De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in

De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in

De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in
De 218e editie van de DUIC krant is uit en ligt verspreid door de hele stad.

De 218e editie van de DUIC krant is uit en ligt verspreid door de hele stad.

Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar Utrecht lijkt er een iconisch gebouw bij te krijgen. Op het Jaarbeursplein komt een 105 meter hoge toren met de naam Oopen. Het gebouw wordt grotendeels publiek toegankelijk met ruimte voor een nachtclub, dakterras, sportfaciliteiten en plek voor 3.200 fietsen. Het ontwerp komt van de Londense architect Heatherwick Studio, dat op veel plekken ter wereld bijzondere projecten heeft gemaakt. Meer hierover in de nieuwe DUIC krant.

Conservator Moderne Kunst Marja Bosma (66) neemt na 33 jaar afscheid van het Centraal Museum. Met haar laatste tentoonstelling ‘Ik ga weg’ laat ze een selectie zien van de kunstwerken die ze voor het museum aankocht en werken van kunstenaars met wie ze nauw samenwerkte. In die ruim dertig jaar stond Marja aan de wieg van allerlei tentoonstellingen, van grote internationale namen tot Utrechtse kunstenaars. Wij spraken Marja.

In een redelijk krappe ruimte midden op het bedrijventerrein Lage Weide is van alles te bewonderen. Van verschillende treinen, tot aan landschappen, gebouwen en allerlei poppetjes bij een tiental modelspoorbanen die staan opgesteld. In het weekend van zaterdag 1 en zondag 2 april waren de Open Dagen van Railclub Utrecht, waar veel modelspoorliefhebbers op af kwamen. Railclub Utrecht is een vereniging die inmiddels al 42 jaar bestaat en zich volledig richt op het bouwen van modelspoorbanen. DUIC bracht een bezoek aan de club.

Dit en nog veel meer is in de 218e editie te lezen. Deze krant, vol met verhalen over de stad, is door de gehele regio gratis af te halen. Kijk op dit handige kaartje waar dit bij jou in de buurt kan.

1 Reactie

Reageren
  1. Marcel

    Het zou handig zijn als dit artikel eindigt met een linkje naar de digitale versie van de krant. Of kijk ik daar overheen?
    MarcB

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).