De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in

De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in

De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in
De 200e editie van de DUIC krant is uit en ligt verspreid door de hele stad.

De 200e editie van de DUIC krant is uit en ligt verspreid door de hele stad.

De stad groeit en zeker op warme zomerse dagen zoeken veel Utrechters het water op. Om te zwemmen, te varen of langs de oevers te wandelen. Daarbij is het water een belangrijk leefgebied voor dieren en planten. Nu de zomers heter en droger worden, neemt de druk op het water op allerlei manieren toe. Dat vraagt om toekomstplannen, zodat er voor iedereen plek blijft op, in en rondom het water. Die plannen liggen er nu en iedereen die dat wil kan er de komende tijd op reageren. Wat staat er in de plannen?

Een bloedbank maar dan alleen voor bloedplasma, dat is de Powerbank in Kanaleneiland. De Powerbank opende zo’n twee jaar geleden de deuren aan de Hammarskjöldhof, gelegen in Winkelcentrum Nova. Het is een pilot van Stichting Sanquin, de organisatie die Nederland voorziet van bloed (en plasma). Wij namen een kijkje achter de schermen bij de Powerbank.

De Utrechtse Jens de Louw heeft op 19 november een bronzen medaille gewonnen bij het Nederlands Kampioenschap Sportklimmen. Het is de eerste podiumplaats ooit bij een NK van de 20-jarige klimmer. Na vier competitiewedstrijden plaatste hij zich als tweede voor het Petzl NK Lead in Sittard. In tegenstelling tot bij boulderen, klim je bij lead gezekerd aan een touw dat je bevestigt aan haken in de wand. Hij deed al drie keer eerder mee aan het NK Lead en vier keer aan het NK Boulder. We vroegen Jens waarom hij klimmen zo leuk vindt en wat zijn lievelingsplek is in Utrecht.

Dit en nog veel meer is in de 200e editie te lezen. Deze krant, vol met verhalen over de stad, is door de gehele regio gratis af te halen. Kijk op dit handige kaartje waar dit bij jou in de buurt kan.


Ken jij de verhalen achter de Utrechtse horeca uit de 20e eeuw? Arjan den Boer en Ton van den Berg hebben samen een boek over de verdwenen horeca uit deze periode gemaakt en dat is nu te bestellen in de DUIC shop! Bestel hier een exemplaar in de voorverkoop.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).