De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in

De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in

De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in
De 194e editie van de DUIC krant is uit en ligt verspreid door de hele stad.

De 194e editie van de DUIC krant is uit en ligt verspreid door de hele stad.

Als kinderen na de verbouwing weer het nijntje museum aan de Agnietenstraat in de Utrechtse binnenstad kunnen bezoeken is er bijna twee keer zoveel ruimte om te spelen, te ontdekken, te luisteren en te leren. Woensdag 12 oktober werd het hoogste punt van de bouw bereikt en dat wilde het museum niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Er waren een ontbijt en een rondleiding georganiseerd, en DUIC was daarbij aanwezig.

In één week tijd, van 10 tot en met 17 oktober, vallen zowel Werelddaklozendag als Wereldarmoededag en Wereldvoedseldag. In het kader van die dagen organiseert onder meer De Tussenvoorziening allerlei activiteiten. Jules van Dam richtte De Tussenvoorziening bijna 29 jaar geleden op om te werken voor wie dakloos is of dat dreigt te worden. We vroegen Jules waarom hij de stichting oprichtte en waar hij zijn inspiratie vandaan haalt in Utrecht.

Geert van der Wilt woont in de Utrechtse wijk Hoograven en werkt sinds een aantal jaar ook in onze stad. Dagelijks stapt hij op zijn stalen ros en rijdt hij door de Utrechtse straten. De beelden die dat oplevert, worden door mensen van over de hele wereld bekeken.Wij spraken met Geert.

Dit en nog veel meer is in de 194e editie te lezen. Deze krant, vol met verhalen over de stad, is door de gehele regio gratis af te halen. Kijk op dit handige kaartje waar dit bij jou in de buurt kan.


Ken jij de verhalen achter de Utrechtse horeca uit de 20e eeuw? Arjan den Boer en Ton van den Berg maken samen een boek over de verdwenen horeca uit deze periode en hebben daarbij jouw hulp nodig! Lees hier meer en bestel alvast een boek.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).