De leukste weekendtips voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant De leukste weekendtips voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

De leukste weekendtips voor ouders en kinderen in Utrecht

De leukste weekendtips voor ouders en kinderen in Utrecht
Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Speciaal voor DUIC heeft Bier en Appelsap 5 leuke tips voor komend weekend voor je geselecteerd!

Voorjaarsvakantie in Sonnenborgh
Kom alles te weten over het heelal in de voorjaarsvakantie. Ga sterren kijken op één van de Kinderkijkavonden of overdag in het planetarium. Daarnaast bezoek je natuurlijk het vernieuwde museum: in Ver weg komt dichterbij maak je een interactieve reis door het heelal en de monumentale gebouwen.

Wanneer: 23 februari t/m 3 maart
Waar: Sonnenborgh Museum, Utrecht
Meer info: website Sonnenborgh

Muzikale familievoorstelling STOPKNOP!
Een robot die alles voor je doet. Voordat je zelf weet wat je wilt, weet de robot het al. Het kruiswoordraadsel is al ingevuld voor je eraan begonnen bent. Jouw speeldoosje heeft al gespeeld voordat jij er aan dacht hem aan te zetten. Je schoenen zijn al gestrikt, je haren gekamd, je tanden gepoetst, kamer opgeruimd, was gedaan… Tijd om ‘m even uit te zetten, maar waar is de STOPKNOP? Wat als een sprookje begint eindigt in een komische strijd tussen een man en zijn robot.

Wanneer: 23 februari t/m 3 maart
Waar: Museum Speelklok, Utrecht
Meer info: website Museum Speelklok

Lepeltje Lepeltje (4+) van De Dansers
Durf jij je in iemands armen te laten vallen? Samen te springen zonder na te denken over waar je neerkomt? Of wil je liever in iemands knusse omhelzing in slaap vallen? In ‘Lepeltje lepeltje’ kan dat allemaal. De hele vloer ligt vol matrassen, dus je hoeft niet op te passen. Maar ja, je moet wel durven…

Wanneer: zondag 24 februari
Waar: Stadsschouwburg, Utrecht (Lente-uitjes)
Meer info: website Stadsschouwburg

Première van Floris (6+), Plan D- / Andreas Denk
Dans- en muziek spektakel over zingende ridders, dansende jonkvrouwen en dappere minstrelen. Floris is een echte held. Hij neemt je mee naar de tijdgeest van moedige en dappere ridders, tochten vol ontberingen en gigantische kastelen. De voorstelling is geïnspireerd op het leven van Floris V die op 12-jarige leeftijd Graaf van Holland werd en de geschiedenis is ingegaan als een echte Nederlandse ridderheld.

Wanneer: zondag 24 februari
Waar: Podium Hoge Woerd, de Meern (Lente-uitjes)
Meer info: website Podium Hoge Woerd

Jan de Bouwknecht: Een spannende reis terug in de tijd
Het dagboek van Jan de Bouwknecht is gevonden! Jan werkte in de Middeleeuwen mee aan het bouwen van de Domtoren en heeft al zijn avonturen opgeschreven. En nu ga je mee op onderzoek uit met onze gids want hoe bouw je eigenlijk zo’n enorme, hoge toren? En dat zonder hijskraan, elektrische machines of andere moderne spullen?

Wanneer: 23 februari t/m 3 maart
Waar: Domtoren, Domplein, Utrecht
Meer info: website Domtoren

Wil je meer uitjes? Ga dan naar www.bierenappelsap.nl. Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor eventuele wijzigingen of annuleringen. 

 

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).