De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in

De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in

De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in
De 271e editie van de DUIC krant is uit en ligt verspreid door de hele stad.

De 271e editie van de DUIC krant is uit en ligt verspreid door de hele stad.

Open Joodse Huizen zijn herdenkingen waarbij verhalen over slachtoffers en overlevenden van de Tweede Wereldoorlog worden verteld, op hun voormalige (onderduik)adres. Zo’n tweehonderd huizen, winkels en scholen openen deze week hun deuren om stil te staan bij de Joden die ooit op deze locaties woonden en werkten. DUIC sprak Victor Frederik en Kim Arnold, die de verhalen vertellen van de Joodse Ruth Jacobsen en Ben Bril.

Hoe we met dieren moeten omgaan, is in Nederland met vlagen een gevoelig punt van discussie. Het aantal mensen dat vindt dat dieren beter behandeld moeten worden, groeit en dat gedachtegoed vertaalde zich onlangs ook naar een nieuw voorstel in de Tweede Kamer. Hoe doet het vooruitstrevende Utrecht het eigenlijk in de biologische vleessector, nu dat aandacht voor dierenwelzijn weer een opleving kent? Meer hierover in de nieuwe krant.

Het Utrechts Comité 4 mei Herdenking organiseert ieder jaar de Dodenherdenking op 4 mei op het Domplein. De ceremonie wordt traditiegetrouw voorafgegaan door een stille tocht vanaf het Pieterskerkhof. Ook organiseert het comité jaarlijks de feestelijke herdenking van de bevrijding van Utrecht op 7 mei in het Hogelandsepark. Bart Lauret maakt inmiddels vier jaar deel uit van het comité, dat volledig uit vrijwilligers bestaat. We vroegen hem waarom hij zich hier graag voor inzet en wat zijn mooiste herinnering is aan Utrecht.

Dit en nog veel meer is in de 271e editie te lezen. Deze krant, vol met verhalen over de stad, is door de gehele regio gratis af te halen. Kijk op dit handige kaartje waar dit bij jou in de buurt kan.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).