Crisisnoodopvang aan ‘t Goylaan in Utrecht wordt met twee maanden verlengd Crisisnoodopvang aan ‘t Goylaan in Utrecht wordt met twee maanden verlengd

Crisisnoodopvang aan ‘t Goylaan in Utrecht wordt met twee maanden verlengd

Crisisnoodopvang aan ‘t Goylaan in Utrecht wordt met twee maanden verlengd
Het pand aan 't Goylaan.
De crisisnoodopvang aan ‘t Goylaan wordt met twee maanden verlengd. Dat laat wethouder Streefland weten in een raadsbrief. Het voormalige kantoorgebouw aan ‘t Goylaan vangt sinds november 2022 ruim 120 asielzoekers op. Ter voorbereiding op de afbouw van deze locatie opent in de regio ‘Kamp Zeist’, een locatie waar de families met kinderen naar toe kunnen verhuizen voor een langere tijd. De opvang in Kamp Zeist is naar verwachting 1 mei klaar. Als er tegenvallers zijn, wordt de datum van ingebruikname later. 

De crisisnoodopvang aan ‘t Goylaan wordt met twee maanden verlengd. Dat laat wethouder Streefland weten in een raadsbrief. Het voormalige kantoorgebouw aan ‘t Goylaan vangt sinds november 2022 ruim 120 asielzoekers op. Ter voorbereiding op de afbouw van deze locatie opent in de regio ‘Kamp Zeist’, een locatie waar de families met kinderen naar toe kunnen verhuizen voor een langere tijd. De opvang in Kamp Zeist is naar verwachting 1 mei klaar. Als er tegenvallers zijn, wordt de datum van ingebruikname later. 

Streefland laat in de raadsbrief weten de opvang aan ‘t Goylaan met twee maanden te verlengen, om een goede overgang mogelijk te maken. Het beheer en de exploitatie van de opvang liggen in handen van de gemeente Utrecht. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) is verantwoordelijk voor de bekostiging. De eigenaar van het pand heeft aangegeven de huur te willen verlengen. 

Voortgezet onderwijs

De verhuizing van de opvang aan ‘t Goylaan naar Kamp Zeist zorgt ervoor dat de kinderen die nu naar het voortgezet onderwijs gaan, vanuit Kamp Zeist naar dezelfde school kunnen blijven gaan. “Onderzoeken van de kinderombudsman hebben namelijk aangegeven dat dit en continuïteit belangrijke factoren zijn in het gezond en evenwichtig opgroeien in Nederland”, zo is in de raadsbrief te lezen. 

Omwonenden

Eerder werd aan omwonenden van ‘t Goylaan benadrukt dat de opvang tot 1 april is. Zij maakten zich volgens de raadsbrief zorgen over een opvang voor asielzoekers dicht bij hun woningen. “Inmiddels draait de opvang ruim drie maanden. Er zijn vrijwel geen klachten van de omwonenden over de opvang. Omwonenden geven aan geen overlast te ervaren.” 

De omwonenden en andere belanghebbenden worden momenteel met een wijkbericht geïnformeerd en zullen een uitnodiging ontvangen voor een informatiebijeenkomst over de verlenging. Bij direct omwonenden wordt ook aangebeld om eventuele vragen direct te kunnen beantwoorden.

Gekoppelde berichten

14 Reacties

Reageren
 1. Nina

  Tijdelijke opvang terwijl er geen woonruimte is voor daarna op een andere plek, kan nooit tijdelijk zijn.

  Wanneer stopt het? Totdat “tijdelijk op een stoel slapen” en “tijdelijk buiten slapen” de standaard is geworden?

  Het is inmiddels mensonwaardig om de instroom door te laten gaan, als we veiligelanders niet direct terugbrengen naar het land van herkomst. Brengen we ze direct terug, dan wordt snel duidelijk dat het geen zin heeft om uit een veilig land naar Nederland te komen om asiel aan te vragen en blijft menswaardige opvang voor vluchtelingen beschikbaar.

 2. Peter

  @Nina
  Als u gaat kijken hoeveel veilige landers in detentie zitten en tot de top 600 behoren dan kom ik tot de conclusie dat deze doelgroep niet uitzetbaar is en ze tot onze samenleving gaan behoren met de overlast van dien.

