De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in

De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in

De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in
De 223e editie van de DUIC krant is uit en ligt verspreid door de hele stad.

De 223e editie van de DUIC krant is uit en ligt verspreid door de hele stad.

Het vinden van een woning is een lastige opgave in Utrecht. Voor de meeste mensen geldt dat ze hiervoor een goed inkomen nodig hebben of al lang op de wachtlijst voor een sociale huurwoning moeten staan. Ook is er de laatste tijd veel nieuws over de plannen van de overheid om de woningmarkt vlot te trekken. Kortom er is veel aan de hand als het om wonen gaat. Dit brengt DUIC op het idee om te onderzoeken hoe het gaat om de woningmarkt in Utrecht. In het eerste artikel dat in de nieuwe DUIC krant te lezen is, kijken we naar de lange termijn. Wordt het in de toekomst makkelijker of juist moeilijker een goede woning te bemachtigen?

Evalien van ’t Veen (57) is curator van de nieuwe tentoonstelling over Leidsche Rijn. Het is namelijk alweer 25 jaar geleden dat de eerste bewoners van het Utrechtse stadsdeel Leidsche Rijn, de sleutel van hun nieuwe huis kregen. Reden genoeg dus om in de geschiedenis te duiken van Leidsche Rijn én een kleine blik op de toekomst te werpen.

Tot in de jaren 90 was het plein nog een parkeerplaats en ondanks dat auto’s hier al lange tijd niet meer welkom zijn is het anno 2023 nog niet gelukt om van de Neude een volwaardige plek te maken waar mensen graag verblijven. Desondanks blijft het de wens van de gemeente om van de Neude een plek te maken waar mensen graag samenkomen en er worden ook nu weer een aantal stappen gezet om de obstakels die dit plan in de weg zitten te overkomen.

Dit en nog veel meer is in de 223e editie te lezen. Deze krant, vol met verhalen over de stad, is door de gehele regio gratis af te halen. Kijk op dit handige kaartje waar dit bij jou in de buurt kan.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).