De Blokkendoos weer terug in Spoorwegmuseum - De Utrechtse Internet Courant De Blokkendoos weer terug in Spoorwegmuseum - De Utrechtse Internet Courant

De Blokkendoos weer terug in Spoorwegmuseum

De Blokkendoos weer terug in Spoorwegmuseum

De Blokkendoos is na 1,5 jaar weer terug op het spoor in het Spoorwegmuseum. De historische trein uit 1927 was lange tijd uit de roulatie vanwege een grote draaistelrevisie. Komend weekend, op 12 en 13 januari, gaat de Blokkendoos weer dienst doen op het spoor als Heimwee Express.

Kaartjes voor de Heimwee Express zijn te koop in de winkel van het museum. De revisie is mede mogelijk dankzij een bijdrage van de BankGiro Loterij.

De Blokkendoos stond lang stil in verband met de noodzakelijke draaistelrevisie van twee van de drie rijtuigen. Het stuurstandrijtuig is al eerder gereviseerd, nu zijn het motorrijtuig en de barwagen onder handen genomen.

Eerste opwachting

Een eerste inzet op de nieuwe geopende Hanzelijn ging niet door, nu zal de Blokkendoos komend weekend voor het eerst weer haar opwachting maken als Heimwee Express. Na de revisie beschikt Het Spoorwegmuseum weer over een technisch perfecte Blokkendoos die weer vele jaren actief kan zijn.

Ieder tweede weekend van de maand rijdt Het Spoorwegmuseum met historische treinen onder de naam ‘Heimwee Express’. Momenteel zijn er vijf treinen rijvaardig: de Hondekop, Muizeneus, Blauwe Engel, Rode Duivel en Blokkendoos.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).