De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in

De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in

De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in
De 195e editie van de DUIC krant is uit en ligt verspreid door de hele stad.

De 195e editie van de DUIC krant is uit en ligt verspreid door de hele stad.

Straatnieuws Utrecht heeft half oktober de pitchnight van Awesome Utrecht gewonnen. De avond stond dit keer in het teken van dakloosheid en woningtekort. Het idee van Straatnieuws: maak fietsenhokken toegankelijker voor daklozen zodat ze niet in de bosjes hoeven te slapen. Sander van der Meijs is nu twee jaar hoofdredacteur van de daklozenkrant. Wij spraken met hem.

Op de Oudegracht zit al sinds 1985 sieradenwinkel ’t Oortje. Een winkel vol kleurrijke sieraden van allerlei materialen, zoals zilver, goud op zilver, edelstaal, titanium, kunststof, rubber, koper en messing. Maar je vindt er ook sjaals, tassen en haarspelden én je kunt er terecht om gaatjes te laten schieten. Sommige vrouwen die daar vroeger voor langskwamen bij ’t Oortje, komen nu met hun dochters langs, vertelt eigenaar Daniëlle Hartings.

Terwijl de wasmachines rustig rommelend ronddraaien en de klok secondes wegtikt maken de bezoekers een praatje met elkaar. Waar de meeste Utrechters hun broeken, rokken en sokken thuis in de wasmachine gooien is er ook een groep die regelmatig in de wasserette komt. Isle Swank maakte er een fotoserie van en die is in de nieuwe DUIC krant te zien.

Dit en nog veel meer is in de 195e editie te lezen. Deze krant, vol met verhalen over de stad, is door de gehele regio gratis af te halen. Kijk op dit handige kaartje waar dit bij jou in de buurt kan.


Ken jij de verhalen achter de Utrechtse horeca uit de 20e eeuw? Arjan den Boer en Ton van den Berg maken samen een boek over de verdwenen horeca uit deze periode en hebben daarbij jouw hulp nodig! Lees hier meer en bestel alvast een boek.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).