Daklozen met corona kunnen sinds kort terecht bij de nieuwe opvanglocatie aan de Koploperstraat Daklozen met corona kunnen sinds kort terecht bij de nieuwe opvanglocatie aan de Koploperstraat

Daklozen met corona kunnen sinds kort terecht bij de nieuwe opvanglocatie aan de Koploperstraat

Daklozen met corona kunnen sinds kort terecht bij de nieuwe opvanglocatie aan de Koploperstraat
Bij de teststraat aan de Koploperstraat in Utrecht worden sinds kort ook daklozen opgevangen die besmet zijn met het coronavirus. Eerder konden deze mensen terecht bij de noodopvang aan de Maliebaan.

Bij de teststraat aan de Koploperstraat in Utrecht worden sinds kort ook daklozen opgevangen die besmet zijn met het coronavirus. Eerder konden deze mensen terecht bij de noodopvang aan de Maliebaan.

Vanaf begin april konden daklozen die in isolatie moesten terecht bij de tijdelijke noodopvang aan de Maliebaan. In dit pand waren eerder ook al opvang- en woonvoorzieningen. Omdat de locatie slechts tijdelijk gebruikt kon worden, werd al gekeken naar een andere plek.

Die werd begin juli gevonden aan de Koploperstraat. Omdat deze plek niet direct in gebruik kon worden genomen, konden daklozen die besmet waren in de tussentijd ook terecht bij een speciale opvanglocatie in Zeist.

Afspraken

Vanaf eind oktober is de opvangplek aan de Koploperstraat in gebruik genomen. Omdat er op dezelfde locatie ook een teststraat is zijn met de GGD regio Utrecht afspraken gemaakt over het gebruik van de opvang. Zo is het terrein op zo’n manier ingericht dat bezoekers van de teststraat en de mensen die gebruikmaken van de opvang niet met elkaar in contact komen.

De opvangplek is aan de Koploperstraat is overigens niet alleen voor mensen uit de stad. De locatie wordt provinciebreed gebruikt. Dit betekent dat ook besmette daklozen uit bijvoorbeeld de regio Amersfoort er terecht kunnen.

Gekoppelde berichten

4 Reacties

Reageren
 1. Anna

  Is het een goed idee om mensen die besmet zijn naast een teststraat op te vangen? Er passeren daar heel wat mensen dagelijks. Wil je niet liever mensen met corona uit laten zieken op een plek waar ze niet in contact komen met anderen. En ook goed verzorgd worden. Waarom vangen we mensen met daklozen uberhaupt niet op in het ziekenhuis? Net als ieder ander. Mag hopen dat dit niets met hun dakloosheid te maken heeft.

 2. Cico

  @Anna: Ik heb me vorige week nog laten testen en die teststraat is een enorme hal met open deuren, strakke route met verkeersregelaars. Het is een groot gebied, die bedden voor daklozen komen ongetwijfeld niet in dezelfde ruimte/routes te staan.

  En ja, dakloosheid heeft hier alles mee te maken. Zonder een huis kan je moeilijk in quarentaine gaan, dit is hun alternatief. Je hoeft niet per se ziek te zijn met een besmetting.

 3. blm

  @anna niet elke besmette persoon heeft zorg nodig of hoeft naar het ziekenhuis. Als je verkouden bent of grieperig dan moet je in isolatie en uitzieken… dat lukt niet op straat en kun je ook niet verblijven bij daklozen zonder besmetting in de opvang.
  Als ze echt ziekenhuiszorg nodig hebben dan gaan ze door naar het ziekenhuis lijkt me. Zoals gezegd het is zo ingericht dat ze elkaar niet kruizen, de mensen voor de test en de besmette daklozen die daar in isolatie verblijven.

 4. Kadoendra

  Overigens worden andere burgers die zich op straat niet gedragen na het drinken van veel Corona bier opgevangen in een cellencomplex.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).