De leukste tips voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant De leukste tips voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

De leukste tips voor ouders en kinderen in Utrecht

De leukste tips voor ouders en kinderen in Utrecht
Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Speciaal voor DUIC heeft Bier en Appelsap 5 leuke tips voor komend weekend voor je geselecteerd!

Koningsdag op Rotsoord
De Helling en LE:EN smelten weer samen tot HE:LEEN en vieren Koningsdag op Rotsoord. Met twee pop-up podia, bands, dj’s, een markt door lokale bewoners en een kindervrijmarkt.
Daarnaast kan je hier, geheel in Koningsdagtraditie, ook de markt op; lokale bewoners stallen hun kraampjes en verkopen verrassende items.
Op het plein tussen De Helling, Klein Berlijn en Taplokaal Gist, draaien lokale dj’s. En last but zeker not least: De boomgaard van Kinderboerderij Nieuw Rotsoord wordt omgetoverd tot kindervrijmarkt.

Wanneer: zaterdag 27 april
Waar: Rotsoord, Utrecht
Meer info:
website de Helling

Koningsdag op Geertje’s Hoeve
Op Geertje’s Hoeve kan je ook op Koningsdag terecht om alle jonge dieren te bewonderen en misschien wel te knuffelen! Ook is er genoeg ruimte om lekker buiten te spelen en op de fietsjes en de skelters rondjes te rijden. Maar ook de kaasmakerij, de boerderijwinkel en het lunchrestaurant maken een bezoek aan de boerderij zeker de moeite waard.

Wanneer: zaterdag 27 april (en de hele vakantie dagelijks geopend)
Waar: Geertje’s Hoeve, Haarzuilens
Meer info:
website Geertjes Hoeve

Eendje (6+) van Kim Zeben
Journaliste Pia Putman interviewt in haar radioprogramma de eend Dobber, die eigenlijk niet weet of hij eigenlijk wel een eend is. Is hij niet toch een mens? Of iets er tussenin? In een spannende roadtrip vol hilarische scènes krijg je een inkijkje in een eendenleven vol pech en ongeluk. ‘Eendje’ is een muzikale en vrolijke ode aan de buitenstaander. Over nergens bij horen en anders zijn. Over nieuwsgierig blijven en jezelf worden. Losjes gebaseerd op het sprookje Het lelijke jonge eendje.

Wanneer: zondag 28 april
Waar: Stadsschouwburg Utrecht
Meer info:
website Stadsschouwburg

Theater voor peuters en kleuters bij het Uk & Puk festival
Op 28 en 29 april zijn families van harte welkom bij Theater Kikker en Podium Hoge Woerd voor de derde editie van het Uk&Puk Festival, hét festival vol theater voor peuters en kleuters. Voorafgaand en na afloop van de voorstellingen is het tijd voor avontuur in de foyers met de theaterspeeltuin De wereld van Kikker en de prikkelende interactieve installatie BinnenBuitenkast.

Wanneer: 28 en 29 april
Waar: Theater Kikker, Utrecht en Podium Hoge Woerd, De Meern
Meer info:
website Theater Kikker en website Podium Hoge Woerd

Versier jouw eigen, unieke muziekdoosje bij Museum Speelklok
Plak, teken, knip, lijm en fantaseer erop los in de in Museum Speelklok, want hier krijg je de kans om jouw eigen muziekdoosje te versieren! Hoe het werkt? Wanneer je meedoet aan de activiteit krijg je in het museum van ons een speelwerkje met daarop een vrolijke melodie. Het enige wat mist is een vrolijk versierd doosje, het museum geeft daarom naast het muziekdoosje een bouwpakket om jouw eigen muziekdoosje af te maken!

Wanneer: 28 april t/m 5 mei
Waar: Museum Speelklok, Utrecht
Meer info:
website museum Speelklok

Wil je meer uitjes? Ga dan naar www.bierenappelsap.nl. Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor eventuele wijzigingen of annuleringen. 

 

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).