De bal gaat weer rollen op Sportpark Papendorp in Utrecht; Hyenas FC wordt nieuwe gebruiker De bal gaat weer rollen op Sportpark Papendorp in Utrecht; Hyenas FC wordt nieuwe gebruiker

De bal gaat weer rollen op Sportpark Papendorp in Utrecht; Hyenas FC wordt nieuwe gebruiker

De bal gaat weer rollen op Sportpark Papendorp in Utrecht; Hyenas FC wordt nieuwe gebruiker
Hyenas FC ruilt het voetbalveld aan de Verlengde Hoogravenseweg in Utrecht om voor Sportpark Papendorp. De club vult hiermee het gat op dat SV Utrecht United achterliet en krijgt de ruimte om te groeien.

Hyenas FC ruilt het voetbalveld aan de Verlengde Hoogravenseweg in Utrecht om voor Sportpark Papendorp. De club vult hiermee het gat op dat SV Utrecht United achterliet en krijgt de ruimte om te groeien.

Sportpark Papendorp kent een wat ongelukkige geschiedenis. De KNVB royeerde in 2020 de club die toen gebruikmaakte van de velden, waarna de zoektocht begon naar een nieuwe gebruiker. Die werd gevonden in SV Utrecht United, maar eerder dit jaar heeft de gemeente het contract met deze club beëindigd vanwege een betalingsachterstand.

Hyenas

De hoop was dat er voor het nieuwe seizoen 2024/2025 een nieuwe club gevonden zou worden en dat is nu gelukt. “Met Hyenas FC is er een stevige vereniging gevonden waar bewoners uit de omliggende wijken (Kanaleneiland, Groenewoud en Leeuwesteyn) vanaf september op verschillende niveaus kunnen voetballen”, schrijft het college van B&W.

Momenteel maakt Hyenes gebruikt van één voetbalveld aan de Verlengde Hoogravenseweg in Hoograven. Hierdoor heeft de club niet de ruimte om te groeien en is de vereniging niet levensvatbaar. “Hyenas FC heeft zich inmiddels bewezen als een club met een stabiel bestuur met een groeiend aantal leden, waardoor sporters, jong en oud, vanaf september weer terecht kunnen op het sportpark.”

Maatschappelijke activiteiten

Daarnaast is het ook de bedoeling dat er laagdrempelige activiteiten voor bewoners uit de buurt worden georganiseerd op Sportpark Papendorp. Het is het idee dat SportUtrecht dit samen met onder andere Stichting Jongerenwerk Utrecht, DOCK en Hyenas gaat organiseren.

“Wij gaan ervan uit dat de samenwerking tussen de maatschappelijke partners bijdraagt aan een breed sport- en beweegaanbod op het sportpark. We hopen dat daarmee de beschikbare capaciteit van het sportpark beter gebruikt wordt en meer bewoners uit Kanaleneiland, maar ook uit Groenewoud en Leeuwesteyn de weg naar het sportpark weten te vinden en het als ‘hun’ sportpark beschouwen.”

SV Utrecht United

In 2021 spraken we met een van de oprichters  van SV Utrecht United. Hij vertelde toen al dat er veel werk zat in het beginnen van een nieuwe voetbalvereniging. Het lukte uiteindelijk om de club van de grond te krijgen en er werd gevoetbald vanaf september 2021. Maar het is niet gelukt om er een succes van te maken.

Gekoppelde berichten

6 Reacties

Reageren
 1. Lombokker

  Hyenas FC?
  Ik hoop dat de voetballers zich niet als zodanig zullen gedragen, want dan vrees ik dat het wederom een fiasco gaat worden.

 2. Inez

  Mooi dat dit park nu weer gebruikt gaat worden en Hyenas is best verfrissend. Aan de andere kant hangt de geur van een voetbalschool (opleiden jeugd voor profvoetbal) erom heen en opvallend dat de ambtenaren van sport dat ineens omarmen. Maar ook daar een frisse wind kan tot nieuwe inzichten leiden.

 3. Koel Hoofd

  Hyenas FC?
  What’s in a name…

 4. Betweter

  Mooi dat er een nieuwe club enthousiaste vrijwilligers met een maatschappelijk hart zijn die een nieuwe plek hebben gevonden en hier wat van willen maken! Daar kan Utrecht er niet genoeg van hebben.

 5. cas

  Goed dat ze een plek hebben. 1 veld op zaterdag is natuurlijk wel heel krap en doordeweeks moesten ze bij Faja Lobi trainen omdat footy er speelt. Dus dit zal de vereniging wel goed doen.

 6. Pee

  @Betweter
  Ga eens een keer kijken ik denk dat je niet weet hoe snel je weg moet komen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).