De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in

De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in

De nieuwe DUIC krant is weer uit: deze verhalen staan er allemaal in
De 244e editie van de DUIC krant is uit en ligt verspreid door de hele stad.

De 244e editie van de DUIC krant is uit en ligt verspreid door de hele stad.

Longartsen waarschuwen al jaren voor e-sigaretten, en steeds meer verontrustende berichten over het gebruik ervan verschijnen in de media. Toch lijkt het een van de grootste rages onder scholieren. Wij gingen langs bij twee Utrechtse middelbare scholen om te kijken hoe populair vapen in onze stad is.

Het geitenwollensokkenimago dat plantenonderzoekers soms nog hebben is iets wat je snel vergeet als je binnenstapt bij het nieuwe hightech plantenlab op het Utrecht Science Park. Met hypermoderne robots, laserscanners, klimaatkamers en allerlei andere installaties ging het Netherlands Plant Eco-phenotyping Centre (NPEC) eind september open. DUIC bracht een bezoek aan dit laboratorium.

Geboren en getogen in Amsterdam, verlaat Josephine Oort de hoofdstad voor het eerst echt als ze in Utrecht komt studeren. Ze maakt vrienden voor het leven, verliest zichzelf in tweedehands winkeltjes en haalt alles uit het Utrechtse nachtleven. Toch ontbreekt er na 8 jaar iets voor haar. Als adviseur diversiteit en inclusie zit Josephine inmiddels weer helemaal op haar plek in Amsterdam en aan DUIC vertelt ze over deze omschakeling.

Dit en nog veel meer is in de 244e editie te lezen. Deze krant, vol met verhalen over de stad, is door de gehele regio gratis af te halen. Kijk op dit handige kaartje waar dit bij jou in de buurt kan.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).