 3. Taeke D.

  @Nina
  Die zogenaamd veilige landen willen hun inwoners niet terug. Direct terugbrengen is in tegenstelling van wat u denkt, meestal een moeizame optie. Een aantal kabinetten had er al moeite mee en men vindt maar geen oplossing. Uw suggestie lijkt me vooralsnog niet haalbaar.

 4. Geenstijl@Utrecht

  Daarom beste Nina en Peter,grensen dicht,en wie niet wil luisteren en toch komt eenzame opsluiting tot vervelens toe.

 5. Realist

  Weer een belofte gebroken, logisch dat het vertrouwen in de overheid zakt.
  De argumenten zijn ook nog eens vreemd onderbouwd want waarom is niet eerder begonnen met die ‘overgang’ en wat heeft verlengen nu eigenlijk te maken met kinderen die naar voortgezet onderwijs gaan.

 6. Scherpschutter

  Nina

  Niets is zo permanent als een tijdelijke overheidsmaatregel.

 7. Leon

  @Realist: Welke belofte is er dan gebroken? En dan bedoel ik dus een echte belofte en niet een zelfverzonnen belofte die alleen in het hoofd van ‘realist’ is gedaan.

 8. w

  ff volhouden jongens, zeer binnenkort kunnen jullie middels voorrang een eigen huisje betrekken!

 9. Taeke D.

  @ Geenstijl
  Grenzen dicht, zegt u. Dat is een gepasseerd station. Gesteld dat we weer 24/7 grenscontrole zouden invoeren (wat niet kan in de EG), zijn grenzen toch nog gemakkelijk te passeren. Sluipweggetjes genoeg. Wilt u overal hekken?

 10. Koel Hoofd

  @Realist
  Weer een belofte gebroken?
  Het ene schandaal na het andere schandaal komt dankzij het zwaarstse geschut wat we hebben, de parlementaire enquete commissies, boven water.
  Ze krijgen dan spontaan allemaal buikpijn want dat is de moderne politiek/ambtelijke besmettelijke ziekte, vervolgens komen de mea culpa’s/we hebben er van geleerd/gaan de dingen verbeteren, schuiven doodleuk een stoeltje op want blijven zitten want macht hebben en misbruiken is belangrijker dan het land besturen.
  Onze overheid heeft volkomen maling aan de eigen kiezers, maar staat wel met het belerende vingertje naar andere landen te zwaaien dat ze de rechtsstaat niet op orde hebben? Hoe getikt wil je het hebben?
  Rutte heeft na 13 jaar nog steeds geen enkel plan om op te zouten want hij wil wel tot aan zijn pensioen opperakela van Nederland blijven, al die jaren hebben anderen de klappen voor hem opgevangen en het veld geruimd en, in al die jaren heeft hij ook een kliek jaknikkers vanwege de macht en voordeeltjes om hem heen verzameld. Dat maakt hem feitelijk tot een ambitieuze autocratische dictator die net als elke andere dictator niets klaar maakt maar wel alles afbreekt.
  Gaaf landje hoor…

  Ben heel benieuwd hoe 15 maart gaat uitvallen.
  Maar waarschijnlijk zal het wel weer een zwaar gepolariseerde uitslag worden, het nuchtere platte land versus de hysterische randstad.
  glas, plas, was…

 11. Pee

  @Koel Hoofd
  Niets aan toe te voegen .
  Het is jammer dat niet iedereen het ziet .
  Zolang dat het geval is zal het er alleen maar op achteruit gaan.
  De Nederlander moet en zal kapot gemaakt worden.

 12. Realist

  @Koel Hoofd. Ik ben ook benieuwd naar de verkiezingen. De media bereid het volk iig al goed voor; alleen maar linkse partijen te zien en te horen…

 13. Ko

  @Realist Er kan niet eerder begonnen worden met de overgang omdat de locatie in Zeist pas vanaf mei en uiterlijk juni beschikbaar is. Als de locatie op ‘t Goylaan niet verlengd zou worden, zouden deze schoolgaande kinderen vanaf 31 maart weer van de huidige school af moeten, tijdelijk naar een andere locatie moeten en daarna misschien weer op een derde locatie opnieuw moeten beginnen bij een andere school.

 14. Wim

  Locatie is ingericht en voldoet?
  Er is geen overlast bij de buurt, dus waarom niet met de buurt overleggen dat de opvang langer op dezelfde manier gebruikt kan worden ,hoeft er straks niet weer een ander ingericht te worden, bespaart ook geld.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).