De eerste erkende pizzabakkers van Nederland krijgen in Utrecht een diploma. De opleiding tot pizzaiolo, oftewel pizzabakker, is erkend door Stichting Vakbekwaamheid Horeca.
De opleiding om het ambachtelijk vak uit te oefenen heeft een landelijk erkende status gekregen. De theorielessen van de opleiding worden gegeven bij DOK030 in Overvecht. Praktijkervaring wordt opgedaan bij verschillende pizzabakkers in regio Utrecht.
Bij de opleiding is veel aandacht is voor productkennis, snij- en bereidingstechnieken en bedrijfs- en persoonlijke hygiëne met als specialisatie de Italiaanse horeca.
Pizzaiolo met baangarantie
DOK030 ontwikkelde dit werk-leertraject op verzoek van de Italiaanse horeca. De opleiding is tot stand gekomen uit het project ‘Pizzaiolo met baangarantie’ dat onder andere wordt gesubsidieerd door de gemeente Utrecht.
DOK030 is de coöperatie van sociaal ondernemers die mensen in Overvecht en omgeving verder helpt met de ontwikkeling van hun carrière als ondernemer of werknemer.
Het plan om het scholingstraject te ontwikkelen tot een erkende opleiding, komt voort uit de toenemende vraag naar goed gekwalificeerd horeca personeel en in het bijzonder pizzabakkers.
geen Reacties
ReagerenEr zijn nog geen reacties geplaatst.