De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in

De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in

De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in
De 189e editie van de DUIC krant is uit en ligt verspreid door de hele stad.

De 189e editie van de DUIC krant is uit en ligt verspreid door de hele stad.

Deinend in de wind is de hangbrug voor de hoogste muurschildering van Utrecht de afgelopen dagen tientallen keren de hoogte in gegaan. Op veertig meter is het uitzicht prachtig, maar last van hoogtevrees moeten de schilders niet hebben. Het kunstwerk is een van grootste openbare kunstwerken van de stad. Hoewel het fenomeen muurschilderingen niet meer uniek is, is dit nieuwst werk aan de Lamérislaan een imposant geval. Meer hierover in de nieuwe DUIC krant.

Fort de Gagel heeft op 2 september de deuren geopend voor publiek. In het historische fort aan de Gageldijk is sinds kort een restaurant met terras te vinden. Sybren Ophof en zijn vrouw Pascale Heinsius zijn de ondernemers achter het gerestaureerde Fort de Gagel. We vroegen Sybren hoe hij op het idee kwam om het fort te restaureren en hoe en wanneer hij voor de eerste keer in Utrecht was.

DUIC schreef in 2021: “In het bekende Utrechtse Muntgebouw opent woensdag 30 juni een pop-up restaurant met een ruim terras: De Zware Jongens. De nieuwe zaak blijft open tot de restauratie van het gebouw gaat starten in de loop van volgend jaar.” Nu de restauratie van het Muntgebouw in zicht komt, zijn wij benieuwd hoe het gaat met de ondernemers achter pop-up restaurant De Zware Jongens. We spraken Arne Koefoed over spanning in de buurt, een bijzondere expositie en de grootste pompoen van Nederland.

Dit en nog veel meer is in de 189e editie te lezen. Deze krant, vol met verhalen over de stad, is door de gehele regio gratis af te halen. Kijk op dit handige kaartje waar dit bij jou in de buurt kan.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).