De leukste weekendtips voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant De leukste weekendtips voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

De leukste weekendtips voor ouders en kinderen in Utrecht

De leukste weekendtips voor ouders en kinderen in Utrecht
Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Speciaal voor DUIC heeft Bier en Appelsap 5 leuke tips voor komend weekend voor je geselecteerd!

Lente-Uitjes
Zie jij de schoonheid van het abnormale? Heb je wel eens een Binnenbeest ontmoet? Ken jij indianenwijsheden? Hoe maak je met fantasie een nieuwe werkelijkheid? Kun je alles weten? Waarom is de kleur van jongens blauw en van meisjes roze? Over deze en nog veel meer vragen gaan de mooiste jeugdtheatervoorstellingen in de voorjaarsvakantie. Ze zijn te zien in vijf theaters in de regio Utrecht.

Waar: Theater aan de Slinger, Podium Hoge Woerd, Stadsschouwburg, Theater Kikker, de Lieve Vrouw
Wanneer: 1 t/m 3 maart
Meer info: website Lente-Uitjes

Super Sunday Solar Science Show
Ontdek hoe de kleuren van een vlam vertellen waar de zon van gemaakt is en hoe groot de zon is in vergelijking met de aarde. Zie met eigen ogen waarom het oppervlakte van de zon eruit ziet als een kokende pan water. Samen met de zonneonderzoeker rafel je het zonlicht uiteen in alle kleuren van de regenboog en zie je waarom je met de telescopen van Sonnenborgh zo’n prachtige blik op de zon hebt. Behalve de Super Sunday Solar Science Show kun je ook het museum en de sterrenwacht bezoeken.

Wanneer: zondag 3 maart
Waar: Sonnenborgh Museum, Utrecht
Meer info: website Sonnenborgh

De leukste films bij Kinepolis
Tijdens de voorjaarsvakantie draaien ze bij Kinepolis Jaarbeurs de nieuwste en leukste films op het witte doek! Voor het hele gezin hebben ze Hoe Tem je een Draak 3, Corgi, Maya: De Honingspelen en De Lego Film 2. Begeef je je liever in een wereld vol met actie? Ga dan naar Alita: Battle Angel. En heeft je zoon of dochter zin om met vrienden of klasgenoten naar de film te gaan? Ga dan naar Brugklas: De Tijd van mijn Leven.

Wanneer: Dagelijks in de vakantie en het weekend
Waar: Kinepolis Jaarbeurs, Utrecht
Meer info: website Kinepolis

Kleur & speur op de Haar
Spring in the air bij Kasteel de Haar! Komende voorjaarsvakantie kun je bij Kasteel de Haar op pad met maar liefst drie speurtochten. Dat is speuren geblazen! Ga je op zoek naar een bonte verzameling dieren met ZOO-k het dier van De Haar (4 t/m 7 jaar), leer je al speurend alles over de Baron en Barones (8 t/m 12 jaar) of ga je op ontdekkingstocht in het park met de Parkspeurtocht (alle leeftijden).

Wanneer: t/m 3 maart
Waar: Kasteel de Haar, Haarzuilens
Meer info: website Kasteel de Haar

Muzikale familievoorstelling STOPKNOP!
Een robot die alles voor je doet. Voordat je zelf weet wat je wilt, weet de robot het al. Het kruiswoordraadsel is al ingevuld voor je eraan begonnen bent. Jouw speeldoosje heeft al gespeeld voordat jij er aan dacht hem aan te zetten. Je schoenen zijn al gestrikt, je haren gekamd, je tanden gepoetst, kamer opgeruimd, was gedaan… Tijd om ‘m even uit te zetten, maar waar is de STOPKNOP?

Wanneer: t/m 3 maart
Waar: Museum Speelklok, Utrecht
Meer info: website Museum Speelklok

Wil je meer uitjes? Ga dan naar www.bierenappelsap.nl. Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor eventuele wijzigingen of annuleringen. 

 

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).