Dames Kampong stunten in Den Bosch | De Utrechtse Internet Courant Dames Kampong stunten in Den Bosch | De Utrechtse Internet Courant

Dames Kampong stunten in Den Bosch

Kampongs Maria Lopez legt aan
De Dames van Kampong hebben met een 1-1 gelijkspel gezorgd voor een stunt in Den Bosch. De Brabantse kampioen werd de afgelopen 20 seizoenen 18 keer kampioen. Dit seizoen verloor het nog geen punt.

Spaanse furie

In vorige seizoenen zou de 1-0 van Den Bosch in het tweede kwart genoeg geweest zijn om de reeks overwinningen van Den Bosch met een te verlengen. Vrijdagavond lukte het Kampong om met een gelijkspel terug naar Utrecht te gaan. De goal van Maria Lopez, vlak voor rust viel uit een strafcorner.
In het derde kwart was Kampong aan de hand van die andere Spaanse Georgina Oliva de bovenliggende partij. Het laatste kwart kreeg Den Bosch een aantal mooie kansen onder meer uit strafcorners. Keepster Alexandra Heerbaart zorgde met goede reddingen dat Kampong het punt mee naar huis nam.

Morele opsteker

Dat kampong gelijk speelt in Den Bosch betekent niet veel voor de ranglijst. Kampong blijft achtste Den Bosch eerste. Het gelijkspel geeft vooral aan dat Kampong goed uit de winterstop is gekomen. Aan het begin van het seizoen droomde de Utrechtse dames over het behalen van de pay-offs. Vooral door gebrek aan doelpunten lukte het niet om in de buurt te komen van de vierde plaats. Na de eerste thuisoverwinning vorige week en dit gelijke spel tegen Den Bosch is het team van Santi Freixa in een hele andere gemoedstoestand gekomen dan voor de winterstop.

Zondag weer een wedstrijd

Zondag 11 maart speelt Kampong weer een wedstrijd. Hurley is de tegenstander, deze ploeg staat met vier punten meer op de zesde plaats.