Coronapersconferentie: vanaf 19 mei waarschijnlijk terrassen langer open, binnen sporten mag weer Coronapersconferentie: vanaf 19 mei waarschijnlijk terrassen langer open, binnen sporten mag weer

Coronapersconferentie: vanaf 19 mei waarschijnlijk terrassen langer open, binnen sporten mag weer

Coronapersconferentie: vanaf 19 mei waarschijnlijk terrassen langer open, binnen sporten mag weer
Als de coronacijfers blijven dalen, zal het kabinet vanaf woensdag 19 mei de tweede stap uit het openingsplan in gang zetten. Het kabinet beslist maandag 17 mei definitief of de versoepelingen door kunnen gaan.

Als de coronacijfers blijven dalen, zal het kabinet vanaf woensdag 19 mei de tweede stap uit het openingsplan in gang zetten. Het kabinet beslist maandag 17 mei definitief of de versoepelingen door kunnen gaan.

Mocht maandag blijken dat er versoepeld kan worden – en dat ligt volgens Rutte in de lijn der verwachting – dan kan er onder meer weer met maximaal 30 personen binnen worden gesport, in zalen, sportscholen en zwembaden. Iedereen moet daarbij wel anderhalve meter afstand houden. Wedstrijden en publiek zijn ook nog niet toegestaan.

De regels voor buiten sporten worden ook ruimer. Sporten in teamverband mag volgende week weer, maar ook met maximaal 30 mensen en ook buiten moeten alle sporters anderhalve meter afstand houden. Ook bij de buitensporten zijn wedstrijden en publiek nog niet toegestaan.

Horeca

Ook de horeca krijgt iets meer ruimte. Terrassen mogen vanaf woensdag langer open dan nu, namelijk van 6.00 tot 20.00 uur. Dat betekent dus dat, naast lunch, vanaf volgende week ook ontbijt en diner op de terrassen weer zou kunnen.

Gasten moeten van tevoren wel nog steeds reserveren en ook moeten de tafels anderhalve meter uit elkaar blijven staan. Ook het maximumaantal van 50 gasten per terras en twee mensen aan één tafel, tenzij het om een huishouden gaat, blijven gelden.

Openluchtlocaties

Doorstroomlocaties in de buitenlucht, zoals dierentuinen, speeltuinen, openluchtmusea en pretparken mogen ook weer bezoekers ontvangen. Er geldt een maximum van één persoon per vierkante meter en de bezoekers moeten anderhalve meter afstand houden. De binnenruimtes op deze plekken moeten gesloten blijven, maar de toiletten zijn wel geopend.

Locaties voor kunst- en cultuurbeoefening binnen gaan ook open. Dit betekent bijvoorbeeld dat er weer muziek- en dansles gegeven mag worden. Dit mag met maximaal twee personen en een docent. Grotere groepslessen zijn niet toegestaan, behalve als het gaat om kinderen en jongeren tot en met 17 jaar.

Reisadvies

Tot slot vervalt vanaf 15 mei het algemene reisadvies om niet naar het buitenland te gaan. Daarvoor in de plaats komen reisadviezen per land. Dat gebeurt door middel van kleurcodes, zoals die eerder ook gebruikt werden.

Bekijk op de website van de Rijksoverheid het hele pakket aan versoepelingen.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).