet van de Jaarbeursbezoeker, voor een avondje zonder huiselijke controle. Wat was het toch een heerlijke overzichtelijke wereld in die tijd. Alleen, toen wisten we dat niet. Nu wel. Voorlopig nog even doorgenieten van het – terug van weggeweest – verstilde Utrecht. Met groet; aju dus!

 5. JdV

  Heerlijk. Kan ik volgende week fijn naar de markt op het Vredenburg. Hopelijk blijft iedereen de komende weken zo veel mogelijk thuis. Zijn er eindelijk voldoende parleerplaatsen en is het niet druk op zaterdag.

 6. Katja

  Eindelijk verlost van de terrasterreur, kun je gewoon lopen. En genieten van de herfstige bomen.

 7. HArry

  Kijk. Iedereen is boodschappen doen buiten de stad Utrecht. Met de auto.

  Tijd dat Utrecht bezoekbelasting of entree gaat vragen om over de Oudegracht te shoppen. Ze moeten toch ergens die groene milieuvervuilende plannen van betalen.

 8. Koel Hoofd

  @Piet, ik ken ze allemaal!

 9. Erwin

  Katja, tijd om richting veluwe te verhuizen?
  Resultaat is dat veel horecabedrijven nu definitief over de kop gaan. Het virus gaat lekker verder, mark my words…

 10. JdV

  @piet. Cartouche was helemaal super. Broertjes Poppes. En ik heb genoten van mijn tijd bij het UN.

 11. Scherpschutter

  Een treurige aanblik van wat eens een verdraaid gezellig en levendig stadscentrum was. Arme winkeliers….Tegen irrationaliteit (als het al geen massapsychose is) valt niet te vechten.

 12. G.H.

  “er zijn zoveel provinciale gekomen het hart is uit de stad”

  @Piet:
  Het spijt mij oprecht dat ik als stad-Groninger medeverantwoordelijk ben voor het op brute wijze wegrukken van het hart uit uw stad. De pijn die die harteloosheid veroorzaakt kan ik mij vermoedelijk (gezien de impliciete verwijzing naar die andere stad zonder hart) niet eens voorstellen.

  Een ruime 15 jaar geleden ben ik afgestudeerd in mijn geliefde Groningen. Aanvankelijk was het de bedoeling daar te blijven wonen en (van daaruit) te werken.
  Na een klein jaar solliciteren had ik elke potentiële werkgever tot aan de lijn Leeuwarden-Zwolle gehad, zonder succes. Gelukkig kon ik die periode flink extra werken ‘bie de Sei Doezend’, maar het was nu tijd om het roer om te gooien: verhuizen en het elders proberen.

  De meeste werkgelegenheid bevond zich ook toen in de Randstad. De aldaar liggende steden zijn door mijn provinciale brein onder de loep genomen:
  – Amsterdam: Massatoerisme, hipsters, het aanduiden van mensen van buiten de A10 met de weinig vleiende term provincialen. Eindoordeel: Nooit.
  – Rotterdam: Het enige echt grootstedelijke stuk Nederland. Pa was een Rotterdammer. Modern, geen attitude a la Amsterdam, maar ook een stuk minder ‘kneuterigheid in de stad’ die ik toch wel erg waardeerde in het Groningse. Eindoordeel: Dagget tognie.
  – Den Haag: Diplomaten- en ambtenarenstad. Hoewel er echt wel van alles gebeurt blijft de sfeer voor mij toch te tam en te saai. Geen bruisend nachtleven. Eindoordeel: Nehhhh….
  – Utrecht: Ik was er wel eens geweest, maar niet heel vaak. Er ontvouwde zich een stad van 1,5 keer het formaat van Groningen, kolere wat is die gracht hier toch mooi. Kris kras door de stad, overal gezelligheid, tentjes, winkeltjes, Jaarbeurs, Schouwburg, dit is potdorie wat ik zoek! Alles wat je wilt in een stad, en tegelijk dat gezellig kneuterige dat Groningen ook zo kenmerkt. Hier ben ik thuis! Eindoordeel: Me Stadsie!

