De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in

De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in

De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in
De 219e editie van de DUIC krant is uit en ligt verspreid door de hele stad.

De 219e editie van de DUIC krant is uit en ligt verspreid door de hele stad.

Na zes jaar is de Utrechtse punkband John Coffey sinds begin maart terug: met hun nieuwe single STEAM WALTZ en deze zomer ook met een nieuw album. De band werd in 2002 opgericht en stond onder meer op alle grote Nederlandse festivalpodia. Nadat de leden in 2016 besloten te stoppen, maken ze nu dus een comeback. En dat wordt onder andere gevierd met The Homecoming op 20 mei: een show in de Utrechtse openlucht op het experimentele stadsplein Beton-T in de Merwedekanaalzone. We vroegen frontman en zanger David Achter de Molen hoe het voelt om weer terug te zijn met de band.

Hannie Rieuwerts (64) kwam op jonge leeftijd al in aanraking met het kunstenaarschap. Het begon op 12-jarige leeftijd met portretten maken van klasgenoten. Daarna is Rieuwerts blijven schilderen en sindsdien exposeert ze met haar werken in Nederland en in het buitenland. Wij brachten een bezoek aan haar atelier.

Slagerij van Es werd in 1927 opgericht door de overgrootvader van Sjaak van Es. Hij begon ooit met de winkel op de Beverstraat. Zijn zoon, Joop, kwam er in 1956 ook werken. Uiteindelijk stopte Joop ermee in 2018, hij was toen 77. Zijn zoons, Jos en Marcel, gingen verder. Sjaak ging uiteindelijk ook bij zijn vader (Marcel) werken. En zo staat inmiddels de vierde generatie Van Es in het familiebedrijf op de Amsterdamsestraatweg.

Dit en nog veel meer is in de 219e editie te lezen. Deze krant, vol met verhalen over de stad, is door de gehele regio gratis af te halen. Kijk op dit handige kaartje waar dit bij jou in de buurt kan.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).