Dakloze eetpiraat had trek in sushi maar werd nu wél ingerekend | De Utrechtse Internet Courant Dakloze eetpiraat had trek in sushi maar werd nu wél ingerekend | De Utrechtse Internet Courant

Dakloze eetpiraat had trek in sushi maar werd nu wél ingerekend

Dakloze eetpiraat had trek in sushi maar werd nu wél ingerekend

De beruchte eetpiraat die vorige week voor veel ophef zorgde nadat hij weigerde te betalen bij restaurant De Rechtbank, is maandagavond opgepakt. De 40-jarige man had wederom zijn buikje rond gegeten, dit keer bij een sushirestaurant aan de Potterstraat. Nu kwam de politie echter wel en rekende hem in.

“Niemand had man herkend van de inmiddels bekende facebook-foto toen hij binnenkwam. Ik herkende hem alleen van een andere keer, een paar maanden terug. Toen kwam hij ook in zijn eentje eten, hij was een beetje vreemd maar betaalde toen wel gewoon”, vertelt de bedrijfsleider van het Japanse restaurant.

“Alleen een tandenborstel”

“Hij bestelde gewoon wat eten, kreeg niet alles op en vroeg of hij het mee kon nemen. Toen hij de rekening kreeg bleek dat hij geen geld had. Hij was dakloos en had alleen een tandenborstel bij zich zei hij. Daar kunnen we natuurlijk niets mee dus heb ik de politie gebeld.”

“In eerste instantie liet de politie weten niet direct te kunnen komen. Later belden ze terug en vroegen om de naam van de man. Die naam was bij hun bekend en toen kwamen ze binnen 20 minuten om de man aan te houden”, aldus de bedrijfsleider.

Nu wél actie

Opvallend is dat het restaurant naar het 0900 nummer van de politie belde, terwijl de politie bij het incident bij De Rechtbank nog aanraadde 112 te bellen, in verband met de langere wachttijd. Kennelijk zorgden de zes aangiftes die tegen de eetpiraat lopen ervoor dat de politie dit keer wél actie ondernam.

Zes aangiftes

“Er lopen nu zes aangiftes tegen de man. We vermoeden dat er nog veel meer plekken zijn waar de man heeft ‘toegeslagen’. Hij is op 11 juli ook al eens aangehouden en gedagvaard, maar daarna is hij gewoon weer verder gegaan met de praktijken”, vertelt een woordvoerder van de politie.

“De man zit nu vast en wordt verhoord. Het is een 40-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.”

15 Reacties

Reageren
 1. Jan honkbal

  Zo nu heeft deze debiel wel een vaste verblijfplaats,alleen ben ik ben niet voor lang.
  Misschien een goed idee om werkkampen in te voeren voor dit soort werkschuw tuig die de kleine ondernemer dupeert.

 2. Van Pimpelen

  Beste Jan Bal zonder Honk, Het zal u wellicht niet ontgaan zijn dat genoemde vreetgelegenheid gevestigd is in een voormalige bioscoop waar eerder al een zuip- en ‘dans’-gelegenheid post poogde te vatten; overlast door blondharige blauwogigen was hun deel. Naastbijgelegen tabakshandel (Vivant Van den Brink) is al tijden in de verbouw voor een afhaal-lunchroom, waar u overigens over zwijgt; heel wijs. De meest mislukte snackbar (snelbuffet) aan de noordzijde van de Potterstraat wisselde ooit vaker van eigenaar dan handig bleek; thans is de functie van het pand mij onduidelijk (check naastgelegen gokpaleis).
  U schrijft:”dit soort werkschuw tuig die (lees: dat) de kleine ondernemer dupeert.” Persoonlijk zoek ik al tijden naar de ‘kleine ondernemer’, vooral in Utrecht-stad. Heeft u ooit brood gekocht bij bakker Abrahamse? Weet u slagerij Van Beest nog? Vond u Limburgia ook wel spannend? Ooit koffie gedronken bij Van Angeren?
  Ik ben blij dat er, dankzij u, weer rede is een derde Wereldoorlog te beginnen; de moslims zijn de nieuwe Joden, en Wilders heeft gelijk zolang die z’n snoet houdt.
  DISCLAIMER: alle in de voorliggende tekst genoemde (eigen-)namen berusten op fictie danwel toeval. Iedere plaatsbepaling, of verwijzing daarnaar, evenzo. Politieke bespiegelingen zijn niet per definitie representatief voor de mening van de auteur.
  Morgen wil ik schrijven over d’rol van d’redactie inzake fascistoïde redactionele bijdragen…

 3. Joop Klepzeikerd

  Van Pimpelen,als jij in limburgia kwam weet ik wel wat jou smaak is,hahahahahaha.
  Maare dat over Wilders vind ik wel ver gezocht hoor,het is toch een gore uitvreter die niet wil betalen.
  Of ben jij ook zo”n type uit eter op kosten van de zaak,hahahahha.

