David (16) over het Griftpark: ‘Ook de pluspunten van het park mag je laten zien’ | De Utrechtse Internet Courant David (16) over het Griftpark: ‘Ook de pluspunten van het park mag je laten zien’ | De Utrechtse Internet Courant

David (16) over het Griftpark: ‘Ook de pluspunten van het park mag je laten zien’

David (16) over het Griftpark: ‘Ook de pluspunten van het park mag je laten zien’
Foto: Robert Oosterbroek.
Op de website van DUIC verscheen begin deze week een artikel over het Griftpark: omwonenden maken zich zorgen over de veiligheid in en rond het park. Verschillende raadspartijen vroegen het college om maatregelen om de overlast terug te dringen. David wilde graag reageren op dit artikel. ‘Het Griftpark is namelijk ook een erg gezellige plek ’s avonds waar je makkelijk nieuwe mensen ontmoet en vrienden maakt.’

Op de website van DUIC verscheen begin deze week een artikel over het Griftpark: omwonenden maken zich zorgen over de veiligheid in en rond het park. Verschillende raadspartijen vroegen het college om maatregelen om de overlast terug te dringen. David wilde graag reageren op dit artikel. ‘Het Griftpark is namelijk ook een erg gezellige plek ’s avonds waar je makkelijk nieuwe mensen ontmoet en vrienden maakt.’

David is zestien jaar en zit in de vijfde klas van het vwo. Hij woont tien minuten fietsen van het Griftpark. Tot twee weken terug was hij daar ieder weekend minimaal één keer te vinden, soms tot 2.00/3.00 uur. Tijdens de vakantie was dat eens in de paar dagen, afhankelijk van hoeveel mensen konden afspreken. En van het weer natuurlijk, zegt hij.

Voor David en zijn vrienden is het Griftpark een hele positieve plek. “Het wordt nu heel negatief belicht”, zegt hij. “Ik vind dat je ook de pluspunten van het park mag laten zien. Het is namelijk ook een erg gezellige plek ’s avonds waar je makkelijk nieuwe mensen ontmoet en vrienden maakt.”

‘Echt sociaal contact’

Na een periode van veel binnen zitten door de coronamaatregelen dit voorjaar, vindt David het dan ook een plek die helpt tegen eenzaamheid onder jongeren. “In de zomer was het heel leuk om iedereen weer te zien en echt sociaal contact te maken. Het is ons enige afspreekpunt. Veel dingen zijn dicht en we zitten sowieso al veel binnen nu.”

David ontkent niet dat er dingen in het rond het park gebeuren die niet goed zijn. “Ik weet dat omwonenden af en toe geluidsoverlast ervaren”, zegt hij. “Dat is vervelend en niet de bedoeling. En het is een feit dat er mensen zijn lastiggevallen en beroofd. Maar ik kom er nu al twee zomers en ben nog nooit in een niet prettige situatie terechtgekomen. Ik zou nooit iemand lastigvallen en ken geen mensen die dat zouden doen. Daarom zijn we niet in het park.”

Gekoppelde berichten

16 Reacties

Reageren
 1. Bromsnor

  Bromsnor denkt dat parken vooral nuttig zijn, ergo er komen mensen ergo er is overlast. So what?

 2. Erwin

  “ David is zestien jaar en zit in de vijfde klas van het vwo. Hij woont tien minuten fietsen van het Griftpark. Tot twee weken terug was hij daar ieder weekend minimaal één keer te vinden, soms tot 2.00/3.00 uur. ”
  Tot 2/3 uur?!?!
  Dat is precies het probleem David!

 3. Olaf

  Wat een oorverdovende stilte van de reguliere verzuurde DUIC reageerders, nu er ook eens wat positiefs wordt gezegd. Dat is natuurlijk helemaal niet leuk ;P

 4. Pee

  Mag er eigenlijk gevist worden in het park?
  Bij de oude situatie gingen we daar wel eens een hengeltje uitgooien namelijk.

 5. Danny

  Ach ja, over het snachts vernielde grifstede zullen we het maar niet hebben. Camera’s ophangen.

 6. Erwin

  Vannacht is het park weer ontruimd door de politie. Grote groepen jongeren zorgden voor overlast. Hielden ook uiteraard geen afstand.
  Bedankt jongeren voor het meewerken om dit virus onder controle te krijgen! Jullie zijn toppers! Not!

 7. Scherpschutter

  Heel goed, jochie! Leef lekker een beetje kerel en haal het maximale uit je jeugd. Het is allemaal zo voorbij. Ik geloof dat de meeste van de ouwe zakken hier vergeten zijn hoe het er aan toe ging toen wij jouw leeftijd hadden…

  De Gemeente levert simpelweg een schandalige wanprestatie op ordehandhaving en dient gesommeerd te worden om haar dienstverlening aan de klant (de belastingbetaler) nu eindelijk eens op orde te krijgen. Pak aan wie zich niet weten gedragen en laat prima jochies als David die gewoon gezellig met leeftijdsgenoten in de buitenlucht wil samenscholen lekker met rust.

 8. Anne Marie ten Berge

  David: ga eens naar een camping. daar ontmoet je anderen en kun je ook vrienden maken en gezellig rondhangen. maar daar moet het na 22:00 uur wel stil zijn. Zo niet dan krijg je van de campingbaas een entree-verbod. Van de APV mag er tussen 20:00 uur ‘s avonds en 8:00 uur ‘s morgens geen sprake zijn van ongewenste geluidsoverlast of je krijgt te maken met de handhavende POLITIE. Die alle namen noteert en bij herhaling een gebiedsverbod uitreikt. Dat lijkt mij verre van gezellig.

 9. isabelle

  Als je je muziek uit laat, geen rotzooi maakt of trapt en om 23h00 naar huis gaat, is er inderdaad niets aan de hand.

  Wat doet een 15-jarige tot 03h00 op straat??

 10. Hetty

  Een groot hoog hek met camerabewaking om het park zetten, en het na een bepaalde tijd s avonds afsluiten, is dat niet een idee?

 11. karla

  Verder is het Griftpark wel een prachtig park. Ik kom er graag.
  Vanochtend waren alle yogaklasjes weer lekker aan de gang, tussen de glasscherven en andere achtergelaten rotzooi in.

 12. Jacques

  @Hetty: nee dat is geen goed idee. Graag ga ik (man, 72 jaar) ‘s avonds nog een wandeling door het park maken. Ik laat me m’n Griftpark toch niet afpakken door die jongeren die zich gedragen als imbecielen?

 13. Esrin W.

  @ Jakkes: “je Griftpark” is al heel lang geleden van je afgepakt alleen jij hebt dat nog niet dòòr.

 14. Len

  We creëren allemaal ons eigen sentiment, laat je niet gek maken door het sentiment van iemand anders. Dat maakt een samenleving.

 15. Piet

  16 jaar en dan avonden tot 2/3 uur ‘snachts rondhangen. Misschien ben ik een oude … aan het worden maar vind dat niet echt een leeftijd om op straat rond te hangen.
  David misschien heb jij geen overlast maar ik snap wel dat omwonende wel van jou overlast hebben.

 16. Nora

  @Anne Marie ten Berge
  Beste Anne Marie,
  Als 16-jarige kun je niet op een camping staan zonder ouders of meerderjarige. We gaan juist naar het griftpark om even met onze vrienden te zijn en niet met onze ouders.
  Geloof me Anne Marie, anders hadden we dat al lang gedaan.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).