De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in

De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in

De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in
De 240e editie van de DUIC krant is uit en ligt verspreid door de hele stad.

De 240e editie van de DUIC krant is uit en ligt verspreid door de hele stad.

Restaurant Stadsjochies is te vinden in een kas aan de Rijndijk. Het restaurant ligt in het verlengde van de Koningsweg, meteen na het viaduct. Het begon ooit als teeltbedrijf, met kassen waarin eetbare bloemen, kruiden, cressen en groenten groeiden die al in verschillende Utrechtse restaurants op de borden lagen. In de zomer van 2021 openden de initiatiefnemers, zonder horeca-achtergrond, in een nieuwe kas ook een eigen restaurant. Pieter Jobse is er de chef-kok en wij spraken hem.

Het begon ooit met een verjaardagstaart voor hun dochter, maar inmiddels is het Utrechtse Rose & Vanilla uitgegroeid tot een bedrijf met twee taartcafés. Ook worden hun onder meer glutenvrije, melkvrije en vegan taartjes op ruim 200 plekken in Nederland en daarbuiten verkocht. Vorige week haalden eigenaren Daphne Giesberger en Erik de Wit 300.000 euro op met een crowdfunding om hun bakkerij uit te breiden en meer cafés te openen. “Dat geeft zo’n steun.”

Hele groepen Utrechters hebben de Domtoren nog nooit gezien zonder steigers, maar daar moet de komende tijd verandering in gaan komen. Het afbreken van het metalen geraamte is begonnen. Toch moet men nog wel even geduld hebben, pas over een jaar is de steiger helemaal verdwenen en is de restauratie voltooid. Meer hierover in de nieuwe DUIC krant.

Dit en nog veel meer is in de 240e editie te lezen. Deze krant, vol met verhalen over de stad, is door de gehele regio gratis af te halen. Kijk op dit handige kaartje waar dit bij jou in de buurt kan.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).