De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in

De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in

De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in
De 220e editie van de DUIC krant is uit en ligt verspreid door de hele stad.

De 220e editie van de DUIC krant is uit en ligt verspreid door de hele stad.

Al 35 jaar zet Vogelopvang Utrecht zich in om vogels op te vangen. Bij de opvang op Rotsoord helpen de medewerkers en vrijwilligers jaarlijks ongeveer 2.500 zieke of gewonde wilde vogels uit de stad en de wijde omgeving. De andere vogelhospitalen in de regio zijn namelijk op één hand te tellen. Manager Kerstin Steinhart neemt ons mee achter de schermen van de Utrechtse stichting.

Daniël Verlaan heeft vorige maand het 23e seizoen van Wie Is de Mol? gewonnen. In de tuin van Paleis Soestdijk bleek de prijswinnend RTL Nieuws-journalist het bij het rechte eind te hebben en ontmaskerde Jurre Geluk als de mol. Een deel van het prijzengeld doneerde Daniël aan de Vereniging van Onderzoeksjournalisten. Zelf is hij ook onderzoeksjournalist en maakt verhalen over de duistere kant van het internet. Wij spraken Verlaan.

Het Utrechtse college van burgemeester en wethouders maakte vorige week bekend dat het een burgerberaad wil organiseren over hoe de jaarwisseling in Utrecht in 2024/2025 gevierd moet worden. Het is de eerste keer dat er in Utrecht een burgerberaad wordt georganiseerd. Wat houdt zo’n burgerberaad precies in en wie mogen erin plaatsnemen? Deze week in de DUIC krant: zes vragen over het burgerberaad.

Dit en nog veel meer is in de 220e editie te lezen. Deze krant, vol met verhalen over de stad, is door de gehele regio gratis af te halen. Kijk op dit handige kaartje waar dit bij jou in de buurt kan.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).