De leukste uittips voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant De leukste uittips voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

De leukste uittips voor ouders en kinderen in Utrecht

De leukste uittips voor ouders en kinderen in Utrecht
Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Speciaal voor DUIC heeft Bier en Appelsap 5 leuke tips voor komend weekend voor je geselecteerd!

De Nachtwaker (6+)
De Nachtwaker is objecttheater vol onverwachte wendingen voor de hele familie.
Elke dag fietst de nachtwaker stipt om 17.00 u met een volle thermosfles en gesmeerde boterhammen naar zijn werk. Hij installeert zich achter zijn bureau vol bewakingsmonitoren en gaat aan de slag. Checken of alles netjes onder controle is, niemand ongeoorloofd door de gangen loopt en het allerbelangrijkste, of de deuren wel dicht zijn. Als blijkt dat er één onwillige deur is die zich keer op keer niet laat sluiten, kan hij zijn nieuwsgierigheid niet bedwingen. Hij gaat naar binnen.

Wanneer: zondag 27 mei
Waar: Het Filiaal, Theaterhuis de Berenkuil, Utrecht
Meer info: website Het Filiaal

Festival Tweetakt op Fort Ruigenhoek
Veel beeldende kunst vind je bij Tweetakt op Fort Ruigenhoek in Groenekan, net ten noorden van Overvecht. In alle hoeken en gaten van het groene fort is spannende beeldende kunst voor alle leeftijden te zien. Grote sculpturen, interactieve installaties, videokunst en games, gemaakt door zowel jonge als ervaren kunstenaars. Verder worden er in de houten Trekkerschuur theater- en dansvoorstellingen gespeeld en jeugddocumentaires vertoond, en is er een groot terras met eten en drinken. Het fort is op alle zondagen geopend.

Wanneer: op alle zondagen t/m 10 juni
Waar: Fort Ruigenhoek, Groenekan (nabij Utrecht)
Meer info: website Tweetakt

Maanzucht (5+) van Wie Walvis
In een officiële brief van de koningin staat het zwart op wit: Manus bezit alles! Je kan het zo gek niet verzinnen of hij heeft het. Toch is het leven met al die spullen niet altijd leuk. Iedere avond eet Manus alleen en is er niemand die eens een slaapliedje voor hem zingt. Op een nacht wordt Manus wakker van het licht van de maan. Hij raakt betoverd door haar schoonheid. Wat is ze mooi! Maar wacht even, een maan, die heeft hij toch nog niet? Manus kan aan niets anders meer denken. Hij besluit de maan uit de lucht te stelen…en dan gaat alles mis.

Wanneer: zondag 27 mei
Waar: TivoliVredenburg, Utrecht
Meer info: website TivoliVredenburg

Schaapscheren op Gagelsteede en Dag van het Park: Schaapscheerders feest
De schapen op Gagelsteede krijgen het warm. Daarom worden ze van hun dikke wintervacht af geholpen. Laat je verbazen hoeveel wol de schaap deze hele winter met zich mee heeft gedragen. De allerkleinste bezoekers kunnen een kleurplaat van een schaap beplakken met watten. Kinderen vanaf 7 jaar kunnen een knuffelsteen maken, met schapenwol. Ook bij Griftsteede zullen de schapen geschoren worden en zijn er veel leuke activiteiten te doen!

Wanneer: zondag 27 mei
Waar: Gagelsteede en Griftsteede, Utrecht
Meer info: website Utrecht Natuurlijk

Zingende Beelden (8+)
Cultuur19 organiseert weer een editie van Zingende Beelden in het Máximapark, een unieke theatrale wandeling door het jongste park van Utrecht. Voor deze editie van Zingende Beelden nodigt Cultuur19 zes uiteenlopende dans- en muziekgezelschappen uit, waaronder MAN || CO uit Amsterdam. In de afgelopen weken maakten zij kennis met het Máximapark. Met de beelden en hun verhalen als inspiratie maakte MAN||CO de voorstelling There’s A Hole In My Bucket, Dear Liza.

Wanneer: zondag 27 mei
Waar: Máximapark, Leidsche Rijn
Meer info: website Cultuur19

Wil je meer uitjes? Ga dan naar www.bierenappelsap.nl. Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor eventuele wijzigingen of annuleringen. 

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).