De Meernbrug in Utrecht bijna drie weken afgesloten voor fietsers en voetgangers De Meernbrug in Utrecht bijna drie weken afgesloten voor fietsers en voetgangers

De Meernbrug in Utrecht bijna drie weken afgesloten voor fietsers en voetgangers

De Meernbrug in Utrecht bijna drie weken afgesloten voor fietsers en voetgangers
Foto: Bas Leenders/Wikipedia
De Meernbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal in Utrecht gaat bijna drie weken dicht voor fietsers en voetgangers. De staat van het wegdek van het fietspad is slecht en moet daarom vervangen worden.

De Meernbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal in Utrecht gaat bijna drie weken dicht voor fietsers en voetgangers. De staat van het wegdek van het fietspad is slecht en moet daarom vervangen worden.

Rijkswaterstaat begint op maandag 9 augustus om 07.00 uur met het vervangen van de slijtlaag van het fietspad. De verwachting is dat de werkzaamheden op zondag 29 augustus om 21.00 uur worden afgerond.

In deze periode is het fietspad volledig afgesloten. Het autoverkeer kan wel gebruik blijven maken van de brug.

Omleiding

De omleidingsroutes voor fietsers en voetgangers lopen via de Prins Clausbrug en de Dafne Schippersbrug, en worden aangegeven met gele borden. De extra reistijd kan volgens Rijkswaterstaat voor fietsers oplopen tot 5 minuten en 21 minuten voor voetgangers.

De slijtlaag op De Meernbrug is verouderd en beschadigd. “Het vervangen van een slijtlaag is een tijdrovende klus. De werkzaamheden kunnen maar deels gelijktijdig plaatsvinden vanwege de beperkte ruimte, uithardingstijden en maximaal toegestane gewicht van de machines op het fietspad van de brug”, is te lezen in een persbericht van Rijkswaterstaat.

17 Reacties

Reageren
 1. JdV

  Ben benieuwd of we dan net zoals op de ASW fietsers op de rijbaan gaan zien. Dat kan dodelijk.zijn op die plek.

 2. jan

  Hopelijk tekenen ze een stukje voetpad in …

 3. Dennis

  Erg trage uithardingstijd van de slijtlaag dan.
  Zijn genoeg gecertificeerde slijtagen welke al binnen 24 uur te berijden zijn. Vrezen hoeft ook geen week te duren. Dus waarom het fiets en voetgangersdeel 3 weken dicht moet is me een raadsel!

 4. Bart

  Laat ze er gelijk een hogere railing langs zetten. Het is doodeng om langs die railing te fietsen.

 5. GeeWee

  Fijn dat dit gebeurt. Het asfalt is hier al jaren beschadigd. Wel opvallend dat dit 3 weken moet duren. Als de slijtlaag van het autogedeelte vernieuwd wordt, duurt dat dan ook 3 weken? Ik lees natuurlijk een uitleg in het artikel maar heb toch het idee dat dit bij autoverkeer veel voortvarender wordt aangepakt. En dat in ‘de fietsstad van Nederland’.

 6. Jakob

  @Bart, daar ben ik het mee eens! Een voetgangersstrook langs de railing zou al helpen. Er is sinds de opening van de Schippersbrug denk ik toch minder ruimte voor fietsers nodig.
  En ik ben ook bang dat er nog eens iemand van de kant van den Hommel met fiets en al de trap af kukelt.

 7. Esrin W.

  Ik wil ze dan ook zién met zo’n koptelefoon op JdV of een mobiele telefoon en al whatsappend, het liefst nog een combinatie van béide.

 8. Gurb

  @JdV, dat lijkt me zeer onwaarschijnlijk, alleen al omdat je dan al bij het 24 Oktoberplein de rijbaan op zou moeten.

 9. Wim

  @ Gurb

  Het is al enige tijd bekend dat JdV niet weet hoe een fiets eruitziet.

 10. Katja

  Raar, laat de auto’s over één rijbaan gaan ipv nu twee, zodat de fietsers wèl gewoon het kanaal over kunnen.

 11. Koel Hoofd

  @JdV @Esrin W.
  Zo stom zullen een aantal zeker zijn.
  Ik pak alvast de popcorn…

 12. Herman

  Hoezo hogere railing, nooit gehoord dat er iemand afgevallen is.

 13. Esrin W.

  Sja, je weet nú al hoe dat gaat lopen Koel Hoofd, het is wachten op de eerste fietser die al append met oordoppen in onder een auto komt en dan loopt het hier weer vol met geniale ideëen dat die brug weg moet en er een fietspad moet komen.

 14. Ted Danson

  Mensen vinden het éng, Herman. En de gemeente moet dat oplossen met hogere stellages en vangnetten. Misschien moet zelfs dat hele kanaal maar eens worden heroverwogen.

  Niet aankomen met feiten graag, als het onderbuikgevoel al genoeg duidelijkheid schept.

 15. Rob H.

  Als de gemeente alles in het leven dat eng is, op moet lossen, dan komen we nooit de deur meer uit.

 16. Kanaleneilander

  @JdV @Esrin W @Koel Hoofd
  Haha, de verstokte fietsenhaters hier hebben duidelijk weer eens geen idee waar ze het over hebben.
  Je zult met je fiets op je rug over een vangrail moeten klauteren om daar op de rijbaan terecht te komen. Als je die vangrail überhaupt kunt bereiken tijdens de werkzaamheden.

 17. John

  Je kan ook via noordeveld richting hornbach de brug over misschien een goed alternatief

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).