De leukste tips voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant De leukste tips voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

De leukste tips voor ouders en kinderen in Utrecht

De leukste tips voor ouders en kinderen in Utrecht
Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips! 

Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips! 

Speciaal voor DUIC heeft Bier en Appelsap 5 leuke tips voor het weekend voor je geselecteerd! 

70 x voorlezen
Niks fijner dan een goed, spannend of zielig verhaal. En al helemaal als iemand het je voorleest. Heb jij even geluk! Tijdens de Kinderboekenweek kun je tien dagen lang, zeven dagen per week op verschillende bieblocaties luisteren naar heel veel voorlezers. Helemaal gratis. Ga je luisteren naar Lot van Sesamstraat of Fenna van Zappelin? Of naar de burgemeester? Of juist naar juffen, meesters en kinderen van een school in de buurt? Bekijk het hele schema in de voorleesagenda.

Wanneer: t/m 12 oktober
Waar: Diverse bibliotheken, Utrecht
Meer info: website bibliotheek Utrecht

Expeditie Hoge Woerd: Graaf mee in het verleden!
Zondag 13 oktober wordt Castellum Hoge Woerd tijdens Expeditie Hoge Woerd omgetoverd tot een heuse opgravingslocatie en is er van alles te doen en te beleven op het gebied van archeologie. Jongere bezoekers kunnen het Archeologiepad bewandelen en ontdekken hoe het is om zelf te graven en te speuren. Tevens is er een lezing van de Schervendokter over Utrechtse topvondsten, kunnen er sieraden van schreven worden gemaakt en is het mogelijk om in 3D een kijkje nemen op het Romeinse schip.

Wanneer: zondag 13 oktober
Waar: Castellum Hoge Woerd, De Meern
Meer info: website Castellum Hoge Woerd

Kinderboekenweekfeest in Leidsche Rijn
Je komt binnen over de rode loper en gaat op de foto. Dus trek je mooiste reisoutfit aan! Daarna speel, denk en zing je mee in de avontuurlijke, grappige en interactieve voorstelling ‘Altijd onderweg’ van Ziezus. Na afloop is het lekker swingen in de disco tussen de boekenkasten.

Wanneer: zondag 13 oktober
Waar: Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum, Utrecht
Meer info: website Bibliotheek Utrecht

Knutsel en versier een muziekdoosje
Plak, teken, knip, lijm en fantaseer erop los in Museum Speelklok, want dan krijg je de kans om jouw eigen muziekdoosje te versieren! Hoe het werkt? Wanneer je meedoet aan de activiteit krijg je in het museum van hen een klein speelwerkje met daarop een vrolijke melodie. Ook krijg je een bouwpakketje. Knip het bouwpakketje uit en pak het speelwerkje in. Heb je dat gedaan? Dan begint het leukste werk! Versier jouw muziekdoosjes op je eigen manier. Jij bepaalt helemaal zelf hoe het eruit komt te zien!

Wanneer: 12 t/m 18 oktober
Waar: Museum Speelklok, Utrecht
Meer info: website Museum Speelklok

Verhalengala op reis door Stadsschouwburg Utrecht (6+)
Ga samen met de Bibliotheek Utrecht en de Utrechtse Kinderboekwinkel mee op reis door Stadsschouwburg Utrecht. De reisleiders wachten op je in de vertrekhal en nemen je mee naar uithoeken waar je nog nooit geweest bent. Je ontmoet bijzondere mensen zoals meesterverteller Sahand Sahebdivani die vertelt over zijn vluchtreis uit Iran, auteur Jozua Douglas die verhaalt over barre tochten en rampzalige reisjes rechtstreeks uit zijn nieuwste boek ‘Pech Onderweg’ en je vliegt uit de bocht met muzikant Jeroen Schipper. Eén reisonderdeel houden ze nog even geheim.

Wanneer: zondag 13 oktober
Waar: Stadsschouwburg, Utrecht
Meer info: website Stadsschouwburg

Wil je meer uitjes? Ga dan naar www.bierenappelsap.nl. Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor eventuele wijzigingen of annuleringen. 

 

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).