  Nogmaals excuus voor het leed dat u is aangedaan, maar ik hoop dat u begrijpt dat verzetten geen zin had, d’Olle Grieze werd (met pijn in het hart, dat wel) verruild voor de Dom. Hier heb ik mijn leven opgebouwd, nieuwe mensen leren kennen, gewerkt, gefeest, gedate, geleefd.

  En ik hoop dat nog vele jaren te blijven doen.

 13. Utrechtse Y

  @G.H.: hear hear! Prachtig omschreven. Ik ben als Zeeuwse bijna 20 jaar geleden komen wonen in Utrecht en dat is inmiddels langer dan in Zeeland. Ook ik hoop er nog jaren te kunnen wonen. Utrecht is mijn thuis 🙂

 14. Pieter

  toch niet raar ..je kunt na wat winkelen niet bv een drankje ergens meer nemen!

 15. Cico

  @GH: ik ben geboren en getogen in Utrecht en hoor geregeld dezelfde kritiek van zelfverklaarde ‘Echte Utrechters’, die automatisch denken dat ik import bent omdat ik niet genoeg Utregs proat.

 16. anlies

  @piet: want jouw voorvaderen leven al 20 generaties in Utrecht-stad zeker…?

 17. Wim Vreeswijk

  Het is zo rustig geworden in onze binnenstad dat het echt een dooie boel wordt.

 18. JdV

  @anlies: ik heb van mijn voorouders vast kunnen stellen dat deze al rond 1700 voor het eerst in Utrecht woonden. Is dat voldoende voor je?

 19. cas

  Een heerlijke stap terug van de dagelijkse sleur. Nu door de stad wandelen is een goed moment om een alle details in je op te nemen. De dagelijkse massa die niet verder dan een schermpje kijkt en op het terras zit en alleen maar dingen post om de illusie te kweken van een druk social life zijn nu even weg uit het straatbeeld. De rust is voor nu even terug. geniet hier van!

 20. Inez

  @Pieter: ja dat kan wel, want je kan op heel veel plekken drinken en eten afhalen. Daarna op een bankje het opeten/drinken.
  Bij broodje Mario hebben ze zelfs hun stoelen laten staan.
  Wat ik wel een beetje gek vind, want het is toch een soort terras.

 21. Rob H.

  Dit zou wel een goede gelegenheid zijn voor de Gemeente Utrecht om eens rigoreus door de stad te gaan om alle fietswrakken op te ruimen…

 22. Piet

  GH
  U zult nu als goed provinciaal ongetwijfeld de herfstvakantie door brengen in Groningen

 23. Piet

  Annelies
  Tip ga daar eens kijken bij het Utrechts archief als u dat kunt vinden.
  Dan kunt u een paar generatie terug kijken en zien of u voor vaderen uit Utrecht kwamen net zoals wij gedaan hebben
  Succes
  Annelies

 24. Piet

  Annelies/Cico
  Dat klopt kunt u ook gaan doen bij het Utrechts archief als u dat weet te vinden
  Ook even doen Cico

 25. Piet

  Annelies/Cico/UtrechtseY ?
  Als u tijd heeft ga dan even langs het
  Utrechts archief net als ik gedaan heb
  Mijn voorouders kwamen uit Utrecht en vele generatie terug
  Succes
  Piet

 26. Piet

  G,H/Utrechtse Y ??????
  U zult ongetwijfeld de Herfstvakantie in u mooie Groningen/Zeeland doorbrengen.
  Cico ga eens een keer langs bij het Utrechts archief wat ik ook heb gedaan dan kunt u zien hoeveel van uw generaties terug hier hebben gewoond,
  Mijn familie gaat in ieder geval een paar eeuwen terug
  Succes Cico

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).