De leukste uittips voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant De leukste uittips voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

De leukste uittips voor ouders en kinderen in Utrecht

De leukste uittips voor ouders en kinderen in Utrecht
Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Speciaal voor DUIC heeft Bier en Appelsap 5 leuke tips voor komend weekend voor je geselecteerd!

Experimenteren bij het Universiteitsmuseum
In het museum en de Oude Hortus zijn er van allerlei activiteiten te beleven deze zomer. Test de nieuwste experimenten in het TestLAB, doe onderzoekjes in het JeugdLAB, ontdek wat er in de vijver leeft en kruip in de huid van een bij tijdens de tentoonstelling Nederland Zoemt. Elke dinsdagmiddag in de zomervakantie kun je van 13.30 tot 15.30 uur meedoen aan leuke bijenactiviteiten. Maak een bijenhotel en hoor van alles over bijen tijdens het imkerspreekuur op 17 juli, 7 en 21 augustus. Met een bijengidsje ontdek je welke bijen in de Oude Hortus en je eigen tuin leven.

Wanneer: 14 juli t/m 26 augustus
Waar: Universiteitsmuseum, Utrecht
Meer info: website Universiteitsmuseum

Pinokkio in Museum Speelklok
De familievertelling is een bewerking van het bekende sprookje uit 1883, geschreven door de Italiaan Carlo Collodi, en neemt je mee naar een wereld vol muziek, magie en kwajongensstreken. Nadat de blauwe fee een bezoek heeft gebracht aan het huis van robotmaker Gepetto verandert zijn leven. Zijn mooiste robot Pinokkio loopt en praat ineens. Maar Pinokkio komt al snel in de problemen en wordt door een schurk opgesloten in Luilekkerland, waar hij door het eten van betoverend snoepgoed verandert in een ezel! Zal Pinokkio zijn vader ooit nog terugzien?

Wanneer: 7 juli t/m 2 september (Iedere woensdag, zaterdag en zondag om 15.00 uur)
Waar: Museum Speelklok, Utrecht
Meer info: website Museum Speelklok

Kinderworkshop De Muziekfabriek
De middag is tijdens het Hortus Festival vanaf 13.00 uur voor de kinderen. In de workshop van de Muziekfabriek, ‘componeren doe je zo!’ gaan de kinderen al knippend en plakkend aan de slag met het combineren van klassieke -en kindermuziek. Alles mag en alles kan! Met medewerking van Rianne Wilbers (sopraan) en Sara d’Agostino (piano).

Wanneer: zaterdag 11 augustus
Waar: Oude Hortus, Universiteitsmuseum, Utrecht
Meer info: website Hortus Festival

Vier de zomer op GeoFort
Kom speuren, experimenteren, beleven en spelen! Raad waar je bent in de wereld en vind de juiste route op basis van geur in het doolhof. De trekpont brengt je op de fortgracht naar een drijvend eiland in de vorm van Nederland. Kijk of jouw huis onder of boven de zeespiegel ligt! Maak een heus bouwwerk van bamboe, klim en klauter in de Vleermuisspeurtuin, maak dijken en leg rivieren aan bij de waterspeelplaats. En vergeet vooral de verschillende speurtochten niet! Geniet tussendoor bij het 3D Café op het terras van diverse lekkernijen.

Wanneer: 7 juli t/m 2 september dagelijks geopend
Waar: GeoFort, Herwijnen
Meer info: website Geofort

Techlab XL bij het Spoorwegmuseum
Van 11 t/m 19 augustus organiseert het Spoorwegmuseum een stoer en leerzaam techniekevenement: Techlab XL. In deze week draait alles om de werking van een trein. Techlab XL wordt opgebouwd rond een drietal thema’s die belangrijk zijn bij de voortbeweging van treinen: stoom, stroom en weerstand. Met spannende demonstraties en een aantal uitdagende proeven wordt de techniek achter de trein inzichtelijk gemaakt. Op het buitenterrein van het museum kunnen kinderen op drie verschillende eilanden zelf aan de slag.

Wanneer: 11 t/m 19 augustus
Waar: Spoorwegmuseum, Utrecht
Meer info: website Spoorwegmuseum

Wil je meer uitjes? Ga dan naar www.bierenappelsap.nl. Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor eventuele wijzigingen of annuleringen. 

 

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).