De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in

De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in

De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in
De 210e editie van de DUIC krant is uit en ligt verspreid door de hele stad.

De 210e editie van de DUIC krant is uit en ligt verspreid door de hele stad.

De burgemeester van Utrecht, Sharon Dijksma, mocht een 17-jarige jongen uit Zeist in 2021 geen online gebiedsverbod opleggen. De rechter meent dat het gebiedsverbod geen goede juridische basis had en dat het een te grote beperking was van de vrijheid van meningsuiting. Het is een harde uitspraak, die heeft geleid tot een oproep van 41 burgemeester om nieuwe regelgeving waarmee online uitingen makkelijker aangepakt kunnen worden. Wat is er precies aan de hand? In de nieuwe DUIC krant vier vragen over het online gebiedsverbod.

Gerard Oonk, medeoprichter en voormalig directeur van de mensenrechtenorganisatie Landelijke India Werkgroep (LIW), heeft daar een boek over geschreven: Een Berg Verzetten – veertig jaar vechten voor mensenrechten in India. Na een reis door het land in de jaren 70 is hij zich er altijd voor blijven inzetten. Tussen 1978 en 2018 werkte hij voor de LIW, nu Arisa. Hij werd door burgemeester Sharon Dijksma benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. We vroegen Gerard hoe het was om een lintje te krijgen en waar hij trots op is als Utrechter.

De Brigittenstraat is een tweehonderd meter lange straat gelegen in de binnenstad van Utrecht. De straat loopt van de Brigittenbrug, gelegen over de Nieuwegracht, tot aan Park Lepelenburg. De Brigittenstraat zou in het jaar 1366 door het kapittel van Oudmunster zijn aangelegd, maar waar komt de naam vandaan?

Dit en nog veel meer is in de 210e editie te lezen. Deze krant, vol met verhalen over de stad, is door de gehele regio gratis af te halen. Kijk op dit handige kaartje waar dit bij jou in de buurt kan.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).