De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in

De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in

De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in
De 204e editie van de DUIC krant is uit en ligt verspreid door de hele stad.

De 204e editie van de DUIC krant is uit en ligt verspreid door de hele stad.

Artificiële intelligentie (AI) is de technologie van de toekomst. Er wordt ook in de journalistiek al mee geëxperimenteerd, maar dat staat allemaal nog in de kinderschoenen. In de toekomst zouden computers al simpele nieuwsberichten kunnen maken, maar die verantwoordelijkheid houden we vooral nog bij onszelf. Maar, er kunnen wel gewoon al leuke dingen mee gedaan worden.

Studenten Jin (18), Jip (19) en Alyssa (18) van Stichting Talents and Dreams in Utrecht (STAD Utrecht) stellen dit jaar kerstpakketten samen voor jonge mantelzorgers, een groep jongeren die volgens hen het jaar door erg hard werken en die daarvoor ook een beloning verdienen. In het ‘We Carestpakket’ zitten allemaal kleinigheidjes voor de jonge mantelzorgers. Het pakket is gratis aan te vragen via de Instagram van het initiatief.

In de rubriek ‘Hoe is het nu met?’ spreken we met de wervenmeester van Utrecht. DUIC schreef in 2021: “Utrecht had eerder naast een havenmeester ook een wervenmeester, die het gebruik en beheer van de werven in goede banen moest leiden. Nu het hele wervengebied hersteld moet worden is besloten de functie nieuw leven in te blazen in de persoon van Gerrit Heenck.”

Dit en nog veel meer is in de 204e editie te lezen. Deze krant, vol met verhalen over de stad, is door de gehele regio gratis af te halen. Kijk op dit handige kaartje waar dit bij jou in de buurt kan.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).