De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in

De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in

De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in
De 216e editie van de DUIC krant is uit en ligt verspreid door de hele stad.

De 216e editie van de DUIC krant is uit en ligt verspreid door de hele stad.

Wie momenteel een rondje loopt in Leidsche Rijn Centrum ziet veel gesloten winkels. Meerdere winkels staan leeg en andere zaken sluiten binnenkort hun deuren. Er dreigt een leegloop onder winkeliers. Vanwaar deze leegstand? Meer hierover in de nieuwe DUIC krant.

Slapeloze nachten, ondernemers in tranen en verwijten aan de wethouder. Het zijn onrustige dagen voor standplaatshouders. Er komt namelijk nieuw beleid aan, waardoor de toekomst voor de lokale bloemenstal, viskraam en ijskiosk onzeker is. De gemeente Utrecht wijst naar regelgeving van de Europese Unie en het feit dat de ondernemers wisten dat ze een tijdelijke vergunning hadden. Dat is een hard gelag voor de standplaatshouders.

De Lichte en Donkere Gaard zijn twee korte straatjes in de binnenstad van Utrecht. Samen hebben ze een lengte van tachtig meter. De Lichte Gaard begint bij de Maartensbrug en is een verlengde van de Vismarkt. Deze Gaard gaat over op de Donkere Gaard en loopt tot aan de Oudegracht en het Wed. Meer over de herkomst van deze namen in de nieuwe editie van de DUIC krant.

Dit en nog veel meer is in de 216e editie te lezen. Deze krant, vol met verhalen over de stad, is door de gehele regio gratis af te halen. Kijk op dit handige kaartje waar dit bij jou in de buurt kan.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).