De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in

De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in

De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in
De 196e editie van de DUIC krant is uit en ligt verspreid door de hele stad.

De 196e editie van de DUIC krant is uit en ligt verspreid door de hele stad.

Utrecht werd jarenlang bouwkampioen genoemd omdat er jaarlijks 3000 woningen werden gebouwd, maar dat aantal lijkt voorlopig niet meer gehaald te worden. Dit jaar worden er zelfs maar duizend huizen in aanbouw genomen. Daarmee lijkt er ook een rem op de groei van de stad te komen. De woningnood blijft echter hoog en hoewel groei volgens de gemeente geen doel op zich is, wil het college er wel alles aan doen om het bouwtempo hoog te houden. Meer hierover in de nieuwe DUIC krant.

Bioloog Lonneke IJsseldijk heeft de afgelopen weken de orka onderzocht die half oktober op het strand van Cadzand aanspoelde en overleed. Het dier van ruim vijf meter lang en ongeveer 2.000 kilo zwaar werd voor onderzoek overgebracht naar Utrecht. Uit de eerste resultaten blijkt dat de orka onder meer een ernstige tandvleesontsteking had, ontstekingen in meerdere organen en al een tijdje niet had gegeten. We vroegen Lonneke of het bijzonder was om een orka te onderzoeken en wat haar mooiste herinnering is aan Utrecht.

Een theatervoorstelling waarin theaterbezoekers zelf meespelen. Dat is het idee van de Portugese theatermaker Raquel André. Met dit concept heeft zij al verschillende steden over de hele wereld bezocht. De komende week gaat ze het tijdens het dans- en theaterfestival Spring in Autumn uitvoeren in Utrecht.

Dit en nog veel meer is in de 196e editie te lezen. Deze krant, vol met verhalen over de stad, is door de gehele regio gratis af te halen. Kijk op dit handige kaartje waar dit bij jou in de buurt kan.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).