De leukste tips voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant De leukste tips voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

De leukste tips voor ouders en kinderen in Utrecht

De leukste tips voor ouders en kinderen in Utrecht
Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Speciaal voor DUIC heeft Bier en Appelsap 5 leuke tips voor komend weekend voor je geselecteerd! 

Kleuterbios: Disney Junior Party
Op zondag 4 november organiseert Kinepolis weer een nieuwe editie van Kleuterbios: Disney Junior Party. Met deze speciale Kleuterbios is het elk kwartaal genieten voor alle kleuters, met altijd een vermakelijk programma van drie – steeds wisselende – afleveringen van de leukste Disney Junior series. Tussendoor is Mickey Mouse op het scherm te zien als enthousiaste gastheer: vanaf het witte doek spoort hij de kinderen aan om vooral lekker mee te zingen en te dansen. Twee uur lang stilzitten is dus niet de bedoeling!

Wanneer: zondag 4 november
Waar: Kinepolis Jaarbeurs, Utrecht
Meer info: website Kinepolis

Culturele Zondag: Utrecht Digitaal
Culturele Zondag duikt op 4 november in de wereld van de digitale cultuur tijdens Utrecht Digitaal, waar je mee kan doen aan experimenten en workshops en lezingen kunt volgen. Zo staat de Bibliotheek Utrecht geheel in het teken van robots met workshops en lezingen, in Museum Speelklok duiken popping dansers in de huid van robots en in Theater Kikker kun je je eigen digitale alter ego worden in de interactieve installatie 3RD van Monobanda. Of laat je in de Winkel van Sinkel door LiGHT-UP tekenen met digitaal licht. Je kan ook zelf aan de slag door je (groot)ouders te tekenen.

Wanneer: zondag 4 november
Waar: Diverse locaties in de binnenstad, Utrecht
Meer info: website Culturele Zondagen

Gekkigheid van Introdans (6+)
Inbal Pinto en Avshalom Pollak, het Israëlische choreografenduo, maken de meest wonderlijke voorstellingen, met een volstrekt eigen ‘geluid’. Alsof ze een magische doos openen, toveren ze dwaze karakters en vreemde types tevoorschijn in choreografieën vol subtiele humor, slapstick, dans, mime, theater, acrobatiek, wonderlijke kostuums, filmpjes en geluidsfragmenten. Glimlach verzekerd, bij jong en oud.

Wanneer: zondag 4 november
Waar: Stadsschouwburg, Utrecht
Meer info: website Stadsschouwburg

Workshops Wobbelyoga van Studio Rafiki
Het wobbelboard is een fantastische ontdekking. Houten speelgoed dat jong en oud beweegt. De Wobbel is een prachtig balansbord, of misschien wel een schommel? Soms wordt het een hoopje aarde, de andere keer klimmen we als een eekhoorntje in een boom of de Wobbel is als een zee. De Wobbel vergroot je lichaamsbewustzijn en stimuleert balans, bewegen, kracht, spelen en ontdekken. Kom het beleven!

Wanneer: zondag 4 november
Waar: Metaal Kathedraal, Utrecht
Meer info: website Metaal Kathedraal

Wie Wat Waar Waarom? Hoe kunnen robots jou helpen?
Vraag jij je weleens af waarom de lucht blauw is? Of wat er gebeurt als robots slim worden? Of hoe dieren met elkaar praten? Wetenschappers vragen zich ook veel af en hebben er zelfs hun werk van gemaakt. Ze proberen antwoorden te vinden en doen dat op allerlei manieren. Het Universiteitsmuseum verplaatst de onderzoekswerkplaats naar TivoliVredenburg waar je meer leert over de wetenschap rondom kunstmatige intelligentie en robots. In twee korte, interactieve minicolleges leer je alles over robots. Hoe kunnen robots jou helpen? Na elk college zijn er workshops: ga aan de slag met robots programmeren, bouw je eigen robothand en bedien zelf een operatierobot.

Wanneer: zondag 4 november
Waar: TivoliVredenburg, Utrecht
Meer info: website TivoliVredenburg

Wil je meer uitjes? Ga dan naar www.bierenappelsap.nl. Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor eventuele wijzigingen of annuleringen. 

 

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).