 4. Niemand

  Belachelijk om een arme man over te dragen aan de politie. Hij had kunnen afwassen

 5. Geenstijl

  @niemand,

  Dus zgn arm zijn betekend,ondernemers duperen en voor niets goederen toe eigenen,sorry dat gaat er bij mij niet in.

 6. Geenstijl

  @niemand,

  Dus zgn arm zijn betekend,ondernemers duperen en voor niets goederen toe eigenen,sorry dat gaat er bij mij niet in.

 7. Geenstijl

  @niemand,

  Dus zgn arm zijn betekend,ondernemers duperen en voor niets goederen toe eigenen,sorry dat gaat er bij mij niet in.

 8. Maartje

  @niemand

  Deze meneer is ook in mijn restaurant geweest. En inderdaad, hij had kunnen afwassen, en een bord met eten kan iedereen met honger en geen geld altijd van me krijgen. Maar deze beste meneer houdt een tafel bezet die ik anders had kunnen gebruiken, besteld voor €60,- aan drank en eten en blijft 2 1/2 uur zitten. Ik moet heel hard werken voor mijn geld, om mijn rekeningen te kunnen betalen. Buiten de financiële domper voel ik me ook belazerd! Ik heb veel tijd en energie in deze ‘gast’ gestoken en hij wist van het begin af aan waar hij mee bezig was. Maar misschien kan u uw adres vermelden. Dan stuur ik hem de volgende keer naar u…

 9. Robb

  Ach. Iedereen kent hem nu. Dus als het hem nu nog lukt om ergens te gaan vreten dan vind ik dat hij het verdiend heeft om het gratis op te vreten.

 10. Maartje

  Ah, @ robb, en de ondernemer verdient het dan om bestolen te worden? Vergelijk het met een winkeldief die inmiddels zo’n 20 keer heeft toegeslagen. En voor vele grotere bedragen dan een pak melk. Moet je dan maar je schouders ophalen en de schuld bij jezelf zoeken omdat je hem niet direct herkende…? Sorry, maar dat vind ik wel heel kort door de bocht!

 11. Joop Klepzeikerd

  @Maartje,
  Laat het een troost zijn beste Maartje dat er ook mensen met het Asperger-syndroom zijn.
  Ik heb wel begrepen dat de broer van de eet-piraat een rekening heeft voldaan aan een ondernemer,dit uit schaamte voor het gedrag van zijn broer.
  Mijn tip is met dit soort figuren,er vallen in restaurants nog wel eens pannen uit de lucht.

 12. Robb

  @maartje.
  Die gozer heeft nu zon bekende kop dat iedereen in utrecht hem nu begroet.
  En als je als domme ondernemer hem niet herkent dan verdien je het niet beter want dan heb je gewoon geen oog voor je klanten. Maar wel om 3 euro te vragen voor kraanwater in een glas.

 13. Maartje

  @robb

  ???
  €3,- voor kraanwater?
  Uit je frustratie over de horeca ergens anders. Je hebt geen idee!

 14. Freek

  Beste van Pimpelen,

  U schreef: “de moslims zijn de nieuwe Joden”

  Zeker weten…?

  Zeg 1 moslim dat hij de nieuwe jood van tegenwoordig is en je mag jezelf gelijk een nieuw gebit laten aanmeten…

 15. Van Pimpelen

  … waarde Freek, ik ben ben blij dat je de actualiteit, zowel nationaal als mondiaal volgt. Gezaghebbende instituties staan ter discussie, soms ook méér dan dat. Het duurde evenwel enige tijd dat Neederland zich voegde tot het tafereel dat ‘revolutie’ heet. Na de Glasnost volgde de dood van Pim F., stond niet op zichzelf. Afluisterpraktijken zijn mijns inziens open deuren, en volgens mij is internet een leuk veiligheidsitem.
  Een kandidaat-president van Frankrijk die gewipt wordt omdat hij vrouwen prettig vindt? Ondertussen vliegen er triljarden over de railing; uw baan is wel veilig.
  Uw baan is in zoverre veilig totdat er een nieuwe machthebber optreedt. Tot die tijd is mijn id adres te koop, ben ik te manipuleren met vrouwen waar’k geen fuck aan vind, en bent u dus zielig.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).