Dafne Schippers heeft alvast haar eigen laan | De Utrechtse Internet Courant Dafne Schippers heeft alvast haar eigen laan | De Utrechtse Internet Courant

Dafne Schippers heeft alvast haar eigen laan

Dafne Schippers heeft alvast haar eigen laan
Het ouderlijk huis van Dafne Schippers in Oog in Al. Foto: Duic

Het ouderlijk huis van Dafne Schippers in Oog in Al. Foto: Duic

Utrecht is trots op Dafne Schippers. De wereldkampioene op de 200 meter kwam gistermiddag weer in het land en werd groots onthaald op Schiphol. Ook in Oog in Al, waar Schippers opgroeide, werd ze feestelijk verwelkomd. Bij haar ouderlijk huis is de straat al omgedoopt tot Dafne Schipperslaan.

Schippers gaat door de gemeente gehuldigd worden, wanneer dit is wordt de komende dagen duidelijk. “Op een voor haar passend moment en in overleg met haar vereniging Hellas wordt zij in het zonnetje gezet.” Ook Fc Utrecht wil haar eren in het stadion. Algemeen directeur van de club, Wilco van Schaik: “We willen haar binnenkort bij één van onze thuiswedstrijden huldigen op het veld. Ze heeft Utrecht wereldwijd op de kaart gezet.”

6 Reacties

Reageren
 1. Frank

  Dat ze Nederland en in het bijzonder de Nederlandse atletiek wereldwijd op de kaart gezet heeft, dat kan ik volgen. Maar dat ze Utrecht op de kaart gezet heeft? Wie in Nederland weet (niet geholpen) waar Flo Jo Griffith geboren is? Waar Usain Bolt geboren is?
  En een huldiging in Galgenwaard is n.m.m. toch eerder een actie ter meerdere ere en glorie van FCU dan van Dafne Schippers.

 2. peter

  frank, jij hebt zeker niet gezien dat dafne met de utrechtse vlag in het stadion rondliep na haar overwinning?

 3. Peet

  Dafne schippers
  Mens sportvrouw aardig mooi leuk,karakter,,,,utregt trots op dafne?

 4. Frank

  @Peet: Nee, heb ik niet gezien. Ik vind het ontzetttend leuk dat ze dat gedaan heeft hoor. Maar jij denkt serieus dat plots de halve wereld zegt: “ach ja… Dafne Dekkers. Uit Utrecht natuurlijk”? Get real. Die vlag is iets tussen haar en Utrecht c.q. Hellas en omgekeerd. De rest van de wereld ziet de winnende tijd, haar naam, een oranje shirt en een roodwitblauw vlaggetje op het scorebord en een idem vlag bij de ceremonie plus dat voor de rest van de wereld nogal treurige volkslied. En dat is het.

 5. Henk

  @Frank, drink eens een frisdrankje i.p.v. AZIJN

 6. Frank

  @Henk: Niks azijn. Realistisch. Ik vind het fantastisch wat ze gepresteerd heeft hoor. Ik denk dat talloze kleine atletiekbeoefenaartjes zich hieraan geweldig gaan optrekken, net zoals prestaties van Geesink en van der Geest heel veel judoërtjes opgeleverd hebben. En iedereen in de wereld (…) weet dat Dafne Dekkers uit Nederland die prestatie geleverd heeft. Maar Utrecht op de kaart? Nogmaals: wie kent de geboorteplaats van Griffith en Bolt? Wie ter wereld weet dat dat de vlag van Utrecht was? En wat doet die persoon met die informatie? Op het vliegtuig stappen om de Dom te beklimmen? Kom nou…

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).