Dak van Stadion Galgenwaard lijkt in orde | De Utrechtse Internet Courant Dak van Stadion Galgenwaard lijkt in orde | De Utrechtse Internet Courant

Dak van Stadion Galgenwaard lijkt in orde

Dak van Stadion Galgenwaard lijkt in orde
Stadion Galgenwaard. Foto: DUIC
De bouwconstructie van Stadion Galgenwaard lijkt in orde. Afgelopen week is een eerste inspectie geweest en daaruit zijn geen onvolkomenheden naar voren gekomen.

De bouwconstructie van Stadion Galgenwaard lijkt in orde. Afgelopen week is een eerste inspectie geweest en daaruit zijn geen onvolkomenheden naar voren gekomen.

Aanleiding voor de inspectie is het instorten van het dak van het AZ-stadion. Uit een verkennend onderzoek van de Onderzoeksraad voor Veiligheid blijkt dat een falende lasverbinding de oorzaak is van de ravage in Alkmaar.

Het dak van Stadion Galgenwaard is door dezelfde aannemers gebouwd. “Met de inzichten vanuit het onderzoek van AZ benadrukken wij natuurlijk extra bij de stadioneigenaar dat we ook specifiek op de gevonden eerste oorzaken (lasnaden) een waarborging willen hebben dat dit niet speelt in Stadion Galgenwaard”, zegt een woordvoerder van FC Utrecht.

De inspecties in Stadion Galgenwaard worden uitgevoerd door de eigenaar van het stadion en de gemeente Utrecht. In februari is het stadion ook al een keer gecontroleerd. Toen is alles op het gebied van veiligheid goedgekeurd.

Gekoppelde berichten

4 Reacties

Reageren
 1. Gerard Brugmans

  Eigenaar en Gemeente zijn bij alles wat te maken heeft met dat station belanghebbende partijen. Waarom geen onafhankelijk onderzoek?

 2. Wim

  Gerard de eigenaar en gemeente zullen echt niet het risico op zich nemen dat er toch wat fout zit
  Deze partyen hebben er alle belang bij dat het goed zit.
  Dit soort wantrouwen is funest voor de samenleving

 3. Anne Marie ten Berge

  @ Wim, dit soort wantrouwen van Gerard vind ik een ‘gepast’ wantrouwen. En dat is een zege voor de samenleving. De partij die het
  meeste belang heeft is de bezoeker. En die bezoeker wil een onderzoek waarbij de slager niet zijn eigen vlees keurt.

 4. Herman

  “Lijkt” klinkt weinig vertrouw wekkend.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).